Postcovidový syndróm - príznaky
Ahojte, tí čo ste prekonali covid už pred pár mesiacmi máte stále nejaké príznaky? Ja som bola tri mesiace úplne ok a teraz to celé začalo znovu (som negatívna). Veľká slabosť, brnenie tela, únava, citlivá koža ako keby som bola popálená, bolesti každú chvíľu niekde inde, nespavosť. Výsledky všetky mám ok a všetci sa zhodli, že to je postcovidový syndróm. Začala som chodiť na fyzioterapiu tak snáď to dačo pomôže. Ako sa cítite vy? Čo vám pomáha?
@vetva99 no da sa to tak povedat, pomaly ale teda isto to ide a to je pre mna hlavne. Pred tym ako som mala covid, tak sme chodili casto aj na tury a tak a ked som to prekonala, tak potom uz sa mi nejako nechcelo, ani som nevladala ani som nemala chut, neviem co to akoze bolo. Ale som rada, ze sa mi to nadsenie spat vratilo, ze radsej teraz uz idem von ako len tak necinne doma lezat. Co sa tyka teba, tak moze byt, ono casto si ani neuvedomujeme, co vsetko moze mat na nas vplyv. Nie su v praci na teba vysoke naroky? Nie si v strese?
ahaa no ale tak hlavne, ze si sa z toho covidu dostala, lebo v mojom okoli vela ludi nan bohuzial odislo. ale velmi rada pocujem, ze je to lepsie. neviem, tak na mna asi tak nejak celkovo tato doba zle vplyva. vsade same problemy a moc si to asi pripustam
Ahojte, ak môžem poradiť, na stratu chuti a čuchu Milgamma N. Je na obnovu nervových zakončení a spojení. Mne pomohla 🙂
nic sa proste len tak samo nezlepsi, ci sa to tyka zdravia alebo niecho ineho. ja som zastancom takej nejakej prevencie . no priznam sa, ze to tak nebolo vzdy, len zivot ma tak nejak pouzcil, no to musi asi kazdeho
a mozem sa ta opytat, co ti tak pomohlo. ako nehovorim, ze si clovek musi prejst covidom, aby mal taketo stavy, no mozu sa objavit aj len tak z nicoho nic
@nadejna7 mozu, ono castokrat aj stres sa moze takto na cloveku podpisat a vlastne aj vela ineho. No ja uz som to niekde pisala, uzivam Karnozin Extra pravidelne a to mi teda pomohlo aby som sa postavila na nohy a aby som sa takto citila jak teraz. A toto pocasie mi teda len pomaha k tomu aby mi bolo este lepsie. Ono podla mna ma to zlozenie toho doplnku na cloveka priaznivy vplyv, ale teda chce to tiez nejaky ten cas aby si videla vysledky.
Baby mne bolo po covide snáď všetko. Pred týždňom som prekonala druhý a odvtedy mi je konečne dobre. Postcovid liečený covidom 🤣. A to som dala stovky za vitaminy, mineraly a zdrave jedlo🙈 stačilo sa znova nakaziť.
@terry658 teší ma že sa ti polepšilo 🙂aj mne je o niečo lepšie ako pred pár mesiacmi..hlavne to pocasie a robota vonku v záhrade mi nabíjajú baterky 😁našťastie vtedy ani s tým dýchaním nemám taký problem keď robím niečo a snažím sa eliminovať stres..snáď to dostanem raz na takú uroven,že nebude potrebný psychiater a medikamentózna liečba.🙂
uz aby bolo vonku stale krasne pocasie, pre mna je to velky dobijac bateriek ako ste tu pisali, proste ak je vonku krasne, aspon ja sa teda citim omnoho lepsie
Moj ocino po kovide roztrhnuta sietnica v oku a akutna operacia.Lekar vravel, ze eviduju dost pacientov po kovide s tymto prejavom..Okrem toho ma caste tocaky hlavy..
@rembura áno citim sa lepšie. Aj priebeh choroby bol ľahký. Ale akoby mi to zresetovalo systém. Pred covidom č. 2 som bola ako zvädnutá kvetina. Teraz cítim viac energie. Už nie som taká unavená. To ma po covide trápilo najviac. I keď ešte stále mám kŕče v rukách a nohách. Ale na tie mi nepomáhajú žiadne minerály ani vitamíny. Adi budem musieť skočiť k neurologičke.
@klaudi31 tiež som mala veľký strach, keď som zostala pozitívna, lebo proste okolo mňa rôzne prípady a teda nevedela som ako to bude. A teda keby som zostala pozitívna druhýkrát tak by som mala asi obavu ešte väčšiu, lebo by som sa bála aby prejavy neboli ešte horšie. Ale teda toto obdobie po covide mi dalo zabrať, to je aj psychická záťaž na človeka. Ale tak pomaly to ide, je to lepšie a lepšie.
to mas pravdu. mna nastastie covid zatial obisiel, ale no viem, ze ten virus niekde vonku je, este ho stale ako keby neberiem ako samozrejmost. no ale nastastie si sa vyliecila a to je hlavne. mala si po nom velke tazkosti zdravotne?
Aha takze to nie viazane na covid a problemy po nom? Ono ta to nejak ukludni alebo ako by som tomu mala pochopit

@odesi takze si dostala tak nejak druhy dych, no to je super a moze sa teda uzivat len ak pocitujem unavu a som taka nijaka. neviem ci je to sposobene pracou, no ked pridem domov nemamnejak uz na nic chut, no zas nie som stotoznena s tym, ze by som mala len lezat na gauci