Pracujem v CSS a omdlievam z rúška
Dievcence mamicky poradte. Pracujem v css ako zdravotna sestra a dostali sme prikazom nosit ruska. Ja jedina ho odmietam nosit pretoze miestnosti su neskutocne prehriate v jednej izbe skoro 4x4m su dvaja klienti je tam neskutocne dusno,klientky nechcu vetrat a ked mam rusko a prebalovat alebo osetrovat, tecie zo mna a dnes mi bolo tak zle ze som myslela,ze odpadnem. Kolegyna ma musela ratovat. Mala som tlak 90/60 a musela som ist okamzite von sa nadychat. Cely den ma z toho brutalne boli hlava a je mi zle. Neviem sa dopit vody a mam pocit na zvracanie existuje nejake potvrdenie ktore mi udeli vinimku pokial ma na kazdej sluzbe nechcu ratovat a kriesit?
Naozaj to je z rúška a nie stres atd?
A to len teraz? Veď rúška sa nosia od marca.
ries svoj zdravotny stav, nie rusko. preco z neho ostatnym nie je zle?
co tak si kupit stit? alebo su daj tie papierove ruska, tie su take volnejsie ci co. Ja mam tiez v praci cely den rusko, dost sa mi z toho zhorsuje ekzem na licach aj na ociach, no co uz.
a keby vyskúšaš napr ten štít? alebo nejaké tenšie rúško (tie zdravotnícke sú tenšie ako látkové). Inak možno by som zvážila nejaké vyšetrenie, pretože pokiaľ si zdravá, tak by sa takéto niečo diať myslím nemalo..
Doteraz ste ako fungovali? Je to len v hlave. Ja som sa tiez dusila,byvalo mi zle,ale zvykla som si a nemyslim na to. Akonahle si pomyslim,ze mi je zle,tak mi aj ostane zle,je to akoby panika,ze sa zadusim,nemozem dychat. Nechces predsa nakazit klientov,bez ruska nemozes byt.
A keby si mala test kazdy den? A dala si stit, to by sa dalo akceptovat...
Testuju nas kazdy tyzden nikam nechodim. Mne bolo tak zle aj v lete lenze oni neskutocne prekuruju miestnosti. Mne z tepla je na odpadnutie. Nemozem dychat jak cez latkove tak aj cez to zdravotnicke. Stit mi bez ruska nedovolia navyse nosim okuliare a to uz absolutne nic nevidim. Zle by mi nebolo keby sa tam v izbe otvoria dvere a vetra sa za dobu co som tam lrnze vacsina klientov hned krici,ze im je zima. Jedina chodim v kratkom tricku a kratasoch
nájdi si inú prácu,lebo tých starkých ohrozuješ na živote,ja v práci nosím repirátor 8 hodín a oproti nemu je rúško úplná malina....a to mám klimakterium a spotiť sa viem behom jednej sekundy ako myš.... tvoje problémy nesúvisia s rúškom,ani tlak ani nauzea....výnimku ti nik nedá,nie je na to zákon,aby niekto za toto niesol zodpovednosť...
Mňa skôr zaráža, že pred dobou koronovou ste k pacientom/klientom pri výmene plienky atď chodili bez rúška? Ten smrad z 💩💩💩 vám nevadil a vadí vám práca v rusku?
Ja pracujem na are a tam dokážeme fungovať 12 hodín v rusku, v malom boxe kde je pri toalete pacient plus ďalší 4 zamestnanci a žijeme, taktiež v rusku resuscitujeme atď a neviem že by mal niekto také stavy.
A je asi logické, že ked niekoho umývate prebalujete a je nahý že tam nechce vetrať, vy sa asi tiež nesprchujete pri otvorenom okne... 🤷♀️.
Asi je to v hlave a v kvalite rúška
na zaciatku som nosila site bavlnene. Ale ako tehotnej sa mi v nom zacalo zle dychat. Vymenila som za jednorazove a som v pohode. Takze skus proste ine rusko. A zial, su povolania. kde musia rusko nosit aj mimo doby coronovej. Co maju robit? No bud si zvyknu, alebo asi musia zmenit pracu.
To je ako s klaustrofobiou. Sú ľudia, ktorým je skutočne fyzicky zle vo výťahu a nezvládajú ním jazdiť. To ale neznamená, že je to chyba výťahu. Väčšina ľudí ho zvláda bez väčších problémov. A tak je to aj s rúškom, naozaj z neho môže byť niektorým ľuďom zle, problém ale nie je v rúšku ako takom, ale príčinu treba hľadať inde. A ako sa dá pracovať s klaustrofobiou, dá sa pracovať aj s problémom s rúškom. Prípadne sa proste vyhnúť situáciám, kde ho treba použiť, to je ale v súčasnosti veľmi ťažko dosiahnuteľné.
@vlcik1 a co potom ti chudaci lekari, co cely zivot operuju kazdy den niekolko hodin v rusku... ake jasne, ze tvoja suseda pri montazi to ma ovela tazsie.
@vlcik1 Migrény sú z milióna vecí. Tiež ich mávam. A zo stresu, vyčerpania a vypätia môžu byť. A áno, fóbie môžu mať veľmi veľa rôznych fyzických prejavov, nielen záchvaty paniky ako vo filmoch.
Skus respirátor, ja mám taký ľahký, v ktorom sa lepsie dycha a nezvlhne ako to papierové. Aj ho niekedy vyperiem a prezilo to.
@vlcik1 Tak s dobou ruskovou predsa úplne pochopiteľne prišiel stres. Do určitej miery pre každého. Niekto má obavy z ochorenia, ďalší z ekonomickych následkov, ďalší zle zvláda izoláciu. To nie je ani hanba, ani nič divné, na každého má súčasná svetová situácia určitý dopad. A zrejme si mi zle rozumela, ja sa nesnažím popierať niečie pocity, ja sa snažím dodať nádej, že sa s tým dá pracovať a cítiť sa lepšie ;)
Mne je z ruska tak isto zle. Uz len pisem o tom a uz mam pocit ze neviem dychat. Mna by z toho tiez bralo, hlavne v uzavretej miestnosti (aj ked viem ze je to dolezite hlavne v miestnosti). No neviem akoby ti tu mohli pomoct?
No asi jedine si najst pracu v exterieri - napr. taki postari sa nabehaju po vonku a nie je tam teplo ani vydychany vzduch a obcas si bez nasledkov na zivotoch ludi aj mozu dat dolu rusko ak naokolo nikoho niet.
@vlcik1 A prečo to teda nemajú všetci, keď za to môže rúško? Tak či tak je niekde problém v tej konkrétnej osobe, keď nie v hlave, tak niekde inde a treba len skúšať a hľadať spôsoby, ako to môže byť lepšie. Ja napríklad neznesiem kombináciu rúško, čiapka, okuliare. Ľubovoľné dve veci ok, tri spolu už nie. Tiež som len musela vyskúšať a zistiť, ako mi je to znesiteľnejšie. Nič iné sa nedá pomôcť 🤷
@vlcik1 ak máte migrény z 2h nosenia rúška, tak by som to riešila asi s odborníkom, nie na koníkovi (hlavne čo si predstavuješ pod slovom migréna, moja mama má migrény celý život také, že si to ani nevieš predstaviť a rúško jej to teda nezhoršuje). A áno, nezávidím všetkým, čo to musia mať 12h na nose, nie je to sranda, či už robia za pásom, alebo v nemocnici (a že tí to majú oveľa náročnejšie). Ale netreba z toho robiť takú drámu, ako tu z rúšok robíš ty. Ja ho budem mať za mesiac pri pôrode a teda nadšená nie som, ale nepadám tu z toho do mdlôb a nejdem protestovať proti noseniu rúšok, lebo je mi jasné, že ich nosenie má svoje opodstatnenie.
*No tuto pani, ktorá založila diskusiu, to rúško zrejme nemusí mať nonstop 12h na nose, preto sú na mieste rady typu, či to nie je spôsobené stresom, príp. jednoducho sa nosením rúška u nej mohol prejaviť nejaký neliečený zdravotný problém spojený s dýchaním, tak nech skúsi vyhľadať lekára. Podstatné je, že tam, kde robí, je nosenie rúška docela nevyhnutnosť, takže na jej mieste by som zvažovala skôr PN, ako vybavenie "výnimky v nosení".

A dodam ze mam pri tom ladove ruky a trasiem sa co mi je tak priserne