icon

Potenie na hlave - čo to môže byť?

19. feb 2021

Dobrý deň, mám taký zvláštny problém..ide o to, že v lete keď mi je trošku teplejšie, tak sa extrémne začnem potiť na hlave - vlasy a tvár mám mokré, ako by som práve vyšla zo sprchy. Nikde inde na tele sa tak nepotím, ako na tvári. Viete si to predstaviť, keď idete napr. niekde na výlet, pekne si upravíte vlasy, nalíčite sa, všetko tip top, potom výjdete von a do 5 minút vlasy totálne mokré a keď sa usušia, tak sú z nich len také drôty, ktoré sa ani nedajú rozčesať, make up steká po tvári, riasenka roztečená, atď....Večer v lete, keď už je teplota akurát a trošku zafúka chladnejší vietor, tak už mám zimomriavky... V zime mi je stále zima, hlavne na ruky a nohy - neustále studené.. až pokiaľ nie je v izbe dosť veľké teplo. Trvá to už zopár rokov, nikdy som to nejak neriešila, prišlo mi to ako banalita a bolo mi hlúpe ísť s tým na vyšetrenie, aby som nedostala len výsmech. Ale už ma to vážne vytáča a absolútne netuším, čo to môže byť, je to hrozne otravné 😩
Máte prosím vás niečo aspoň podobné ako ja? Ako to riešite? Prípadne na aké vyšetrenie s týmto problémom treba ísť? Ja som z toho už zúfalá čoraz viac.
Vopred ďakujem za každú jednu radu.🙏

bloger
19. feb 2021

Ahoj a štítnu žľazu máš v poriadku? Robili ti vyšetrenia na toto?

autor
19. feb 2021

@bloger ahoj, ďakujem za reakciu. Tá by mala by byť v poriadku, skôr si myslím, či by to nemohol byť príznak upchatých ciev?

desore
Autor odpoveď zmazal
bloger
19. feb 2021

najlepšie by ti vedela pomôcť tvoja obvodná lekárka alebo koho máš prajem ti veľa zdravíčka a neboj nikto sa ti nevysmeje tvoj obvodný lekár by ťa mal vyšetriť a poslať kde treba netráp sa preto bude to dobré 😉

autor
19. feb 2021

@bloger ďakujem krásne 🙏🙂

desore
19. feb 2021

Ja som ti dala jedinu radu, ktora na to naozaj zabera. Mas to dane geneticky, nepomozes si s tym. Upchate cievy? Ved ked sa upcha cieva, tak zomries.

autor
19. feb 2021

@desore vašu odpoveď som asi prehliadla a teraz pozerám že ste ju vymazali. Tak aká bola tá rada? Čo to môže spôsobovať? A geneticky dané to ale nemám, pretože nikto iný z rodiny tento problém nemá.

desore
19. feb 2021

Ucinny-botox. Kolegyna-stihla osoba, na celom tele sa vobec nepoti, ale tvar, no hroza. Zbytocne budes chodit po dr., jedina sikovna dermatologicka odstrani tvoj problem.

autor
20. feb 2021

@desore tak to mi ani nenapadlo, že práve botox tomu môže pomôcť..🤔 brala som to skôr tak, že niekto sa veľmi potí pod pazuchami, niekto na dlaniach, niekto na chrbte a tak isto zas niekto na hlave.. Nepovedala by som, že botox pomáha na nejaké zdrav.problémy, skôr som myslela, že na tie (ne)estetické.. ďakujem každopádne, skúsim sa o tom poradiť s dermatologičkou. A Vaša kolegyňa si dala botox a už tento problém nemá?

desore
20. feb 2021

Dala si do cela, tam sa uz vobec nepoti. Myslim, ze aj to jej dost pomohlo. Aspon nema rozmazany makuup. Vyskusaj, budes to mat 2v1. Hlavne sa netreba bat botoxu. 🙂

bloger
20. feb 2021

Ahoj nevšímaj si tie hlúposti o botoxe ešte ma napadlo že by si mohla byť chudokrvná alebo nízky tlak mala by si viac tekutín piť a aj stres môže byť príčina toho že sa potíš viac na hlave

autor
20. feb 2021

@desore takže pomohlo jej to tak že nemá rozmazaný make up? to je všetko na čo jej pomohol botox? Neviem, ale moc sa mi to nezdá. Jedná sa mi o to vyriešiť úplne tento problém, zbaviť sa toho celého. Keď si nedám make up tak sa mi nebude nič rozmazávať a nemusím si kvôli tomu dávať botox🤔

desore
21. feb 2021

@bloger Prepac, ale evidentne mame obidve odlisne nazory. Kazdy clovek ma miesto na tele, kde sa poti najviac. Niekdo chodidla, ruky, atd... Autorka ma hlavu. Ak si aspon trosku jazykovo zdatna, tak si precitaj a nerozpravaj, ze botox je hlupost.

desore
21. feb 2021

How to stop sweating on the head and face... A mas clanky od dr.

desore
21. feb 2021

Snazila som sa ti dat erudovanu odpoved, neveris, ries si to s dr. Aj tak ti nic ine neporadia, maximalne antiperspirant. Niekdo v rodine to musel mat, mozno prababicka, ale o tom nikomu nehovorila.

malinoismum
21. feb 2021

Tiež si myslím ako @bloger že toto bude mat skôr endokrinologicky pôvod. (Laik)
Skús sa spýtať tu v skupinke : Zdravotníci na MK 😉👌🏽 A prajem veľa zdravia a krásny deň 🍀🦋

malinoismum
21. feb 2021

A btw, čo píše @desore- moja mama to tiež podstúpila a pomohlo o 100% 💪🏼👌🏽

desore
24. feb 2021

@bloger Treba si pozriet napr. cennik Ustavu lekarskej kozmetiky, Ba a ponukaju aplikaciu botoxu do vlasatej casti.

bloger
24. feb 2021

@desore nehnevaj sa na mňa ale pre mňa je to ako úplne posledná možnosť ja som skôr išiel smerom že či jej problém nemôže najskôr súvisieť s niečím čo som spomenul vyššie ja ako chlap sa botoxu do vlasovej časti nevyznám skôr by som sa riadil odporúčaním obvodného lekára lebo ten pozná najlepšie jej zdravotný stav nechcem sa s tebou hádať možno by jej to pomohlo možno nie ale mali sme spoločný cieľ poradiť jej s týmto problémom už je na nej ako sa rozhodne

autor
24. feb 2021

@bloger 👌

desore
24. feb 2021

@bloger Super, konecne viem, ze si muz. Prva vec, co sa treba spytat na vek autorky. Nadmerne potenie moze sposobovat premenopauza, menopausa a obezita, kedy je potenie na tvari a vo vlasatej casti normalne. Moje deti, chlapci, trpeli a jeden z nich doteraz nadmernym potenim na hlave a je stihly, zdravy. Genetika je svina, preskakuje z obpokolenia. Urcite by som to prekonzultovala so svojim dr., ale dam krk na to, ze vysledok bude hyperhidroza vlasatej casti a tvare.

lenocka12370
21. aug 2024

@malinoismum mohla by som poprosiť ako sa volá tá celá procedúra a kde sa to pichá. Mňa trápi hlavne hlava.neskutocne sa mi potí. Najmenšia námaha stres a som Mokrá .ďakujem vopred za odpoved

istaosoba
22. sep 2024

@lenocka12370 normálne klasický BOTOX s tým rozdielom, že ho nepichajú do hlbšej časti aby ti paralyzoval na čas svalstvo (a z toho dôvodu potom tváre vyzerajú vyhladene, pretože to tvárové svalstvo istý čas vďaka tomu nepoužívajú), ale len veľmi malinko pod kožu, do takej časti, kde by to malo nejakým spôsobom zablokovať potné žľazy. Určite sa toho netreba báť, ale musíš nájsť dobrého odborníka, ktorý vie co robí a veľmi to skvalitní každodenný život. Ale treba pamätať, že to je len na pár (cca 2-4) mesiacov. Závisí od metabolizmu človeka, ako rýchlo to telo "vstrebe".