icon

Potrebujem odbornú pomoc. Mám ísť za psychiatrom alebo psychológom?

11. feb 2025

Ahojte.., prosim Vas za kym zajst psycholog, psychiater?.,, potrebujem sa s niekym porozpravat., zacalo sa vsetko namna ,,sypat”,, a ja som cim viac unavena, nervozna, vybusna.,, stve ma to chcem s tym nieco robit., len neviem zakym rovno ist?.,,v manzelovi velmi oporu nemam, ani v rodine..,myslim si ze potrebujem skor odbornu pomoc.,, mame dve male deti.,, chcem sa pozbierat a ist dalej., aby som tu bola prene.,, ale nevladzem po kazdej stranke.,, Dakujem

zmrzlinka8
11. feb 2025

psychológ na vykecanie a prebratie všetkého.
na lekára, psychiatra, to nevidím, to nebude vyžadovať liečbu liekmi

deti95060810
11. feb 2025

psychiater... ak uzná za vhodné že to zvládneš aj bez liekov tak ti navrhne psychol.

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
11. feb 2025

Psycholog s nim sa mozes porozpravat.

nynia
11. feb 2025

Ja by som isla podla dostupnosti ale aj k psychologovi aj psychiatrovi v niektorych castiach SK su dlhe cakacky. To, ze pojdes k psychiatrovi neznamena, ze ti hned da lieky ale bude vediet urobit odbornejsie diagnostiku ako psycholog a v pripade, ze lieky nebudu nutne na zaklade jeho spravy bude lepsie vediet s tebou pracovat psycholog.

3009
11. feb 2025

Treba ísť aj za psychiatrom a aj psychológom. Psychiater je lekár, psychológ študoval psychológiu-nie je lekár.

leonakr
11. feb 2025

Ak máš už psychosomatické,fyzické prejavy tak asi už aj psychiater.🫤Tak ako dievčatá radia,ak to na lieky nebude tak okej🙂odídeš bez.Ale ak máš svoje trápenie predlžovať tak to nestojí zato.Je to podľa tvojho stavu ,ako sa cítiš.

nika185
11. feb 2025

psycholog a ten rozhodne a doporučí ak bude treba psychiatra

marca12
11. feb 2025

Objednaj sa k psychologovi. Ten je na porozpravanie sa. Psychiater ti da len lieky,nevedie s tebou terapie. Liekom by som sa vyhybala. Dokazes to aj sama s pomocou psychologa. Len sa objednaj co najskor. Su dlhe cakacie doby. Pripadne skus zatial Ipcko.

nevenka
12. feb 2025

@marca12 ale toto nemozes vediwt, ze to zvladne bez liekov. To sa uvidi po diagnostike.

marca12
12. feb 2025

@nevenka Ja som to myslela ako podporu,nie holy fakt. Dnes malokto ludi vie zabojovat,kazdy sa len na lieky spolieha.

liv1
12. feb 2025

@3009 treba si uvedomit, ze psychiater da lieky. Psycholog lieci dusu. To nie je o tom, kto je studovanejsi, ale o tom, ktory je na co urceny.

Autorka, zajdi za oboma. Stacit ti bude asi ´len” psycholog, ale kazdopadne na skodu nie je ist aj knpsycjiatrovi. Mozno ti da lieky, mozno neda. Ale ty sa vzdy mozes rozhodnut, ci ich budes brat.

nicoletta98
12. feb 2025

@marca12 väčšinou tí ľudia bojujú a dosť dlho než idu k psychiatrovi, takže by som zvážila, čo píšem 🙂 a keď ma niekto “vážnejšie” poruchy, ako depresiu a pod., tak neviem, či si videla už takého človeka bez liekov.. lebo ja áno

iwesska
12. feb 2025

K psychologovi. Ak nepomoze tak lieky od psychiatra. Ak pojdes k psychiatrovi,bez AD neodides. Ziaden psychiater sa s tebou nebude hodinu rozpravat. Strucne povies,aky mas problem,da lieky a dovidenia.