icon

Postcovidový syndróm - príznaky

5. jún 2021

Ahojte, tí čo ste prekonali covid už pred pár mesiacmi máte stále nejaké príznaky? Ja som bola tri mesiace úplne ok a teraz to celé začalo znovu (som negatívna). Veľká slabosť, brnenie tela, únava, citlivá koža ako keby som bola popálená, bolesti každú chvíľu niekde inde, nespavosť. Výsledky všetky mám ok a všetci sa zhodli, že to je postcovidový syndróm. Začala som chodiť na fyzioterapiu tak snáď to dačo pomôže. Ako sa cítite vy? Čo vám pomáha?

iva4444
4. mar 2022

Mala som v minulosti tetaniu..a mávam pri stresoch aj problémy s tým dýchaním..no a teraz je okolo nás všetkých dosť stresujúcich veci 😕ale tak zhoršilo sa to od kedy som mala covid tak to pripisujem tomu hoci som mala úplne slabý priebeh..ani teploty..asi mi to sadlo na mozog😁a zo všetkého mi už šibe🤣

autor
4. mar 2022

@iva4444 inak ja sice nemam tetaniu potvrdenu ale myslim si ze ju mam...vsetko mi to zacalo po covide a mam kazdu chvilu nejake ine priznaky...ktovie ci mi to covid nemohol spustit

iva4444
4. mar 2022

Myslím si že to tak bude aj u mňa..mozno by nám naozaj pomohli nejaké antidepresíva..žiaľ teraz nemôžem ani lexaurin skúsiť..možno by bolo hneď po probléme 😕

autor
4. mar 2022

@iva4444 ja uz sa snazim si hovorit aj ked mi nieco je ze to prejde a nic sa nedeje...aj ked tato aktualna situacia mi nepomaha

dadus_ka
4. mar 2022

Ahoj mala som presne to iste este 2r dozadu ked covid len zacal. Vtedy sa este nevedelo ze je to post covid. Dlho som sa trapila, posielala ma na milion vysetreni. Nakoniec dosli akurat na to, ze mam extrémne podrazdenu nervovu sustavu. Nasadili mi vysoke davky magnezia, predpisali slabe antidepresíva a na spanie nenavykove lieky (prothazin) brala som vtedy 2tbl vecer aby som vobec zaspala. Postupne som sa dala dokopy ale akože bol to horor. Nikomu neprajem.

si_sa_6
4. mar 2022

@iva4444 len to nie je dobrá cesta. Treba si užívanie takýchto liekov dobre premyslieť. Treba skúšať skôr také veci ako prechádzky, vedomé dýchanie, vitamíny a takéto veci. Veľa problémov sa v strese ešte zhoršuje a často si to robíme samy :(

iva4444
4. mar 2022

@si_sa_6 ja viem..snažím sa zamestnávať hlavu stále niečím aby som "nemyslela"..vitamíny beriem,nech už je teplucko..snáď záhrada pomôže..lebo všetko je deprimujúce ešte aj to pocasie.

iva4444
4. mar 2022

@dadus_ka tak to mi je ľúto😞zase na jednej strane rada počujem že má/mal niekto podobne problémy z covidu..aspoň si nenamyslam že mi to už hrabka😁ďakujem vám za odpovede 🙂

si_sa_6
4. mar 2022

@iva4444 teraz tieto dni aspoň mne to tiež dobre robí keď svieti slniečko. Každý deň prechádzka so psom. A v lese sa nadýchať čerstvého vzduchu to je najviac. Ale tak nejde to všetko hneď, musíme sa v takýchto veciach asi obrniť trpezlivosťou a tešiť sa aj z malých pokrokov.

odesi
7. mar 2022

@iva4444 hej hej ma, hned ako sa z covidu dostal a zacal taketo problemy pocitovat, tak isiel. Ale nalez nastastie ziadny. Ale clovek by ani neveril, ze co vsetko dokaze covid s telom narobit, kolko veci pospustat, rozne procesy v tele.
Tak ono ak ti to ma pomoct tak preco nie, hlavne je aby si sa ty citila lepsie, aby si vedela fungovat bez problemov.

win_gi
7. mar 2022

tiez by som nepovedala, co vie covid vsetko sposobit, no ako tak pocuvam z okolia, tak mnoho ludi ma obdobne problemy. je to az hrozne co nas v poslednu dobu postihuje za katastrofy

travelllerka
7. mar 2022

Baby, sledujem na FB primára Kulkovskeho, dnes dával link na dotaznik o long covide, môžete vyplniť https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfsloW...

luxus10
7. mar 2022

dievcence, chcem sa opytat, ci ste boli aj ocko , a ci aj ludia po ocko maju taketo tazkosti, ako tu popisujete, ....lebo je to strasne....beh na dlhu trat...a ci taketo tazkosti maju viac zeny, vi aj muzi?

iva4444
8. mar 2022

@luxdus10 ja som neocko,keďže kojim..čo čítam a počúvam tak väčšinou viem o ženách či sú očko alebo neocko.symtomy sú také podobne..takže očkovanie asi nebude mať vplyv na to,skôr ide o to ako sa s tým telo vysporiada..určite to začnem viac riešiť aj s odborníkmi nech som v lete fit🤷nech stíham behať za dcérkou po záhrade..

autor
8. mar 2022

@luxus10 ja som ockovana a odvtedy mam zas divne stavy, bolia ma klby na rukach, mam ich take slabe a tak…ale neviem ci je to len nahoda alebo je to z toho

luxus10
8. mar 2022

a cim si ocko, astrou ci rna? a kolkokrat? virusy sa radi zhromazduju okolo klbov, aj na nich utocia...., mna po ocko boleli klby cca 2 mes....plus celkova slabost...

luxus10
8. mar 2022

aj uzliny v 1 podpazi smerom nadol k pasu, aj smerom nahor ku klucnej kost a cez plece az do pol chrbta, a j pod sankou, asi 1 mesiac...

autor
8. mar 2022

@luxus10 pfizer 2x, druha davka bola v decembri...tak myslis ze to moze byt z toho tie klby na rukach? robili mi vsetky mozne krvne testy u doktora ale vsetko bolo ok

luxus10
8. mar 2022

urcite, volaco tam ta vakc. robi, osetruje, ono to prejde, len to potrva...

autor
8. mar 2022

@luxus10 dufam ze to tak bude, lebo ten pocit stuhnutej ruky a slabej je hrozny

patricka
8. mar 2022

Ja som bola dnes na neurologii q všetko ok, tak asi ozaj len vydržať kým to prejde

autor
8. mar 2022

@patricka supeer 🙂 a ake vysetrenia ti robili?

patricka
8. mar 2022

Popravde ani neviem, povedala mi ze vidieť ze mam zvýšenú drazdivost nervov a ešte idem na magnetickú rezonanciu a ze potom uvidíme co dalej

autor
8. mar 2022

@patricka a povedali ze to teda moze byt sposobene covidom?

patricka
8. mar 2022

Povedala mi, že je to možné keďže predtým som nemala takéto problémy

si_sa_6
13. mar 2022

@win_gi tak nie je to sranda a najmä na nič je to, že vôbec nevieme ako koho to zasiahne. Tiež som mala strach, keď som zostala pozitívna, že čo bude, ako bude. Ale pomohol mi aj Karnozín Extra, aby som sa začala cítiť tak ako sa cítim teraz, že už aj vládzem viac ako tesne po covide, tesne po som mala problém aj ráno vstať z postele a rozhýbať sa, no teraz je to sto a jedno a to dúfam, že to bude ešte lepšie 😀

si_sa_6
13. mar 2022

@patricka ozaj to môže byť, že vlastne ten covid akoby niektoré veci urýchlil alebo akoby som to povedala, že akoby keď v nás niečo je, tak ten covid akoby to spustil :/

vetva99
14. mar 2022

@si_sa_6 moze to byt kludne. ono podla mna sa stale nevie, co presne moze covid spustit a poznam vela ludi, ktorym privodil vseliake problemy. no rozhodne to netreba nechavat len tak s tym, ze to pominie same

odesi
14. mar 2022

@iva4444 tiez si myslim, ze ockovanie v tomto smere nejako nehralo rolu. Lebo ja som, ale krstny nie. A teda s problemami sme sa stretli aj ja aj on. Tak to je asi jedno, kazdy organizmus je uplne iny. Ale nie je to sranda. Najma na nic je to, ze sa to s nami dokaze dlho tahat. Ze ozaj to neni tak, ze covid odide a nam bude hned lepsie.

odesi
14. mar 2022

@vetva99 tak to je fakt, ja mozem byt rada, ze u mna to bolo "len" ze ma boleli klby, ze som bola akoby taka lenivsia, ze som nemala chut do nicoho. Lebo teda mnohi ludia maju potom vaznejsie problemy. Ale co uz s tym narobime toto si nevyberieme, ale teda mozeme sa snazit o zlepsenie, tak ako som sa snazila ja a teda sa mi to vyplatilo. 🙏