Potrebujem čo najrýchlejšie zvýšiť železo
Beriem na anemiu tardyferon, stúpa to sialene pomaly. O tri týždne alebo 4 ho vraj doplníme asi infuziou. Rada by som si ale dovtedy ešte nejak pomohla a aspoň trošku ho zvýšila. Potraviny poznám s obsahom železa. Plánujem po rokoch zase skúsiť trstinový melasu. Napadá vám ešte niečo účinné?
@atomiclena k tomu vsetkemu skus papat melasu (aspon lyzicu denne). Moze byt dobrym pomocnikom.
@uriva no jednoznačne, sa idem napchavat potravinami co majú viacej železa každý deň, aspoň si vytvoriť každý deň takýto obed. Inak mi to príde zvláštne, milujem zeleninu, ovocie vseho druhu, a konzumujem to na kila. Nedostatok sa mi prejavil strašne nepríjemným svrbenim koze, unavou, malatnostou, nepokojnými nohami, dychavicnostou. Do tretieho trimiestra bolo železo asi v norme keď to neriešili.
@atomiclena ak od nie koho zozenies cucoriedky naložené v cukri tak tu vodu pit po troche kazdy den. Toto je jedine co mne pomohlo
@atomiclena
dost vela tehotnych s tym ma v poslednych mesiacoch problem .....a este aj po porode, ked boli tie vizity na izbach, to malokto mal dobre hodnoty
kamoska si dala pichnut po porode tu krvnu transfuziu a ze ju to nabilo energiou hned
ale niektori aj odmietli (myslim, ked je hodnota pod 70, to odporucali aj lekari)
ja som tie mala tardyferon v tehotenstve aj pocas dojcenia, ale ja som sa drzala okolo 100vky (dobra hodnota je nad 120 sa mi zda)
Globifer - hemove zelezo, vstrebava sa ovela lepsie a nesposobuje hnacky, kŕče
Narosan čučoriedkový
Cviklova stava
Trstinova melasa
@katus226 akurát do seba tlačím melasu, mne to chuti totálne hnusne, ale keď pomáha, tak sa človek prekoná.
@marci77 ano nad 120. Áno neviem si to laicky vysvetliť ako tak, ze telo nestíha lebo je problém špeciálne týkajúci sa aj tehotných.
@atomiclena ja som brala chemické železo,z ktorého má 5 dni pred pôrodom dosť zapieklo a bolo to veľmi nepríjemné. Synovi som preto začala dávať chlorellu od green ways, tá mu hodnoty napravila do mesiaca,max do dvoch. A to mi maminy vtedy hovorievali, ako ich detičky pol roka berú chem železo a bez zjavného výsledku. Ja nedám dopustiť. Spojte sa s niekým,kto s tým robí a nastaví vam dávkovanie.
@atomiclena este poradim, ze v kokose je vysoky obsah zeleza.
@atomiclena každému záberá niečo iné...ja na tvojom mieste ostanem pri tom čo berieš, stúpa to síce pomali ale stúpa ...a pridala by som melasu 2x denne lyžička do vody alebo k vločkám....
@atomiclena rieš, či ti chýba hémové alebo nehémové
@katka7390 moc sa so mnou babrat nebudú. Ešte mam doma sorbifer, netusim ci ho skusat, alebo sq radšej snažiť sama. Ešte mam 6 týždňov. Tie infúzie neviem ci budu, zvyknú sa im pri tehotných skôr vyhýbať. Nerada by som bola po pôrode na šrot. Unavena a biela ako stena som už teraz. Ale to je jedno. Dieťa potrebuje všetko. A potrebuje aj to aby som mala železo.
@atomiclena ako ste dopadli?

V pohode si daj pichnúť infúziu, nič lepšie na toto už asi ozaj nie je . Mňa hneď postaví verofer na nohy. Jediná nevýhoda, že z neho bolí žila.