Potrebujem odbornú pomoc. Mám ísť za psychiatrom alebo psychológom?
Ahojte.., prosim Vas za kym zajst psycholog, psychiater?.,, potrebujem sa s niekym porozpravat., zacalo sa vsetko namna ,,sypat”,, a ja som cim viac unavena, nervozna, vybusna.,, stve ma to chcem s tym nieco robit., len neviem zakym rovno ist?.,,v manzelovi velmi oporu nemam, ani v rodine..,myslim si ze potrebujem skor odbornu pomoc.,, mame dve male deti.,, chcem sa pozbierat a ist dalej., aby som tu bola prene.,, ale nevladzem po kazdej stranke.,, Dakujem
psychiater... ak uzná za vhodné že to zvládneš aj bez liekov tak ti navrhne psychol.
Psycholog s nim sa mozes porozpravat.
Ja by som isla podla dostupnosti ale aj k psychologovi aj psychiatrovi v niektorych castiach SK su dlhe cakacky. To, ze pojdes k psychiatrovi neznamena, ze ti hned da lieky ale bude vediet urobit odbornejsie diagnostiku ako psycholog a v pripade, ze lieky nebudu nutne na zaklade jeho spravy bude lepsie vediet s tebou pracovat psycholog.
Treba ísť aj za psychiatrom a aj psychológom. Psychiater je lekár, psychológ študoval psychológiu-nie je lekár.
Ak máš už psychosomatické,fyzické prejavy tak asi už aj psychiater.🫤Tak ako dievčatá radia,ak to na lieky nebude tak okej🙂odídeš bez.Ale ak máš svoje trápenie predlžovať tak to nestojí zato.Je to podľa tvojho stavu ,ako sa cítiš.
psycholog a ten rozhodne a doporučí ak bude treba psychiatra
Objednaj sa k psychologovi. Ten je na porozpravanie sa. Psychiater ti da len lieky,nevedie s tebou terapie. Liekom by som sa vyhybala. Dokazes to aj sama s pomocou psychologa. Len sa objednaj co najskor. Su dlhe cakacie doby. Pripadne skus zatial Ipcko.
@3009 treba si uvedomit, ze psychiater da lieky. Psycholog lieci dusu. To nie je o tom, kto je studovanejsi, ale o tom, ktory je na co urceny.
Autorka, zajdi za oboma. Stacit ti bude asi ´len” psycholog, ale kazdopadne na skodu nie je ist aj knpsycjiatrovi. Mozno ti da lieky, mozno neda. Ale ty sa vzdy mozes rozhodnut, ci ich budes brat.
@marca12 väčšinou tí ľudia bojujú a dosť dlho než idu k psychiatrovi, takže by som zvážila, čo píšem 🙂 a keď ma niekto “vážnejšie” poruchy, ako depresiu a pod., tak neviem, či si videla už takého človeka bez liekov.. lebo ja áno
K psychologovi. Ak nepomoze tak lieky od psychiatra. Ak pojdes k psychiatrovi,bez AD neodides. Ziaden psychiater sa s tebou nebude hodinu rozpravat. Strucne povies,aky mas problem,da lieky a dovidenia.

psychológ na vykecanie a prebratie všetkého.
na lekára, psychiatra, to nevidím, to nebude vyžadovať liečbu liekmi