icon

Poraďte niečo na pomalé črevá a zápchu

lilina585
23. apr 2017

Prosim poradte..uz takmer rok sa trapim s denno dennym nafuknutych bruchom, bolestami criev, lebo mi pomaly travi a takmer aj 10dni nejdem na velku. Bojim sa uz aj jest. Bola som na sone, u doktorov, poradili mi len pankreolan, repik, ze inak je vsetko v poriadku! Skusala som psylium, probiotika probiofix, lanove semienka, chia, symbiolac sirup, duphalac, senny list, v akutnych pripadoch gutalax kvapky aj cipky. Ale to riesi len akutne stavy, len ja sa potrebujem tohto zbavit navzdy! Pijem aj 3 litre cistej vody, bylinkovych cajov atd... nic.. kefir, actimel, zive jogurty...nic... nemate niekto dobru radu? Uz som na nervy normalne.

Strana
z2
lilina585
autor
24. apr 2017

@tuusfatum ta rozpustna vlaknina moze byt aj chlorella? Lebo psychlium mi nerobi dobre..naduva ma z toho..

snehuuulienka
24. apr 2017

@lilina585 chcela som Ti poradit lanove semienka,ale pozeram,ze uz ich uzivas....napadlo ma:-mas dost pohybu??nesedis niekde v kancli cely den??neviem prispevky som necitala

tuusfatum
24. apr 2017

@lilina585 chlorella je riasa ale obsahuje tiez vela vlakniny a moze naduvat ale to je celkom normalne pri vlakninach.. ale ano mozes uzivat aj chlorellu ale zacni s polovicnym davkovanim kym si telo zvykne a ppstupne navysuj

snehuuulienka
24. apr 2017

@lilina585 teraz spatne pozeram prispevky,no a pises,ze pijes 3-4 kavy denne.Na VS som mala spoluziacku,ktoru kava prave zapekala....tiez mala problemy so stolicou/nesla aj 7-10 dní na WC/.Jej pomahalo na lacno pitie 1 pohara teplej vody,no a skus obmedzit tu kavu ak sa da len na 1x denne napr

osky
24. apr 2017

ak ti rozne semienka nerobia dobre,treba zjest nieco hladke-co ti neporani crevo

skus si namocit vecer vo vlaznej vode zopar susenych datli,sliviek ci marhul,okrem toho ze su velmi zdrave,su vyborne na zapchu
zjes to rano,bud len tak,aj s vodou kde sa namacali alebo si to das do smoothie ci kase

ak ti semienka Problem nerobia,tak potom chia-spominas ich,len treba si uvedomit ze oni naberu az 9-nasobok tekutiny
cize ked si das za kavovu lyzicku,tak k nim treba aspon ten 3 dcl pohar vody-ja odporucam zomliet,namocit na noc a potom bud len tak zjest alebo si ich primiesaj do rannej ovsennej kase-povarenej.
zase preto,lebo povarene obilniny su pre ludi ako ty lahsie stravitelnejsie
treba to zjest este teple. a varit len vo vode alebo v rastlinnom mlieku.
normalne mlieko vynechaj,ono zvykne zapiect.
celkovo mliecnym veciam a belej muke sa vyhybaj.
podobne si mozes pripravit kasu pohankovu alebo psenovu-uroba ti dobre a k nim ,podobne ako chia si mozes pomiet lan alebo mak,zaliat na noc teplou vodou a potom pridat do kase
zjest teple,mozes si nastruhat aj jablcko alebo ine sezonne ovocie,dolezite je aby to malo izbovu teplotu,nic prilis studene ani rilis horuce !!!
a vzdy si do toho pridaj kustik kokosoveho panenskeho tuku/za studena lisovany/ alebo aj tekvicovy olej je fajn

skratka vsetko co uz aj spominas,si treba predpripravit,bud namocit ,zomliet.,vybrat z chladnicky..aby sa to lahsie stravilo

vyluc cucoriedky,banany,cokoladu ,cukor,bielu muku,ryzu i cestoviny,ani Vela mäsa nie je dobre

jedz Vela strukovin a zeleninu,hlavne podusenu-zase,lepsie sa ti stravi,
surova je dost agresivna pre ludi s takymto problemom

dobrym riesenim su aj polievky,dodaju tekutinu a zahreju traviaci trakt-jest len teple,nie horuce

jedz celozrnne potraviny,pi teplu vodu-mozes si ju trosku osolit alebo teple bylinkove caje
a daj si kazde rano a vecer aspon 10 drepov.

a skus si robit smothie

erikabar
26. apr 2017

@mylittlebiglife ahoj, ako som písala, ja to beriem od kolegu z práce, pošlem ti cez ss jeho stránku, nerada by som tu robila reklamu, otec berie tri lyžičky denne (čajové) a áno, sú to presne tie malé guličky, čo chutia ako potrava pre škrečka (lebo je tam cítiť tie rastlinky).

lilina585
autor
27. apr 2017

@erikabar ja som brala nieco podobne... fibroki..

lilina585
autor
30. apr 2017

Baby znama mi poradila magnezium proti vnutornej nervozite, stresu, vraj z toho vznika zapcha, naduvanie... co si o tom myslite??

tranquillo
30. apr 2017

@lilina585 no neviem, ja beriem magnézium (v tehotenstve) a stolicu mám ako predtým - pravidelnú ako hodinky. Ale u každého to môže byť iné.

nikawero12
30. apr 2017

@lilina585 ja beriem magnézium pravidelne a žiadnu zápchu ani nadúvanie nemám, dokonca moja známa má z magnézia hnačku, takže môže používať len magnézium v spreji. Treba vyskúšať a uvidíš, ako naň bude reagovať tvoj organizmus.

hyta
2. máj 2017

Podobné problémy u mňa pretrvávali niekoľko rokov. Šaraticu či Zaječickú som mohla vypiť i fľašku a nič sa nedialo. Na radu kámošky som si kúpila kapsule Psyllium Dr.Popova. Dávala som si ich 3 krát denne a vždy zapila riadnym pohárom vody-to je dôležité. K tomu na raňajky ovocie s pohánkovými či ovsenými vločkami, pri obede zeleninové šaláty, podobne i na večeru. Teraz chodím na veľkú potrebu každé ráno.Držím ti palce, lebo viem, aké je to nepríjemné.

marietamicha
2. máj 2017

Ahoj,mala som ozaj niekolko rokov zapchu.z toho zapaly criev a operovany konecnik. Dokopy ma dali az v Cechach. Tam mi kazali uzivat Forlax dlhodobo.tento liek toho casu na Slovensku nebol. Teraz si ho mozte kludne objednat.neviem ci je aj v lekarnach.je nenavykovy a mozu ho aj tehotne,co som tiez vyuzila.uzivajte podla navodu.dajte tomu 48 hodin nech prejde cez creva.ozaj pomaha.moje problemy sa vyriesili.

majkaaa318
2. máj 2017

@lilina585 aj ja to poznám a teda niektoré tie "zaručené" rady pomáhajú iba máličko. Na mňa funguje kombinácia rôznych opatrení: namočené chia semiačka, pár sušených sliviek alebo fíg denne, žujem ostropestrecové semiačka a pijem ostropestrecový čaj, občas ráno lyžica rybieho oleja (manžela z neho ihneď preženie, na mňa zafunguje o dva dni ak vôbec). A ešte jedna vec mi asi pomáha najviac: pijem čaj Figuran na večer. Má mierne preháňavé účinky, ale mne aspoň pomôže ísť ráno na wc, hnačku z neho teda nemávam. Len horšie je, keď to nedodržujem poctivo a som na víkend mimo, tak potom zase pár dní trvá, kým sa to zase zlepší. Takže želám vela úspechov, a hlavne pravidelnosti 😉

majkaaa318
2. máj 2017

@lilina585 a ešte som zabudla doplniť zeleninu a hlavne strukoviny, tie sú super tak sa ich snažím jest čo najčastejšie

zuzkanagka
2. máj 2017

Veľa vitamínu C, takže 3 poháre odštavených pomarančov denne a k tomu celaskon z lekárne.

erikabar
3. máj 2017

@lilina585 aha tak fibroki nepoznám...

222peter222
26. jan 2022

@lilina585 Ja viem že sa to ťažko počúva ale psychika je veľmi silná a bohužiaľ má na to nezanedbateľný vplyv. Keď sa dá skúste nejaký šport napr beh. Pohyb veľmi pozitívne vplýva na pohyb čriev a na psychiku.

Strana
z2