Posilnenie imunity u dospelých

lenkaa222
19. jún 2016

Ahojte..mam známu často býva chorá asi každý mesiac nadcha a hrdlo..pravidelný herpes po celých perách a tiež vaginálna mykoza pred každou menštruáciou poradíte niečo? Vďaka kľudne aj babske recepty 😉😉

jankaa22
19. jún 2016

Imunoglukan zinok a b komplex

jeennyv
19. jún 2016

@lenkaa222 mala som opakujuce sa kutiky, prosto som sa niekde napila a uz to nezmizlo, brala som b komplex a vselico, maste a blbosti...pred kamoskinou svadbou som chodila do solarka a je po kutichoch...musim vyklopat, uz dlho som tak dobre usta nemala...a ta mykoza telo ti chce nieco povedat, moze reagovat na materiely ake nosis , pripravky ci pouzivas mydla atd...jedlo... je taky test, na rozne latky robi sa na chrbat vacsinou cez vikend lebo sa nesmies umyvat a pouzivat len bavlnene tricko...a v prvom rade komplet vsetko vysetrit...

papricka33
19. jún 2016

@lenkaa222 nech si dá vyšetriť krv napr. na chlamydie. Tiez stolicu na parazity... a riešila by som aj či nemá helikobactera... Až potom liečiť

gora8
19. jún 2016

Probiotika a imunosan

naturonline
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubila
24. jún 2016

@lenkaa222 vidim ze nas je s takymito problemami omnoho viac ako som si myslela. U mna isla imunita dolu vodou najma pocas tehotenstva nevedela som sa zbavit oparov a kazdu chvilu si ma nasla aj nadcha. Skusala som najprv posilnit imunitu tak ako mi mamina kazala a to otuzovanim a stravou. No poviem ti, ze nikdy viac. Akurat mi to otuzovanie len vsetko viac zhorsilo. Teraz po porode je to uz trosku lepsie aj ked problemov som sa definitivne nezbavila a uz ani neviem ako na ne 😖

zitaje
24. jún 2016

vela slnka (nie poludnajsieho) a pohybu na vzduchu, vela-vela ovocia a zeleniny, najlepsie aj kadejaka burina zo zahrady, ta ma casto viac vyzivnych latok, ako zelenina z obchodu. Teraz cez leto sa treba nadopovat c-ckom a d-ckom.

lubila
24. jún 2016

@zitaje myslim ze toto pomoze aj ked je uz imunita viac oslabena? ked tieto problemy trvaju uz nejaky cas? ja sice som sa zacala zdravo stravovat ale nemam pocit, ze by mi to nejako rapidne pomohlo. Skor si myslim ze strava by mi udrzala imunitu na poriadku keby som bola fit a zdrava, ci?

zitaje
24. jún 2016

@lubila myslim, ze strava nestaci. Treba aj to prirodne prostredie do toho, plus vyhybat sa stresu, a aj napr. obchodnym centram... idealne odstahovat sa aspon na leto niekam k babke na dedinu 🙂

leangela
26. jún 2016

@zitaje smutne je ze maloktora z nas ma babku na dedine. Teraz sa nejako vsetky tahame do mesta a potom sa to zrejme odraza aj na nasom zdravi :/

zitaje
26. jún 2016

@leangela my sme sa pred rokom o.i. preto odstahovali z BA 😉 Pre deti neporovnatelne lepsie, ale vlastne pre vsetkych - okrem muza, ktory musi denne cestovat do prace...

naturonline
27. jún 2016

Na posielnenie imunity je perfektny imunokomplex. Posilnuje imunitu a buduje obrannyschopnosť. Flasticky s bielym štuplom sa pijú cez týždeň a flaštičky s modrym štuplom cez víkend.
Kura trva 5 tyzdnov.

gastanka32
2. júl 2016

Baby ja som sa az cudovala, ked som na sebe zbadala ako ide moje imunita dolu vodou. Stacilo jedno prechladnutie a videla som ze aj ked som sa z neho ako tak vylizala tak stale som sa necitila uplne fit. Take banalne prechladnutia, take banalne choroby dokazu imunitu oslabit velmi a pritom si to ani neuvedomujeme 😖

prirodka
3. júl 2016

@gastanka32 na posilnenie imunitného systému je vynikajúci prírodný produkt, ktorý obsahuje lactoferin/colostrum/,ale aj iné prírodné bylinky, ktoré imunitu podporia, bojujú proti voľným radikálom,udržujú optimálnu hladinu prospešných baktérií v črevách,aj produkciu imunit.buniek.Obsahujú aj vitamíny D a C,zinok.Viac info, ak chceš,napíš do internej pošty.

oomina
8. júl 2016

@gastanka32 Ja som tiež bola na tom podobne. Sedenie na zemi, prefúknutie krížov. To všetko postupne oslabovalo moju imunitu až keď už som každú chvíľu bola chorá tak som si povedala, že pôjdem k lekárovi a uvidím čo mi povie. A doktor hneď z fleku mi hovorí, že dosť neskoro som prišla. Že mám veľmi oslabenú imunitu a bude trvať, kým sa z toho dostanem.. 😢

hyta
9. júl 2016

Dobré je dlhodobejšie užívanie probiotík,zdravé stravovanie, pobyt na čerstvom vzduchu, no to všetko nestačí, ak je už imunita vážnejšie narušená, takže je potrebné navštíviť i dobrého imunológa.

gastanka32
11. júl 2016

@oomina aj ti robil nejake vysetrenia? ci len pozrel a videl, ze nie je nieco ok? A ako si zacala pracovat na tom aby si dostala imunitu na spravne miesto? 🙂
@hyta kiezby som mala chut a naladu si ich odsediet cely den do cakarne. Ach ale asi moc na vyber nemam a budem musiet sa ist aj na imunologiu ukazat co povedia.

hyta
12. júl 2016

@gastanka32 Je to otravné sedieť v čakárni u lekára, ja tiež chodím, až keď je zle. Mne na imunológii zobrali krv na podrobný rozbor, lekár ma vyšetril a nasadili mi injekcie na imunitu. Tabletiek som sa do tej doby najedla na vrecia a účinok nebol.Držím ti palce, nech je čím skôr dobre.

leangela
12. júl 2016

@zitaje cestovat do prace nie je sranda, ale ak vam to zdravotne pomohlo tak super 🙂
@gastanka32 ono niekedy lekarovi sa staci len pozriet a vie kde je problem. Identifikovat problem nie je take tazke, myslim ze tazsie je ich riesit 😖

oomina
13. júl 2016

@hyta probiotiká som síce užívala, ale to keď som mala problémy so žalúdkom na upravenie črevnej mikroflóry, inak nie. To máš veru pravdu, že keď už je na tom imunita zle, tak človek si sám naozaj ani pomôcť nevie aj keby veľmi chcel. @gastanka32 aj mi robil vysetrenia. Ale on uz na zaciatku mi povedal ze som jasna. Uz to ma asi v oku alebo..no neviem ani som to nejako neskumala ako to vedel hned z fleku 🙂 Ako som začala? začala som viac chodiť do prírody, zdravšie sa stravovať a brať lieky. Dúfam, že táto kombinácia ma z toho dostane.

prirodka
14. júl 2016

Podľa toho, aké probiotiká.Ak sú prírodné, potom pomôžu upraviť aj stolicu, veď sú na úpravu črevnej flóry.Dodajú živé baktérie, ktoré liekmi a aj dnešným stravovaním strácame.bez nich sa nepohnem pokiaľ niekde cestujem, alebo na dovolenku, keď ľudia idú za hranice, vrelo doporučujem, už neraz pomohli.
Lieky imunitný systém oslabujú, preto sa probiotiká majú užívať po dobratí antibiotík.

martinellacka
15. júl 2016

@prirodka lieky imunitny system oslabuju? to sa mi nezda. Podla mna aspon teda ja to tak vnimam, ty to mozno inak beries. Ale lieky su urcene predovsetkym na liecbu ak dobre viem a oslabenu imunitu treba liecit, ci? 🙂

prirodka
16. júl 2016

@martinellacka Nečítaš príbalové letáky? Sú tam písané nežiadúce účinky,takže imunita ide dole vodou.....neberiem to inak,len sa vzdelávam v tomto smere a mám 11ročné skúsenosti.Lieky liečia, ale nevyliečia....možno na nejakú chvíľu, potom sa prejavia ich vedľajšie účinky a opať sa začne užívaie lieku na niečo iné.....Oslabená imunita sa dá aj prírodnou cestou riešiť. 🙂

buckeye
16. júl 2016

@prirodka pribiotika sa uzivaju sucasne s atb, resp s casovym niekolkohodinovym odstupom, nie az po dobrati, predchadza sa tak vzniku neziaduceho ucinky a tym je hlavne vyhubenie bakterii v gite

prirodka
17. júl 2016

Pokiaľ probiotiká sú prírodné,nie syntetika,potom dodajú živé baktérie,obnovia črevnú flóru.Ty hneď živé baktérie zničíš anitbiotikami,potom opať dáš probiotikum a opať prídeš s antibiotikom a zničíš dobré baktérie....má to logiku? A potom, že sa choroba vráti!Po vybratí antibiotík áno, sú potrebné kvalitné probiotiká.Ale až po, nie súčasne.

buckeye
17. júl 2016

@prirodka prave pretp sa uzivaju stale pocas, netreba cakat az doberies lebo vtedy vyzabijas vsetky a clovek sa prinajlepsom potentuje, ked sa uzivaju pocas atb ich sice priebezne nicia tiez, ale nie uplne(kedze sa neustale dodavaji nove), riziko uplneho zlikvidovania je nizsie a co rozumies pid pojmom synteticke? Vzdy su zive bakterie, novsie generacie su vyslachtene druhy, ktore preziju trabiace stavy a dojdu az na spravne miesto

maca283
17. júl 2016

@prirodka aj ja mam skolenie ze az po dobrati tak ako pises a robim to tak a vzdy pomohlo

buckeye
17. júl 2016

@maca283 ja som biolog, najlepsie probiotika su tie, ktore obsahuju viacero roznych kmenov (cim viac tym lepsie) a cim vyssie cislo cfu (pocet kolonii tvoriacich zivych bakterii), uzivanie pocas uzivania atb je koli tomu, ze ked clovek caka az na dobratie atb tak si kompletne vyhubi crevnu floru, pokial uziva probiotika pocas uzivania atb (ale nie zaroven tabletky spolu, vzdy treba niekolhodinovy odstup), tak udrziava aspon akutaku hladinu bakterii v creve, pokial caka na dobratie atb, co mozu byt u niektorych druhov aj 4 tyzdne a az potom zacne s probiotikami, crevna flora sa obnovuje horsie a dlhsie(lebo bola vyhubenana na uplne minimum, castejsie sa vyskutuju traviaceproblemy, naduvanie, hmacky, u zien mykoza, uzivanie pocas tomuto predchadza

prirodka
17. júl 2016

@buckeye Ja mám kamarátku dr.biochémie.....11rokov to máme odskúšané,že to takto funguje,ona o niečo viac, je staršia.Doteraz to vždy zabralo, Dokonca nám prednášajú lekári,takže potvrdené aj odborníkmi.Vlastná skúsenosť je najlepšou skúsenosťou každého z nás.
@maca283 vďaka,že si napísala svoju skúsenosť.

buckeye
17. júl 2016

@prirodka moja skusenost je ina, riadim aj sa vlastnym vyskumom, ktory som robila na experimentalnych zvieratach, probiotika preventivne a pocas brania atb aj po skonceni maju lepsi efekt ako ked sa uzivaju az po ukonceni liecby atb, skupiny sbpreventovnym uzivanim mali creva aj hodnotenie stolice lepsie sugnifikantne ako tie, ktore dostali probiotika az po, skupiny az po sa zlepsili az po dlhodobejsom uzivani, zjedodusene trvalo im dlhsie nez sa vratili do normalu