Prechladnutie a testovanie na Coronu.

chanel_c
8. mar 2020

Ahojte.

Nechcem podliehat panike, ale uz tyzden som prechladnuta, najprv bolest v hrdle, ta mi presla, potom som mala nadchu, ta uz tiez pomaly ustupuje, mala som aj zvysenu teplotu, ale teraz mam zase trapia hlasivky a zachripnutie.
Chcela by som ist k lekarke lebo domace recepty a volnopredajne lieky asi moc nezaberaju ale ako to je vlastne v takomto pripade? To kazdeho kto je prechladnuty alebo ma chripku pridu otestovat domov pracovnici v skafandroch? Ved staci ak ich uvidi niekto zo susedov a budu reči a panika po celom meste. Ved len mozno tyzden dozadu boli plne cakarne ludi s chripkou a teraz bude kazdy testovany na coronu? A co ak by som sama navstivila infekcnu kliniku nech zbytocne nesposobujem rozruch?

kvietocek05
8. mar 2020

zavolaj na pohotovosť alebo inkektologicke pracovisko a dohodneš sa s lekárom ako dalej. Zatiaľ udržať klud, nie všetko je corona. Teraz je aj chrípková sezóna

lula313
8. mar 2020

@chanel_c prečítaj si prejavy korony, žiadne z nich nemas. Základný znak je, že koronavirus je bez soplov, takze tá nádcha hneď vylucuje jej prítomnosť.

nini1010
8. mar 2020

Mas silny dusivy kasel?nie.Sople nie su korona.

leily1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja8_9
8. mar 2020

@chanel_c ja si osobne myslím, že každého testovať na coronu nebudú lebo odkiaľ zoberú zdravotné poisťovne toľko finančných prostriedkov?? tie testy sú finančne náročné, drahé

heidy222
8. mar 2020

@chanel_c urcite netreba test na virus, jedine ak si bola v taliansku alebo v kontakte s bielym nakazenym. Netreba ani k lekarovi, na zachripnutie Staci si kupit kalciovy sirup, hlasivky setrit

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galioska
8. mar 2020

Nepreháňaj, hlavne sa liec

janulik2008
8. mar 2020

Ja mám sople. Nič sa mi nechce keďže som po 5tich nočných a zajtra ránka. Plus som alergická na ambróziu kt vraj trz kvitne takže nemyslím že mám koronu. Trz sú aj chrípky ... snáď to ustúpi keď bude u nás teplejšie ten vírus 🙂

janinah
8. mar 2020

Ja len dufam.ze sedis doma a nechodis do prace ani nikam...ako ma robit kazdy chory clovek bez ohladu na koronu

simsalabim
8. mar 2020

@janulik2008 ambrozia kvitne koncom leta a zaciatkom jesene, pripadne az k prichodu prvych mrazov. Teraz kvitne lieska, jelsa, postupne sa prida breza.... najprv kvitnu stromy, potom travy, potom buriny.

chanel_c
autor
8. mar 2020

Ja si nemyslim ze mam koronu, len ma zaujima ci aj v tomto pripade prechladnutia mam volat na tu linku uradu verejneho zdravotnictva, alebo obvodnej, alebo mam ist normalne k dr? Mna zaujimalo to, ze ak ma niekto priznsky prechladnutia, chripky, ako sa postupuje v tom pripade. Ci clovek navstivi lekara alebo poslu k nemu zdravotnikov. Predsa len, pracujuci potrebuju aj potvrdenie te su PN.

merkelica
8. mar 2020

kup si rusko, aby si nenakazila nadchou celu cakaren a chod k lekarovi nech ta posle na PN to vylezat..

simsalabim
8. mar 2020

@chanel_c ja by som zatelefonovala svojej lekarke, ci mas prist na vysetrenie alebo sko mas postupovat...

majamat
8. mar 2020

tento rok sa obycajna chriplka dost komplikuje bakterialnym zapalom, preto mozu byt na zaciatku priznaky chripky a po tyzdni napr. mozu prist dalsie priznaky komplikacie - bakterialnej infekcie.
ja som bola chora 4t, najskor prvy tyz. suchy kasel, druhy tyzden vlhky kasel, 3t uz trochu hrdlo,a le skor len taky neprijemny pocit a k tomu upchaty nos a slaba nadcha, a 4t som teda uz zasla k dr. ( 3t sa mi nedalo ). mam nosovy polyp uz dlhsie a zrejme mi zacal robit problemy a zapalili sa mi dutiny. preto ta nadcha. a teda sucasne ma aj hlava bolela, neprijemny pach v nose, slabost unava a pod. vsetko bez teploty. teraz uz mam skoro tyzden ATB a uz je mi lepsie.
poznam viacerych dochodcov u ktorych to preslo do zaalu pluc. viacere moje kolegyne maju tiez ATB, lebo sa im stav skomplikovat bakterialnou infekciou.

cize ja by som typovala skor na nieco taketo.

majamat
8. mar 2020

a teda obzvlast,a k si nebola v cudzine, pripadne sa nestretavas s niekym, co tam bol.

janulik2008
8. mar 2020

@simsalabim tento svet je tak pomýlený už že konec by som sa nečudovala keby kvitlo aj to čo nemá 😶😶😶

domiinikka
8. mar 2020

Je prirodzené že máš strach keď už to je aj na SVK . Tak ako ženy hovoria zavolaj si a povedia ti ako postupovať .

katulienkax
8. mar 2020

Veď prave neviem kde je doriešený pripad ze clovek je chorý a potrebuje pn kto ho ma akože vypísať ked nemá navštíviť lekara? Premýšľali ste niekto aj nad takým ?

katulienkax
8. mar 2020

A vsade reči typu ze s chrípkou sa nemá chodit k lekarovi ale to ze pn sa normalne neda uplatnit pozadu to už neriešia . Ja ked náhodou idem k lekarovi tak drvivá väčšina tam chodi len kvôli popierom ci už pn ale OČR

simsalabim
8. mar 2020

@katulienkax ja som niekde citala, ze sa chysta povolit spatne vybavenie PN, aby chori necestovali a nesirili virus dalej, ale neviem to teraz najst. Bol by to logicky krok a spravne opatrenie. Hadam to povolia.

cica8
8. mar 2020

@simsalabim to som. Aj ja niekde čítala

cica8
8. mar 2020

@chanel_c v tvojom m prípade navarím teply čaj, dám si paralen a ležím a potim sa nič viac, žiadnu koronu nemáš,iba prechladnutie a ani to není na PN... a zbytočne robíš paniku.ako prepáč ale pripadá mi ako chorý chlap ktorý má soplik,

chanel_c
autor
8. mar 2020

@cica8 nerobim paniku, len ma zaujimalo ako to vlastne je, ked na cloveka pride chripka, to nemoze ist ani k dr? A ak potrebuje ATB tak kde ich ma zobrat?

veronikaszabova
8. mar 2020

@chanel_c na chripku sa nedavaju antibiotika

chanel_c
autor
8. mar 2020

@veronikaszabova tak mama ma chronicku obstrukcnu chorobu pluc a nic ine je nepomoze ak dostane chripku, len antibiotika, inak by sa jej to mohlo rozsirit az na zapal pluc.

jaja23
8. mar 2020

@chanel_c skus zavolať doktorke, mohla by ti niečo predpísať elektronický a vyzdvihne v lekárni. Nemusí to byť hneď antibiotikum, mne veľmi pomohol erdomed, keď som bola min. Rok chorá asi 2 týždne a neustupovalo to. Tuším sa dá už aj kúpiť normálne, mne ho vtady ešte doktorka predpísala. Skóre uzdravenie.

chanel_c
autor
8. mar 2020

@jaja23 dakujem. 🙂 erdomed nepoznam, ked tak vyskusam.

lucinkab
8. mar 2020

@chanel_c na chripku ti su naco atb? Tie zabijaju jadro... Pre zakladne info...bakterie maju jadro...virusy nie 🤦

thoughtfulweirdo
8. mar 2020

Včera mi prišla sms z ministerstva, že keď človek potrebuje navštíviť akéhokoľvek lekára, má mu najskôr zatelefonovať a pokúsiť sa vybaviť to e-receptom, aby sa vyhol čakaniu v čakárni s inými ľuďmi.