Pracujem v CSS a omdlievam z rúška
Dievcence mamicky poradte. Pracujem v css ako zdravotna sestra a dostali sme prikazom nosit ruska. Ja jedina ho odmietam nosit pretoze miestnosti su neskutocne prehriate v jednej izbe skoro 4x4m su dvaja klienti je tam neskutocne dusno,klientky nechcu vetrat a ked mam rusko a prebalovat alebo osetrovat, tecie zo mna a dnes mi bolo tak zle ze som myslela,ze odpadnem. Kolegyna ma musela ratovat. Mala som tlak 90/60 a musela som ist okamzite von sa nadychat. Cely den ma z toho brutalne boli hlava a je mi zle. Neviem sa dopit vody a mam pocit na zvracanie existuje nejake potvrdenie ktore mi udeli vinimku pokial ma na kazdej sluzbe nechcu ratovat a kriesit?
@vlcik1 Nedostatok kyslíka v rúšku už bol testami na ľudoch vyvrátený.
@vlcik1 lebo si tu X krát tie migrény spomenula a teda ja ti na to vravím, že to treba riešiť s doktorom (riešila si to ty alebo niekto z tvojich x známych, kto tie migrény z rúška údajne má?) to, že to tu 10x napíšeš do diskusie, nikomu nepomôže, pani chcela radu, ako vyriešiť jej situáciu, preto píšem, že ak má mať z toho niekto migrény, asi by som to riešila skôr s lekárom.
A tvoje zjavne totálne odporcovské komentáre proti rúškam tu ničomu nepomáhajú, tak neviem, o čo ti tu vlastne ide. Pani to rúško mať jednoducho musí, lebo robí v centre soc. služieb, a bodka. Ty a tvoji známi ho pre mňa za mňa nenoste.
@vlcik1 https://www.webmd.com/lung/news/20201103/dont-b...
Je tam aj niekoľko zdrojov, čo sa dá dohľadať a prečítať si, keď človek neverí. A ja netvrdím, že je to u každého jedného psychické. Ten problém môže byť aj fyzický, ale má niekde príčinu, ktorá by sa inak možno nikdy neprejavila. Ale riešenia sú len tie, čo už boli od začiatku diskusie niekoľkokrát spomenuté, hľadať spôsob, ako sa to dá zvládať, zmeniť prácu, prípadne zostať do konca pandémie PN 🤷 a teda ano samozrejme, ekzémy a rôzne vyrážky pod rúškami vznikajú, ale tak to už nemá predsa nič spoločné s odpadávaním.
@vlcik1 stity v DSS nie su povolene hadam nikde v europe - stity len bez ruska nepredstavuju ochranu ani pre toho co ho nosi ani pre tych co su okolo neho a hlavne niev DSS kde mas tych najslabsich a najbezbrannejsich - ty si asi nezazila to ze vymrie viac ako tretina DSS koli covidu
@vlcik1 no ak ti stačí na "migrénu" panadol migrena, tak zjavne nemáš potuchy, čo je to naozajstná migréna :D presne, ako som si myslela... ale veď ok, ja beriem, že každý človek je iný, inak znáša bolesť, inak reaguje na záťaž (akou je pre niekoho napr. aj nosenie rúška), niekto možno môže omdlievať po 2h, niekto je s tým v pohode aj po 12h v práci... dôležité je to, že tie rúška majú zmysel a to sa myslím zhodneme.
@vlcik1 no vsak celkovo vsade ti povedia ze tie stity sa maju pouzivat len v kombinacii s ruskami - v podstate vo velmi infikovanych prostrediach aby zabranili vniku virusu cez ocnu sliznicu o samote je to menej bezpecne ako to rusko
Nebude to aj psychicke? Rozpravala som sa s jednym dievcatom, cestovala do Ciny. Ako vystupila z lietadla, dostala facku...teplo, dusno, smog, mala pocit, ze sa nevie nadychnut. Vtedy zacne clovek panikarit a pocit neodstatku kyslika sa este znasobi. Takto pretrpela cely pobyt. Takze skusila by som najskor popracovat na psychike, mozno je to vsetko sposobene uzkostou, uz vopred mate strach, ze sa v rusku dusite.
Moja mama pracuje v domove dochodcov. Prehnal sa tam Covid. 30 mrtvych zo 120 klientov. Personal pracoval v ochrannych oblekoch, ruskach, stitoch. Co ak sa Covid objavi v tom vasom zariadeni?
vetranie miestnosti by predsa malo byť rovnako dôležité ako nosenie rúška, keď už. Autobusy mhd , tiež musia otvárať všetky dvere na každej zastávke, napr. Buď by som pritlačila na nich, že je nevyhnutné vetrať, alebo poslala všetkých dokelu a našla si prácu inde a toto miesto prenechala asi psychicky extrémne odolným ľudom
nenosime ruska pri prebalovani naco? Ja som sa naucila ich necitit takze mi to nevadi. Takto zle sa citim uz treti den ak sa mi podari zajdem za doktorom nech ma prezre. A test na kovid mam negativny
@vlcik1 panadol migrena je nic to su take lentilky a nechapem co maju vsetci s tym stresom jasne ze su ludia uz z toho celeho chori a podrazdeni, koalicia rozvadena, vsetko v prdeli aj s pracou aj so skolami. Niekto je flegmos a sangvinik tak to berie lahsie potom ludia co to beru vaznejsie a su v strese
Ja teda nemam ziadny stres, ale staci mi rusko poldna ked musim ist do kanclu, niekedy aj 2 hodiny na nakupe boli problem a bolesti hlavy mam neskutocne. To ze s okuliarmi, to je takmer nemozne ani nehovorim. Mne pomohlo vyhodit tie latkove a prejst na jednorazovky, ked to nechecm pouzivat 5minut a vyhodit, mam dezinfekcny sprej,vystriekam a vybavene.. este mi to aj vonia:DALe tiez velmi dlho to nedam, a vzdy ked sa da... zaujimave je zedlho dlho mi to nevadilo, potom zrazu zacal byt problem...
A k tomuto problemu... podla mna to nie je problem ruska, problem napriklad moze byt ten ze neznasat teplo (ved to ze jedina behas v kratasoch teraz asi nie je len tak...). A prehrejes sa, a je ti na odpadnutie zle plus aj sa horsie dycha vtedy. A keby si to rusko nemala, rpedychas to ale luxusne dobre ti nebude... kedze to rusko mas, tak ti je na odpadnutie.
Ale mne nejde do hlavy ze takto ti je treti den, ale korona tu je pomaly rok, doteraz si nenosila rusko?
Písala že sa týždenne testuju.... že to slečne dotyčnej spôsobuje nevoľnosti atď ?no veď to nie je nič nepochopiteľné ,vyjdes z práce von a odložiť ho nemôžeš ani dokonca na vzduchu ....nosia ho lekári,sestričky,veď isté ale pri takých operáciách to je z mnohých dôvodov...taktiez som ho bola nútená nosiť v tomto období a už po jednom dni neprijemne bolesti hlavy...tento nátlak a jedno z druhým tak pôsobí na duševné zdravie ľudí že to bude len horšie ,k tomu zaruškovaní kde sa len pozriete no vôbec nám nechýba kyslík☹️Na oddeleniach s týmto ochorením je zrozuminetelne že musia chodiť zamaskovaní od hora až nadol,kdežto ako píše dotyčná kde sa testujú jediní aj druhí pravidelne,návštevy príbuzných aj tak nie sú,to mohlo byť voľnejšie.Navyse,sama som pracovala v podobnom centre a ja ani kolegyne sme pri hygiene rusko nenosili,jednak sme si hneď zvykli a potom ľahšie sa komunikovalo aj z klientmi...