icon

Postcovidový syndróm - príznaky

5. jún 2021

Ahojte, tí čo ste prekonali covid už pred pár mesiacmi máte stále nejaké príznaky? Ja som bola tri mesiace úplne ok a teraz to celé začalo znovu (som negatívna). Veľká slabosť, brnenie tela, únava, citlivá koža ako keby som bola popálená, bolesti každú chvíľu niekde inde, nespavosť. Výsledky všetky mám ok a všetci sa zhodli, že to je postcovidový syndróm. Začala som chodiť na fyzioterapiu tak snáď to dačo pomôže. Ako sa cítite vy? Čo vám pomáha?

vetva99
14. mar 2022

@odesi takze si dostala tak nejak druhy dych, no to je super a moze sa teda uzivat len ak pocitujem unavu a som taka nijaka. neviem ci je to sposobene pracou, no ked pridem domov nemamnejak uz na nic chut, no zas nie som stotoznena s tym, ze by som mala len lezat na gauci

odesi
14. mar 2022

@vetva99 no da sa to tak povedat, pomaly ale teda isto to ide a to je pre mna hlavne. Pred tym ako som mala covid, tak sme chodili casto aj na tury a tak a ked som to prekonala, tak potom uz sa mi nejako nechcelo, ani som nevladala ani som nemala chut, neviem co to akoze bolo. Ale som rada, ze sa mi to nadsenie spat vratilo, ze radsej teraz uz idem von ako len tak necinne doma lezat. Co sa tyka teba, tak moze byt, ono casto si ani neuvedomujeme, co vsetko moze mat na nas vplyv. Nie su v praci na teba vysoke naroky? Nie si v strese?

vetva99
15. mar 2022

ahaa no ale tak hlavne, ze si sa z toho covidu dostala, lebo v mojom okoli vela ludi nan bohuzial odislo. ale velmi rada pocujem, ze je to lepsie. neviem, tak na mna asi tak nejak celkovo tato doba zle vplyva. vsade same problemy a moc si to asi pripustam

sunny_g
15. mar 2022

Ahojte, ak môžem poradiť, na stratu chuti a čuchu Milgamma N. Je na obnovu nervových zakončení a spojení. Mne pomohla 🙂

odesi
23. mar 2022

@vetva99 tak to ano, to aj v mojom okoli a teda boli ma to statocne stale. Lebo to proste nemuselo mnohokrat byt, ale tak to je zase na inu debatu.
Tato doba veru dokaze aj so psychikou divy dorobit. Hlavne je nepoddat sa tomu.
@sunny_g vidis sranda je, ze s tymto som napriklad vobec problem nemala 🙂

si_sa_6
24. mar 2022

@vetva99 no len nie je to sranda, žiadne zdravotné problémy nie sú sranda a toto proste detto, preto by sme mali veci riešiť, nečakať, že sa vyriešia samé, že proste sa samé od seba niečo zlepší alebo tak, viem to podľa seba, že to je utópia :/

nadejna7
24. mar 2022

nic sa proste len tak samo nezlepsi, ci sa to tyka zdravia alebo niecho ineho. ja som zastancom takej nejakej prevencie . no priznam sa, ze to tak nebolo vzdy, len zivot ma tak nejak pouzcil, no to musi asi kazdeho

odesi
28. mar 2022

@nadejna7 tak len prevenciu vela ludi ignoruje, aj ja som taka bola. Ale ked mi nebolo po covide dobre, ked som nevedela fungovat ako som bola zvyknuta, tak to ma prebralo, ze nieco nie je OK, ze nieco proste budem musiet zmenit. No nastastie je to vsetko uz minulostou 🙂

nadejna7
28. mar 2022

a mozem sa ta opytat, co ti tak pomohlo. ako nehovorim, ze si clovek musi prejst covidom, aby mal taketo stavy, no mozu sa objavit aj len tak z nicoho nic

odesi
28. mar 2022

@nadejna7 mozu, ono castokrat aj stres sa moze takto na cloveku podpisat a vlastne aj vela ineho. No ja uz som to niekde pisala, uzivam Karnozin Extra pravidelne a to mi teda pomohlo aby som sa postavila na nohy a aby som sa takto citila jak teraz. A toto pocasie mi teda len pomaha k tomu aby mi bolo este lepsie. Ono podla mna ma to zlozenie toho doplnku na cloveka priaznivy vplyv, ale teda chce to tiez nejaky ten cas aby si videla vysledky.

terry658
28. mar 2022

Baby mne bolo po covide snáď všetko. Pred týždňom som prekonala druhý a odvtedy mi je konečne dobre. Postcovid liečený covidom 🤣. A to som dala stovky za vitaminy, mineraly a zdrave jedlo🙈 stačilo sa znova nakaziť.

iva4444
28. mar 2022

@terry658 😁😂a ja sa modlím aby som to znovu nedostala🤣

terry658
28. mar 2022

@iva4444 aj ja som sa bála, ale konečne mi je dobre. Prvý covid som mala v novembri a odvtedy mi bolo strašne zle. Únava, kŕče, nespavosť, bolesti hlavy a problém s dychanim a ďalších milión drobností. A teraz konečne dobre.

iva4444
29. mar 2022

@terry658 teší ma že sa ti polepšilo 🙂aj mne je o niečo lepšie ako pred pár mesiacmi..hlavne to pocasie a robota vonku v záhrade mi nabíjajú baterky 😁našťastie vtedy ani s tým dýchaním nemám taký problem keď robím niečo a snažím sa eliminovať stres..snáď to dostanem raz na takú uroven,že nebude potrebný psychiater a medikamentózna liečba.🙂

fabrika
30. mar 2022

uz aby bolo vonku stale krasne pocasie, pre mna je to velky dobijac bateriek ako ste tu pisali, proste ak je vonku krasne, aspon ja sa teda citim omnoho lepsie

rembura
30. mar 2022

@odesi nasla som to, z kade si ty to kupovala a mam ho uz aj doma, uz som ho aj zacala uzivat 🙂 tak som zvedava, teraz citim, ze aj posun casu mi dobre urobil, ze vecer je dlhsie svetlo, to mam rada, tak to mi tiez z casti pomohlo, dakujem ti 🙂

rembura
30. mar 2022

@terry658 to vazne sa teraz citis lepsie? to by som vobec netipovala, ze toto by zrovna mohlo nejako pomoct 😀 ja by som si teda uz tym prejst nechcela, aj ked jasne, ze neviem akoby to u mna prebiehalo, ale bojim sa ze by to bolo minimalne take jak prvykrat :/

iv007
30. mar 2022

Moj ocino po kovide roztrhnuta sietnica v oku a akutna operacia.Lekar vravel, ze eviduju dost pacientov po kovide s tymto prejavom..Okrem toho ma caste tocaky hlavy..

rembura
30. mar 2022

@iv007 strasne vela je toho, rozne, kadejake prejavy, kazdy organizmus je uplne iny a inak reaguje, inu davku covidu chyti tak jasne, ze aj rozne sa to prejavi, nie je to vobec sranda ☹

terry658
31. mar 2022

@rembura áno citim sa lepšie. Aj priebeh choroby bol ľahký. Ale akoby mi to zresetovalo systém. Pred covidom č. 2 som bola ako zvädnutá kvetina. Teraz cítim viac energie. Už nie som taká unavená. To ma po covide trápilo najviac. I keď ešte stále mám kŕče v rukách a nohách. Ale na tie mi nepomáhajú žiadne minerály ani vitamíny. Adi budem musieť skočiť k neurologičke.

bogierka
31. mar 2022

@terry658 tak to je hlavne, ze ti je uz lepsie, ale ze covid c.2 a to sme si na zaciatku mysleli, ze sa moze clovek nakazit len raz. moja suseda uz chytila vstk varianty, ktore sme tu mali a pritom nie ze by sa nejak tulala kade tade, no lepi sa to na nu

terry658
31. mar 2022

@bogierka môj manžel je PN na chrbticu už pol roka a stihol 3 varianty 🙈. Asi to neovplyvnime. Musíme sa s tým vírusom naučiť žiť.

odesi
7. apr 2022

@rembura tak super, ze sa citis lepsie 🙂 Len ono vsetko si proste vyzaduje svoj cas, nejde to hned, treba s tym ratat proste. Ako si ho davas? Rano?
@terry658 to potom si dobre obisla, ze to takto u teba zaucinkovalo, len keby sme pri tomto vedeli, ze ozaj to pomoze kazdemu. Len ta istota nie je :-/

klaudi31
7. apr 2022

@terry658 hmmm to mas veru pravdu, uz inak aj takto z okolia citim, ze uz nemaju az taky strach ako to bolo na zaciatku, no zas ja mam pred nim velky respekt este stale, kedze nam v rodine niektore nakazenia skoncili tragicky

terry658
7. apr 2022

@klaudi31 to ma veľmi mrzí. Ono to vždy záleží od imunity jednotlivca.

si_sa_6
8. apr 2022

@klaudi31 tiež som mala veľký strach, keď som zostala pozitívna, lebo proste okolo mňa rôzne prípady a teda nevedela som ako to bude. A teda keby som zostala pozitívna druhýkrát tak by som mala asi obavu ešte väčšiu, lebo by som sa bála aby prejavy neboli ešte horšie. Ale teda toto obdobie po covide mi dalo zabrať, to je aj psychická záťaž na človeka. Ale tak pomaly to ide, je to lepšie a lepšie.

klaudi31
8. apr 2022

to mas pravdu. mna nastastie covid zatial obisiel, ale no viem, ze ten virus niekde vonku je, este ho stale ako keby neberiem ako samozrejmost. no ale nastastie si sa vyliecila a to je hlavne. mala si po nom velke tazkosti zdravotne?

flofli
9. apr 2022

@klaudi31 To budz rada. Ja som si prešla covidom už dva krát a mám pocit, že doteraz mám nejaké následky a vôbec nie som vo svojej koži

rembura
10. apr 2022

@odesi ako pride 😀 ale tak vacsinou tak doobeda, nechcem si to nejako davat poobede, na vecer, mne to je lepsie proste skor 🙂
@klaudi31 len ono problemy nemusi narobit len covid, vela veci vznika aj zo stresu, velakrat aj vyhorenie dokaze narobit velmi velku galibu :/

darinagod
10. apr 2022

Aha takze to nie viazane na covid a problemy po nom? Ono ta to nejak ukludni alebo ako by som tomu mala pochopit