Pozitívny test z lekárne a následne negatívny antigénový. Ktorému testu máme veriť?
Baby švagor bol v práci s pozitívnymi kolegovcami včera si šiel do lekárne kúpiť covid test. Vyšlo mu, ze je pozitívny.... Dnes šiel na antigenovy a ten mu vyšiel negatívny.... Čomu teda veriť??? Nechcem to dostať lebo švagor ide aj ku svokrovcom a keďže môj svokor robí s mojim manželom môžme to ľahko dostať.... viem je to všade človek sa tomu veľmi ťažko vyhne ale nebudem sa vyslovene stretávať s človekom o ktorom viem, že to má. Ďakujem
A čo sa týka antigenu, aj Matovic ho mal negatívny a koronu vraj má..,
@kika52621 treba sa objednat na PCR test, moja kolegyna bola tiez na antigenovych negativna a PCR pozitivna
Keď bol s pozitívnym nech sa nahlásiť ako blízky kontakt a ide na PCR ... Ku svokrovcom nech do vtedy nejde. Môj muž mal negatívny AG test a o 5 dni pozitívny PCR . Tiež po kontakte s pozitívnym kolegom
Úprimne ja tomu antigenovemu neverím. Takže ak mu krv ukázala, že niečo tam je skôr verím tomu, že naozaj tam niečo je len antigenovy to zatiaľ nemusel nezachytit. Pokiaľ nebude mať príznaky on na PCR nepôjde ale ďakujem za vaše odpovede určite sa mu budem pár dní vyhýbať a svokrovcom tiež.
Na Slovensku nie je zatiaľ certifikovaný test na domáce použitie.
Ja tomuto nepochopím asi nikdy 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ To fakt ľudia nechápu že môžu ohroziť iných??? Pokial mu krv vyšla poz buď už covid prekonal alebo ešte stále prekonáva. Záleží aké protilátky mu vyšli. Pcr test nič neni. Je ľahší a presnejší ako antigen. Ludia sa testujú hala bála alebo nezrstzju a potom že nám kolabuje zdravotníctvo 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Fuha tak dakujem takže už mohol prekonať alebo momentálne mu teda ešte len prepukne no aspon viem ako sa zariadiť.... Dakujem

@kika52621 ja verím len PCR testu. Takze ak bol úzky kontakt, zbytočne vyhodil peniaze a vystal rad na antigen. Nech sa objedná najskôr na 5 deň na PCR. A kým odtiaľ nemá negatívny výsledok, je povinný sedieť doma na zadku. Bez testu 10 dni trvá karanténa, s PCR testom po novom do oznámenia negatívneho výsledku.