icon

Popôrodná depresia: Čo robiť, keď liečba nezaberá?

13. máj 2024

Ahojte maminky, pár krát som si sem už išla po radu a idem opäť. 10 mesiacov mám poporodnú depresiu ale teda riadnu, silne uzkosti, záchvaty paniky, zvracanie, hnačky, poriadne nejem schudla som takmer na 44 kg, nepríjemne myšlienky, proste nič ma neobišlo. Uzivam Trittico 150 mg a postupne sa mi zvyšovala Elicea na 20 mg, cez pól roka postupne. Aktuálne sledujem už týždeň že sa mi stav horší, všetko sa mi začína vracať. Ja som sa za ten čas necítila ani jeden deň ako zdravá. Vravela som to aj lekárka a povedala mi nato že niekto to tak nemá, že mu lieky zaberu a cíti sa fajn. Ja to viem lieky sú len barlička ale niečo by hádam robiť mali. Dnes som zažívala silný pocit dereáizacie a silne uzkosti, musela som siahnuť po neurole. Už som z toho príšerne unavená a naozaj neviem či to niekedy prejde toto psychické peklo, ktoré neprajem zažiť nikomu. Najradšej by som zmenila liečbu ale o šesť týždňov mám svadbu a neviem či je nejaké AD ktoré by zabralo, keďže nemusí sadnúť 🙈 robím všetko čo môžem, navštevujem psychoterapie, chodím na prechádzky, jogu. Už som z toho naozaj unavená🙈🥲 mali ste to niektorá podobne ?

Strana
z2
taynee
Odpoveď bola odstránená
leonakr
14. máj 2024

Ahoj🙂silno ti držím palce .Neprešla som si úplne niečím rovnakým ako ty, môj príbeh je trochu iný ale tiež mám AD a úplne chápem ako sa cítiš.Nezufaj🙏.Bude dobre ☀️.Tiež ich beriem krátko tak ako ty...mám druhý deň zvýšenú dávku(dnes mi je blee😣😣) ...kvôli nízkej váhe tak ako ty ,mi lekárka najprv dala nízku dávku od 8 r.alebo ako pre dospievajúcich a po 10 dňoch už celú tabletku.Ale ja mám iné AD🙂.Večer mám polku mizraten a ten mi sadol lepšie ako trittico,to bolo na mňa slabé.Uvidis,do svadby budes okej....

juliet86
14. máj 2024

to das a bude ti super!

autor
15. máj 2024

@leonakr aj ja ti držím palce ❤️ treba vydržať bude lepšie.

autor
15. máj 2024

Dakujem žienky ste úžasné ❤️

Strana
z2