icon

Porucha temporomandibulárneho - čelustného kĺbu

mmama
26. máj 2018

Ahoj...stretol sa niekto s podobnym problemom?zo zatinanim zubov,s pocitom napatia v okoli celuste a samotneho klbu?Bolesti vyzarujucej od klbu do spankovej a licnej kosti?s piskanim v uchu?
A bolo to sposobene prave tymto celustnym klbom?co vam pomohlo?Budem rada ak sa niekto ozve s podobnymi problemom.Dakujem

marttina333
28. máj 2020

Prosim vas kolko krat za den ste si davali Guajacuran ? A ako dlho ste uzivali

janelane
29. máj 2020

@marttina333 guajacuran mam este stale v zasobach.. zo zaciatku kazdy vecer niekedy aj kazde rano.. hlavne po operacii spolu s Aescinom proti opuchu.. potom som si davala Guajacuran len vecer pri bolestiach. Neskor ked som sa bavila v lekarni a Dr ohladom tohto lieku tak povedali, ze je to hrozny liek na pecen.. resp ze ked nemusim nech ho neuzivam tak som pomaly prestala a dam si ho iba ked mam naozaj bolesti.. od bolesti mi niekedy pomoze aj vino ci alkohol na uvolnenie.. a skusit sa dat do pokoja.. pretoze zvyseny stres sposobuje napatie v svale a potom danu bolest

makeka
17. jún 2020

Ahojte, som rada že som objavila túto tému. Ja sa tiež liečim na uvolnenu sánku. Dlhodobo mi pukalo v tom kĺbe, posledné dva roky som mala pocit že mi pri jedle vyskočí. Zhoršilo sa mi to tak že niekedy pri zívaní som nevedela otvoriť ústa tak ako som potrebovala alebo aj pri varení keď som ochutnavala jedlo nedali sami ústa otvoriť len na nejakú časť. To isté aj pri jedle - niekedy to jedlo pcham do úst cez málo pootvorené ústa niekedy viem normálne jesť. Od februára mám nahryzovu dlahu, nosím ju v noci už som si zvykla aj spať s ňou. Boli mi doporučene aj rehabilitácie, už som mala aj termín 8.4 lenže akurát sa všetko zastavilo kvôli Corone tak nebolo z toho nič. Teraz mam samozrejme aj deti doma tak je to komplikovane. Ako dlho trvá jedno rehab. cvičenie? Píska mi aj v uchu niekoľkokrát denne, mala som aj závrate ako pri kinetoze, stým som bola tiež u neurologičky, robili mi rtg hlavy +ct mozgu tam to bolo v poriadku, že mám v chrbtici niečo zablokované. Takisto často mám zalahnute v ušiach aj dnes takmer nepočujem, stomatochirurg povedal že mi tekutina z klba tlačí na uši. Tak neviem čo idem ďalej robiť.

janelane
17. jún 2020

@makeka ano je to tak. Sankovy klb je spojeny s bolestou chrbtice, zavratmi, bolest krku teda kecnej chrbtice, bolest v usiach, migrena a podobne... je toho vela. Najhorsie je byt stale v strese. Na to je dobre uzivat Magnezium, ked vas klb velmi boli dajte si Guajacuran, pripadne sa nahriat biolampou stoji to 20€ cez Alzu a to iste davaju aj na rehabilitacii. Na tej som tiez bola trosku mi pomohla otvorit viac usta avsak ked necvicim je to rovnake. Cvicenie od bolesti nepomoze pravo naopak. Je ale pravda, ze s klbmi treba hybat aby neskameneli. Rehab trvalo cca 15 min plus nasviecovanie 15 min. Dobra je aj masaz klbu rukou zvnutra co mi odporucil lekar.

marttina333
17. jún 2020

@janelane prosim ta myslis Solux Infralampu (horske slnko)?

makeka
17. jún 2020

@janelane no tak to ma nepotešilo že to spolu súvisia tieto problémy. Musím sa znovu objednať na rehabilitácie nech tam niečo somnou niečo robia. Stres ani tak nemám okrem toho keď deti neposlúchaju tak sa vytáča niekedy 😀. Ale čítala som tu že sa to môže prejaviť aj stresy z minulých období, alebo keď človeka niečo dlhodobo trápi a myslí na to. Tu biolampu takú menšiu na kĺb som nenašla na alze, inde čo som pozerala boli dosť drahé pálky.

janelane
18. jún 2020

@marttina333 ano ja mam konkretne znacku Beuer

janelane
18. jún 2020

@makeka rehabilitacie ti moc nepomozu. Skor sama cvicit a nenamahat ten svak ja som rok po operacii a stale neotvorim usta viac ako na 2 cm. Jasne ze po operacii to bol najprv aj iba 1 cm. Z Alzy je ich tam vela za 20-30€

makeka
19. jún 2020

@janelane ako robia operáciu? To neako cez tvarovú časť robia či ako to prebieha? Dnes mi manžel kúpi infralampu tak dúfam že niečo pomôže, ráno mám zase úplne zalahnute v ušiach, niektoré zvuky nepočujem vôbec 😕

marttina333
19. jún 2020

Holky aj vam nasli nejaky nalez z rtg ? Lebo ka neviem ci som ostala nachylna na prievan alebo je to ten klb, z rtg mi zapal klbu nezistili.

janelane
19. jún 2020

@makeka ano operacia je cez asi milimetrovu dierku poprinoboch usiach z prednej strany samozrejem anesteza. A asi tyzden potom dokazes zjest iba vyzivu a prve dva dni skoro ani rozprvat nevies

makeka
21. jún 2020

@janelane a keď sa es môžem spýtať operácia keď je nutná robí sa na jednodňovej chirurgii, či viac dni treba byť v nemocnici? Ja ešte stále dobre nepočujem, už som skúšala všetko možné aby mi odľahlo v ušiach a nič😕som zvedavá čo mi povie doktorka na rehabilitaciach ale tam až 9.7.mam termín.

janelane
21. jún 2020

@makeka tri dni som bola .. ja som mala operaciu hned ponuknute ako prve riesenie. Dr mi pov ze sni rehabilitacie ani dlaha by mi nepomohla.. to preto dal az po operacii

grelu
22. jún 2020

Ahojte, ja mam len take slabsie prejavy, tak neviem, ci to moze byt tym klbom...hlavnym priznakom je u mna tlak v uchu (akoby mi tam nieco zavadzalo) a praskanie v uchu (akoby bublinky)....klb ma boli len na zatlacenie a nemam ani problem pri otvarani ust....ale dost casto sa pristihujem pri tom, ze mam silno zatate zuby...niekedy citim spankovu kost, niekedy bolest za okom, ale uz sa to trochu ukludnilo....mam ale stuhnute svalstvo na krku a trapezy. Mohlo by to byt cele sposobene tym celustnym klbom?

monro
22. jún 2020

@grelu ja mam nieco podobne, a tiez upodozrievam tento klb. mne uz dlhe roky puka v sanke pri jedeni, ale teraz sa mi objavilo aj obcasne palenie v uchu. Zatial si na to svietim biolampou. U mna prichadza do uvahy aj zub mudrosti pripadne krcna chrbtica.

grelu
22. jún 2020

@monro no ja tiez neviem, ci to nebude krcna chrbtica...a zuby mudrosti mi nevysli, tak ktovie co je s nimi

leska123
18. aug 2020

Dobry den, ja mam tiež problemy s čelustnym klbom, bola som aj na chirurgii a povedai mi, že pričina je, že zatínam zuby a že mam hlboky zhryz a že by som potrebovala ten neviditelny strojček. Ja som bola v tom, že mi bude stačit iba nahryzova dlaha na noc. Myslite, že keby požiadam iba o tu dlahu tak by mi to nejako pomohlo? pretože ten strojček je dost drahy to je jedna vec a druha vec neviem si predstavit ho nosit rok aj pol ... ako by ste to riesili vy ?

paaaco
Odpoveď bola odstránená
lily14
20. jún 2023

Ahojte aj ja mám ten istý problém,idem k zubárovi najprv len neviem či to riešiť az po dovolenke? Mám tam aj zub múdrosti čo krivo rastie ale bolesť kĺbu je hrozna a mám tam pod uchom aj uzlinku to môžem mať z toho?

ivanaa346
23. nov 2023

@lily14
Mne veľmi pomáha masť OZONICON .Mastim si celú oblasť ucha a naozaj po týždni mastenia mi bolo výrazne lepsie . To iba ak človek nechce byť stále na flectore tak že aj táto mast je super .

tmshop
17. feb 2024

Prosím Vás, kde ste si dali vyrobiť nákusnú dlahu?Pomáha Vám to od bolesti?

leska123
17. feb 2024

@tmshop ja osobne som si ju dala robit pred niekolkymi rokmi v smile clinic v BA ako je tower 115 nosila som ju par mesiacov a pomohlo mi to. Odvtedy ju uz niekolko rokov nenosim a nemam ziadne problemy uz 😁

tmshop
17. feb 2024

@leska123 joj, povzbudili ste ma, som už rok v bolestiach a teraz sa zacali prikláňat k dlahe tak verím, že aj mne pomoze👍

limik
13. jún 2024

Ahojte, mate niekto skusenost so schulteho myogymnastickymi cviceniami? ja som mala problemy s klbom ked mi isli dolne osmicky pred 13timi rokmi. Boli to hrozne bolesti. Vybrali mi ich, mala som rehabku, tieto cvicenia niekolko tyzdnov a bol klud…az doteraz :( Zacala sa asi hybat horna osmicka, uz je aj vonku a mam pocit, ze bolesti su to rovnake, ako predtym. Zvazujem znova zacat s tymi cviceniami, len teda neviem, ci to neslo medzicasom uz inym smerom…poradte, vdaka

nttnnt
21. aug 2024

@leska123 dobry den tiez mam dlahu zo smile clinik prosimvas dali vam na spodne ci horne zuby ? Mne dali na horne, dnes v noci som ju mala prvy krat, ale citim dnes take tlaky v sanke neviem ci je to ok, zeby sa to najprv trosku zhorsilo a potom napravi neviem no…

aglkv
21. aug 2024

@nttnnt ja mám spodnú, necítila som žiadny tlak na začiatku.

nttnnt
21. aug 2024

@aglkv sranda mne spraviki na hornu 🙈 tak teraz neviem no

leska123
21. aug 2024

@nttnnt mne robili tusim tiez na horne zuby. Ja som ziadne tlaky nemala 🤔 jedine co som zo zaciatku mala, tak ma vzdy rano strasne z toho boleli zuby ale po case som si zvykla a uz to bolo v pohode. Podla mna si len musite zvyknut a po case sa to napravi, ale neviem naozaj

nttnnt
21. aug 2024

@leska123 dakujem no skusim vydrzat a uvidim co bude

lesiaoldi
Autor odpoveď zmazal