Poraďte mi niečo na ekzém

zimba2
15. máj 2015

Ahojte, už v minulosti, ale teraz opäť asi od novembra bojujem s ekzémom. Mám ho na rukách - prstoch z vnútornej aj vonkajšej strany a už mi to ide pomaly aj do predlaktia. Chodím ku kožnej, dávam si na to nejaké maste, robené + originál a beriem liek Alerid ale účinok žiadny. Stále dookola, mám ako keby také pluzgieriky, rozšrábem si to, potom mám chrastu, zasa to svrbí, zasa škrábem, mokvá mi to atď. Nevie niekto náhodou, čo by mi mohlo zabrať? Niekde som čítala, že čaj z Lapachy sa má piť prípadne z koprivy? Alebo aké maste používate vy? Nemáte skúsenosti? Vďaka za odpovede.

krstik
15. máj 2015

mne na atopicky ekzem robene maste z lekarne nikdy nepomohli :( hlavne treba drzat ruky v "suchu" a davat si pozor hlavne pri umyvani riadu a podobne. niektore prasky to vyslovene sposobuju, takze jedine v rukaviciach. celkom fajn su gumene rukavice, ktore maju bambusove vnutro. a najlepsiu skusenost mam s touto mastou a s kremom od nich, ten bez aloe vera. dostat ho v lekarni.
http://www.omega-pharma.sk/znacky/altermed-pant...

zimba2
autor
15. máj 2015

To aj mne lekárka hovorí, aby som sa toľko nemáčala vo vode, ale tak som mamička na materskej a doma je stále čo robiť, ani umývačku riadu nemám, takže kontaktu s vodou sa nevyhnem. A tie rukavice tak to mi vôbec nepasovalo, pokožka mi v tom nedýchala a keď som ruky vytiahla z nich tak som ich mala ako keby spotené a na tie vyrážky mi to robilo ešte horšie. Ten krém Vám fakt zaberá čo ste napísali?

krstik
15. máj 2015

vyskusala som ho aj ja, aj mamina a naozaj pomohol. mamina si mast zavijala na noc a cez den veeeeela kremovala kremom. mne sa zacinalo robit aj okolo pier a balzam od nich mi to krasne vyhojil a ruky som kremovala po kazdom kontakte s vodou. a obycajne gumene rukavice urcite nie. tieto s bambusovym vnutrom objavila tiez mamka tusim v baumaxe a dobre na nich je, ze vnutro sa nelepi a nesupe, takze sa tak ruky neparia ą neostava na nich ten neprijemny biely povlak. viem, ze je to tazke, ale treba poskusat aj sto druhov rukavic a najst si nejake, to je pri tomto zaklad, treba si ich chranit ako sa da.

zimba2
autor
15. máj 2015

Ale neviem čím to je, mala som od ekzému pokoj niekoľko rokov a keď sa objavil tak to bolo len máličko a potom aj zmizol sám od seba a teraz sa toho nemôžem zbaviť už pol roka. Lekárka mi ani nerobila žiadne testy, neviem či mi aj niektoré potraviny nerobia zle. Už ani nemám chuť chodiť k lekárke, lebo stále to isté, pozrie sa na ruky, ešte ma "zotrie" že ruky mi trpia tým, že sa máčam vo vode, ale tak ja si myslím ,že nie len voda je na vine. Možno to chce nejakú očistu organizmu. Neviem.

krstik
15. máj 2015

to poznam 🙂 dlho pokoj a potom sa toho clovek nevie zbavit. ja som si odsledovala, ze mi vyslovene robia zle niektore prasky, najidealnejsia je uplne obycajna citronova jar. mozno treba vymenit aj mydlo, sprchovaci gel... a na tych perach sa mi to robilo z cajov. cim znackovejsi a drahsi caj, tym horsie. pijem uz len obycajne popradske a bylinkove a musim klopat, zatial je pokoj. takze mozno ani nie ocista organizmu, ako najst tu potvoru v domacnosti, ktora to vyvolava. potravinu alebo kozmetiku. napriklad na tyzden nieco vylucit a sledovat ci sa to zlepsi. ine uz asi neviem poradit 🙂