Prečo ma posielajú na gastro s hemangiómom na pečeni?
Poradíte mi ?dnes som bola na usg brucha zistili mi na pečeňi že mám hemangióm 14mm tam mi doktorka povedala že to není nič vážne ale obvodný lekár prečo má posiela na gastro nechápem viete mi poradiť?ktorá má stým skúsenosti
Ak je problém iba hemangiom, tak usg brucha. Ak ma pacient nejake problémy s trávením, tak gastroskopia a kolonoskopia. Závisí od toho, aké ťažkosti na gastro spomenieš .
Dobrý večer!Vedel by mne niekto napisať ako mal to napisané presne na usg vysledok.Aj u mna našli niečo na pečeni lenže tá doktorka nehovorila mne o čo ide ,mám riešiť CT ,ale najprv mi dali termin u gastroent.na konzultaciu o mesiac a potom asi dostanem ešte termin na CT.Ja len dufam že nie je to nič vážne ,si myslím že ide o hemangiom tiež.Ďakujem za odpoveď
@sonnenshine ja mám normálne popisany hemangiom v S6 v priemere 2,6 cm
Necetla jsem komentare.Hemangiom v jatrech je docela casty,nicemu nevadi,jen obcas kontrolni sono,treba za 1- 2 roky Jsem lekarka.
Absolutne to hodte za hlavu,neni se ceho bat!!!
@simisi ďakujem,ja mám že v 6 S hyperechogenita 24x41,7s cystoidnou zlozkou 9’1x24,2 ložisková lézia ostro ohraničená.žiadne bolesti a nič nemám ,dufam že to asi bude hemangiom.
@sonnenshine možno by bolo dobré potvrdit si to CT ci Mr vysetrenim,ze je to cysta ci hemangiom.Mna poslali na MR a tam sa hemangióm potvrdil,ale najskor bol niekoľko rokov sledovany každoročne iba sonom.Bude to v poriadku,neboj🍀
@simisi hej určite idem na CT alebo MR,ďakujem ti za milé slová.🙂

@bublinka1426 staci