icon

Prechladnutie a testovanie na Coronu.

chanel_c
8. mar 2020

Ahojte.

Nechcem podliehat panike, ale uz tyzden som prechladnuta, najprv bolest v hrdle, ta mi presla, potom som mala nadchu, ta uz tiez pomaly ustupuje, mala som aj zvysenu teplotu, ale teraz mam zase trapia hlasivky a zachripnutie.
Chcela by som ist k lekarke lebo domace recepty a volnopredajne lieky asi moc nezaberaju ale ako to je vlastne v takomto pripade? To kazdeho kto je prechladnuty alebo ma chripku pridu otestovat domov pracovnici v skafandroch? Ved staci ak ich uvidi niekto zo susedov a budu reči a panika po celom meste. Ved len mozno tyzden dozadu boli plne cakarne ludi s chripkou a teraz bude kazdy testovany na coronu? A co ak by som sama navstivila infekcnu kliniku nech zbytocne nesposobujem rozruch?

Strana
z2
nini1010
8. mar 2020

@chanel_c do zajtrs prezijes a zajtra zavolaj svojej obvodacke.hotovo vyriesene.

chanel_c
autor
8. mar 2020

@nini1010 nemyslela som to len na seba, ale celkovo ze ak ma clovek chripku ako to bude prebiehat. Ci mu poslu len recept elektronicky bez vysetrenia? Alebo mu poslu domov zdravotnikov alebo ako.

23121974
8. mar 2020

@thoughtfulweirdo Ibaže nie každý,kto chodí k lekárovi a na vyšetrenia potrebuje tie ich e-recepty..Ale to "mudrlanti" očividne nedomysleli...

thoughtfulweirdo
8. mar 2020

@23121974 Samozrejme, že nie vždy sa dá vyhnúť osobnému kontaktu. Ale to už posúdi lekár a povie, či máš prísť, alebo netreba.

23121974
8. mar 2020

@thoughtfulweirdo Bolo to myslené úplne inak,ale nechaj tak....

chanel_c
autor
8. mar 2020

@thoughtfulweirdo ako zistia ci danneho cloveka treba otestovat na coronu alebo ma len bezne prechladnutie ci chripku? Ved nikto nevie ci niekto s kym prisiel do kontaktu nie je uz nakazeny alebo neprisiel z rizikovej oblasti.

thoughtfulweirdo
8. mar 2020

@chanel_c To ja neviem, nie som lekár, ani som to nevymyslela, len som ti napísala, aká sms mi prišla a akým postupom sa teda zrejme treba riadiť. Ale tipujem, že to vylučujú najmä podľa soplov, tie totiz pri covid19 nie sú.

chanel_c
autor
8. mar 2020

@thoughtfulweirdo uz to tu niekto pisal ze sopel nie je priznakom, ale preco teda upozornuju aby sa ludia drzali dalej od ludi s nadchou? To mi nejak nesedi.

thoughtfulweirdo
8. mar 2020

@chanel_c No však lebo môžu mať chrípku, o chrípkové epidémie tiež nikto nestojí, najmä teraz. Od ľudí s nádchou sa máš držať ďalej vždy, nielen počas hrozby corony. Celkovo sa treba držať ďalej od nachcipanych ľudí, možno sa to teraz konečne ľudia naučia, keď sa to toľko zdôrazňuje 🙂

renab
8. mar 2020

@chanel_c normalne mozes ist k lekarovi, ak si sa nevratila zo zahranicia alebo nebola v kontakte s niekym, kto ma koronavirus.
K lekarovi nemas ist v opacnom pripade, alebo aj napr. kvoli predpisaniu liekov, ktore dlhodobo uzivas.

chanel_c
autor
8. mar 2020

@renab lenze clovek pride pocas dna podla mna do kontaktu s viacerymi ludmi a nemoze vediet ci niekto z nich nie je prenasacom. Ci ?

renab
8. mar 2020

@chanel_c to ano. Ale urcite nepridu ku vsetkym domov. Takze ak nemas cestovatelsku anamnezu, normalne chod k lekarovi. Alebo tam rano zavolaj.

srnkaknm1
12. mar 2020

@thoughtfulweirdo a čo my chudáci čo máme alergiu ???

srnkaknm1
12. mar 2020

@chanel_c presne tak to nemôžeme vedieť preto si máme umývať ruky a tak ďalej ale ako myslím že to tiež nepomôže sú situácie kedy sa tie ruky nedajú umyť a apropo ja som si pretierala ruky dezinfekciu ale zhoršil sa mi z nej samozrejme ekzém a idem si ruky doskriabat situácia ako blbec.

thoughtfulweirdo
12. mar 2020

@srnkaknm1 Muz je skoro celorocny alergik, takze to uplne chapem, smrka a kasle stale. To uz je na zodpovednosti cloveka, aby napriklad chripku neschovaval za alergiu. Alergik nie je pre okolie samozrejme nijako nebezpecny 🙂

chanel_c
autor
12. mar 2020

@renab volala som vcera, lebo prechladnutie mi nastastie preslo len teplotu mam stale zvysenu ze mam pockat do konca tyzdna. No zajtra uz je piatok a teplota stale poobede 37. Alebo myslela do konca tyzdna nedele?

chanel_c
autor
12. mar 2020

@srnkaknm1 aha. No to je komplikovane trochu v tvojom pripade s tym umyvanim. Ja uz sa citim dobre, akurat teplotu mam zvysenu, ale alergiu nemam myslim na nic teraz na jar.

srnkaknm1
12. mar 2020

@chanel_c to asi do zajtra. A mám doma syna čo má dusivy kašeľ ale mal sople a kašeľ ako pri astmatickom záchvate ja už som normálne na prazky našťastie všetko bez teploty tak uvidím zajtra volám doktorke a nechám sa prekvapiť čo povie ale zrejme sledovať a dať prednison vždy závidím ľuďom čo majú doma zdravé deti a to mám doma "len "astmatika sú aj horšie diagnozi

lucia2509
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2