Prechladnutie a testovanie na Coronu.
Ahojte.
Nechcem podliehat panike, ale uz tyzden som prechladnuta, najprv bolest v hrdle, ta mi presla, potom som mala nadchu, ta uz tiez pomaly ustupuje, mala som aj zvysenu teplotu, ale teraz mam zase trapia hlasivky a zachripnutie.
Chcela by som ist k lekarke lebo domace recepty a volnopredajne lieky asi moc nezaberaju ale ako to je vlastne v takomto pripade? To kazdeho kto je prechladnuty alebo ma chripku pridu otestovat domov pracovnici v skafandroch? Ved staci ak ich uvidi niekto zo susedov a budu reči a panika po celom meste. Ved len mozno tyzden dozadu boli plne cakarne ludi s chripkou a teraz bude kazdy testovany na coronu? A co ak by som sama navstivila infekcnu kliniku nech zbytocne nesposobujem rozruch?
@thoughtfulweirdo Ibaže nie každý,kto chodí k lekárovi a na vyšetrenia potrebuje tie ich e-recepty..Ale to "mudrlanti" očividne nedomysleli...
@23121974 Samozrejme, že nie vždy sa dá vyhnúť osobnému kontaktu. Ale to už posúdi lekár a povie, či máš prísť, alebo netreba.
@thoughtfulweirdo Bolo to myslené úplne inak,ale nechaj tak....
@thoughtfulweirdo ako zistia ci danneho cloveka treba otestovat na coronu alebo ma len bezne prechladnutie ci chripku? Ved nikto nevie ci niekto s kym prisiel do kontaktu nie je uz nakazeny alebo neprisiel z rizikovej oblasti.
@chanel_c To ja neviem, nie som lekár, ani som to nevymyslela, len som ti napísala, aká sms mi prišla a akým postupom sa teda zrejme treba riadiť. Ale tipujem, že to vylučujú najmä podľa soplov, tie totiz pri covid19 nie sú.
@thoughtfulweirdo uz to tu niekto pisal ze sopel nie je priznakom, ale preco teda upozornuju aby sa ludia drzali dalej od ludi s nadchou? To mi nejak nesedi.
@chanel_c No však lebo môžu mať chrípku, o chrípkové epidémie tiež nikto nestojí, najmä teraz. Od ľudí s nádchou sa máš držať ďalej vždy, nielen počas hrozby corony. Celkovo sa treba držať ďalej od nachcipanych ľudí, možno sa to teraz konečne ľudia naučia, keď sa to toľko zdôrazňuje 🙂
@thoughtfulweirdo a čo my chudáci čo máme alergiu ???
@chanel_c presne tak to nemôžeme vedieť preto si máme umývať ruky a tak ďalej ale ako myslím že to tiež nepomôže sú situácie kedy sa tie ruky nedajú umyť a apropo ja som si pretierala ruky dezinfekciu ale zhoršil sa mi z nej samozrejme ekzém a idem si ruky doskriabat situácia ako blbec.
@srnkaknm1 Muz je skoro celorocny alergik, takze to uplne chapem, smrka a kasle stale. To uz je na zodpovednosti cloveka, aby napriklad chripku neschovaval za alergiu. Alergik nie je pre okolie samozrejme nijako nebezpecny 🙂
@chanel_c to asi do zajtra. A mám doma syna čo má dusivy kašeľ ale mal sople a kašeľ ako pri astmatickom záchvate ja už som normálne na prazky našťastie všetko bez teploty tak uvidím zajtra volám doktorke a nechám sa prekvapiť čo povie ale zrejme sledovať a dať prednison vždy závidím ľuďom čo majú doma zdravé deti a to mám doma "len "astmatika sú aj horšie diagnozi

@chanel_c do zajtrs prezijes a zajtra zavolaj svojej obvodacke.hotovo vyriesene.