Prečo cítim tlak v zube po vyplnení kanálikov?
Ahojte asi cca 3 týždne som bol u zubára kde som mal problém so zubom kde mi vyvtral dal dočasnú vložku a následne vyplnil koreňove kanáliky pred 3 dňami som pri teplom jedle zacítil ani nie ze bolesť ale taky ako keby tlak... Mám to aj dnes nieje to ze bolesť ale ako som spomínal taky tlak... V čom môže byť problém nemá niekto skúsenosť môže ešte zub po 3 týždňoch takto reagovať? Alebo sa mam dostaviť absolvoval som aj rentgen a všetko bolo ok..
Nieco neni dobre, rtg a uvidis co tam je a neni
@kiki68 Veď píše, že ten má absolvovaný...
@tomastomas1 mne zubár hovoril že zub môže kľudne aj pol roka pobolievat po týchto veľkých zásahoch .. ja by som ale radšej pre svoj kľud navštívila zubára.
Mne vyplnoval kanáliky na spodnej 5, neosetril všetky lebo som mala jeden na viac, nebolo to vidno ani na RTG, zub stále bolel, mala som ho viac menej 3/4 roka otvorený s tým, že som tam mala rôzne liečivé vložky, drény, musela som preplachovať.. celé zle. Zúfalá som sa potom nahnevala a povedala nech dá von, lebo som ani spať nemohla, bolela ma celá polka tváre. Injekcia nezabrala a ťahal ho von hodinu, skoro som zomrela od bolesti. Keď vo vytiahol, zistil že je kanálik naviac, ktorý nebol ošetrený a stále som tam mala zápal. Po tomto som zmenila zubára, na vedľajšom zube som mala hlboký kaz. Nový zubár vyvŕtal, ošetril a dal plombu, pobolievalo ma to asi 4 mesiace, a už je kľud.
Radšej by som teda išla znovu na kontrolu k dr. Tiež vravel že niekedy sa zub môže vnútri prasknúť a tiež to nemusí byť vidieť na RTG
Mne taký zub reaguje na počasie, ak má byť veľká zmena. 😉
@bukajka_mata potom to asi len znova otvorit, aspon tak povedali mne pri jednom zube
@tomastomas1 mne konecne iny zubar po pol roku trapenia pred Vianocami zaplnil kanaliky, hnis tam nebol, ale mala som uz zapal v kosti okolo korena. Povedal mi, ze bolest ustupi do 2 tyzdnov, ale ze taky tlak a "iny" pocit, moze trvat aj dlhsie, niekedy aj pol roka az rok, lebo tam je zapal v kosti a to sa bude hojit dlho, plus ten zakrok je velky, to ppdrazdi vsetky nervy okolo. Takze mam to tiez, neriesim. Uz je to vyse 2 mesiacov. Teraz som bola chora, doliecujem sa a je to citlivejsie ako obycajne. Ale ta velka bolest, pichanie, ze lieky nezaberaju a skriabes steny, to nie je. Takze verim mu a snad sa ten zub ukludni. Nechat to na moju zuvarku, tak uz ho mam davno vytrhnuty.

@tomastomas1 Ahoj neviem prečo to tak je. Ale ja som úprimne takto ostreny zub cítila aj po pól roku. Tiež som s tým chodila a veľa rtg sa robilo a všetko ok. Takze som to potom prestala riešiť. Ako jasne keby to je silná bolesť a neviem popri tom myslieť na nič iné takéto riešim ale takto ne to asi normálne.