Potrebujem okuliare alebo aj iné vyšetrenia?

nela82
13. feb 2012

Mam taky problem...Dost casto ma boli hlava.Chodim po vysetreniach-krcne a ocne mam za sebou...vsetko ok.Este ma caka interne a neurologia..No mam otazku.Väcsinou ma hlava zacne boliet pri nejakej cinnosti..zacala som sa ucit hackovat-po chvilke ma rozboli hlava.. ☹ Tiež,ak sadnem k PC,alebo pred televízor... 😒 Dnes som bola u ocnej-zrak mam v poriadku...no aj oci ma zvyknu boliet a dost casto mi slzia...takmer stale-bez slnecnych okuliarov nechodim takmer nikdy.. 😖Tym,ze mam zrak v poriadku-doktorka nic ine neriesi-je to spravny postup??Nikto z mojich blizkych nenosi okuliare...nemam s tymto ziadnu skusennost..no nie su okuliare aj na citanie a pozeranie TV ??Naozaj neviem,no budem rada ak mi poradi niekto kto ma s tymto skusennost.. 😔Rozmyslam nad inou lekarkou... 😔

acrobaleno
13. feb 2012

Keď si bola u očnej, zmerala ti očný tlak? Alebo čo znamená, že máš zrak v poriadku? Nemusíš mať okuliare? Aj malá odchýlka môže spôsobiť nepríjemnosti. Ja som mala niečo podobné, ale vedela som, že mám mať okuliare, ale nenosila som ich. Až potom, keď už som nevidela na tabuľu z druhej lavice 😀 som to začala riešiť a veru hneď mi nasadila 3.75 dioptrie (pôvodne to bolo 0.75). To, že nikto u vás nenosí okuliare ešte neznamená, že ty nebudeš prvá.

grettka
14. feb 2012

zacinala som s 0,5 dioptriami v 10 rokoch a slovami od dr. ze nosit ich netreba, a ked som v 19 zacala pracovat, zacala som aj s PC, a veru som poriadne nevidela po pracovnom dni, oci boli velmi unavene, nedalo sa nic robit, musela som zacat nosit okuliare, dnes v 35 mam takmer 2 dioptrie, ale sustredenu pracu nemozem robit bez nich. Takze, ak ti aj lekarka nezistila nic, bolo by dobre poradit sa niekde v optike, casto tam (kde su skuseni optometrici) dokazu poradit, pripadne skusit optiku, kde niektore dni v tyzdni je aj lekar.

elise
14. feb 2012

môže to byť aj z krčnej chrbtice objednaj sa na rehabilitáciu🙂 je dobre aj magnetická rezonancia a ct tam veľa povedia.

katrinka8
14. feb 2012

No, ono to asi s ocami nebude, kedze vravis,ze ich mas v poriadku a navyse, ze Ta boli hlava aj pri pozerani na TV (tam by bola chyba tzv. kratkozrakost) a aj pri hackovani (to je zase, naopak, dalekozrakost). A pri tychto chybach by si asi aj horsie videla, rozmazane, musela by si zaostrovat... Mozno to je naozaj z krcnej chrbtice - skus toho masera, ale naozaj odbornika, a upozorni ho, ake mas problemy, aby Ti neposkodil. Ale rataj s tym, ze asi to na prvykrat nezaberie, chce to viac navstev. Napr.moja stara mama mala tiez bolesti hlavy a bolo to z krcnej chrbtice, mala stuhnutu lymfu. Maser jej to rozmasiroval na viackrat, bolelo to sice, ale zlepsilo sa to 😉 Vela stastia 🙂

mamuna01
22. máj 2012

Ja mám tiež citlivé oči a nosím okuliare iba na pozeranie TV alebo pri šoférovaní... mna začala bolieť hlava vždy pri týchto a podobných činnostiach keď som sa dlhšie pozerala a sústredila na veci v diaľke.Okuliare moc nemusím, ale bola som nútená uvedomiť si že bez nich ma hlava bude bolieť denno -denne... takže ti odporúčam skúsiť nosiť - aj keď s malou dioptriou - možno vyriešia hlavybolenie. Práve dnes som našla nový obchod s okuliarmi konečne za normálnu cenu http://www.okula24.sk/index.php?route=common/home skús mrknúť majú aj na telku aj čítanie.

adinka83
26. dec 2015
Používateľ adinka83 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adinka83.

ahojte zienky, mate prosim niektora skusenost kupovania okuliarov cez net? Ci neoplati sa to takto? Neviem nemam ja ziadnu skusenost tak neviem ci vyberat v optike,alebo ma to vyjde niekde inde vyhodnejsie(?)

mily7
26. dec 2015

@adinka83 nemám skúsenosť s nákupom okuliarov cez internet ale nosím okuliare roky . Preto by som cez internet nekupovala. Okuliare ti musia sadnut, natlačiť, si súčasťou teba. Musíš vyskúšať viacero kým ti sadnú a budú sa páčiť,plus budú pre teba cenovo dostupne. Určite chod do optiky.

mima4
26. dec 2015

@nela82 to co opisujes, moze byt aj "suche oko". Mne a vela mojim znamym pomohli ocne kvapky hylo care

luc22ka
27. dec 2015
Používateľ luc22ka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od luc22ka.

Tiež si myslím že určite kúpiť v optike, veď cez net nebudeš vedieť či ti sedia...je možno pravda že na nete su aj lacnejšie, ale za aku cenu potom, keď ich budeš museť vracať? .. Ja som si kupovala v optike v blave, pozri na queensoptik.sk, maju tam určite vypísané pobočky.

myya
27. dec 2015

ahoj, ja som mala asi rovnaký problém. Tiež nebolievala ma síce hlava na skôr spánky a oči. Tiež mám zrak takmer v poriadku mám namerané iba štvrť dioptrie. No ale očný tlak som mala velmi vysoký a premerali mi ho iby náhodou v optike ked sme boli vyberať okuliare pre syna. Lebo očná povedala že na štvrť dioptrie mi okuliare nedá. Potom som sa vrátila ku očnej s papierom že mám vysoký očný tlak a dala mi kvapky a musím nosiť okuliare iked s malou dioptriou. Ak máš otázky kludne mi píš IP.