Prečo mám bolesť žalúdka a chrbta pod jedle?

24. apr 2021

Ahojte, viete mi poradiť z čoho to môže byť? Vždy keď sa najem, aj keď len málo, začne ma bolieť brucho a následne aj chrbát a už sa to nedá vydržať.
Našla som nejaké články, že to môže byť aj zo zlého trávenia. Doma sa stravujeme zdravo - žiadne biele pečivo, len špaldová múka, žiadne vysmážané jedlá. Dokonca som už vysadila aj kávu.

julinka66
24. apr 2021

Zlčnik

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
83lenka83
24. apr 2021

@suzitok ja este okrem spominaneho pridám vajcia a bublinkove vody, džusy (aj mineralky).

autor
24. apr 2021

@suzitok Práve, že som na sone mala žlčník v poriadku, ale skúsim ešte vyradiť tieto potraviny. Ďakujem.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. apr 2021

@suzitok Skúsim si správne nastaviť diétu. Moc ďakujem. Sestra mi ešte priniesla čaj chanca piedra, tak som zvedavá či to aspoň upokojí.

kristina2412
24. apr 2021

Okrem toho ešte skús piť čaj z puskvorca a tiež sú dobré tráviace enzýmy v tabletkách , nájdeš aj na prírodnej báze.

autor
24. apr 2021

@kristina2412 Gastroval by mohol byť?

kristina2412
24. apr 2021

S týmto konkrétne skúsenost nemám ,ale pozerala som popis a vyzerá dobre.

nevenka
24. apr 2021

Nemusi to byt len zlcnik, zaludok si mala vysetreny? Sondou? Muzovi nasli vela piesku, blata a drobnych kamienkov na sone v zlcniku. Takze vidno by to malo byt. Ale poznam aj zenu, co mava problem so zlcnikom, ale kamene nema. Musi si davat pozor na stravu Alebo Ti len pecen tvori malo zlce, aj to moze byt.
Alebo zaludocne vredy. Tam treba kompletne gastro vysetrenie.

zara0201
24. apr 2021

Pankreas? Ten tiez zvykne do chrbta vyrazat.

autor
24. apr 2021

@nevenka Jedine potom to gastro :/ zatiaľ to nebolo tak časté, ale radšej tam ísť, ako potom ľutovať keď to prerazí v niečo horšie :/

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
waity888
24. apr 2021

Treba gastro,môže to byť aj intolerancia napr histamin a pod... Ale to naozaj treba hadicu do žalúdku. Je to nepríjemné vyšetrenie ale nie bolestivé a stojí to za to , že budeš presne vedieť na čom si 😊

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. apr 2021

@beata_k Zvykol ma občas hneď ako je žalúdok, tak za ním a medzi lopatkami, ale teraz už to bolí žalúdok, chrbát a tlak na pravom boku.

elanor
24. apr 2021
halienka
25. apr 2021

ja mám reflux a presne takto ma bolieva tiež žalúdok, takže ono to môže byť hocičo, aj reflux, aj helicobakter pilori, zápal žalúdka, vred, atd. Veľa týchto horných tráviacich orgánov vie vyrážať bolesť aj do chrbta, aj žlčník aj pankreas. Ak sono neobjavilo nič určite treba ísť na gastro a urobiť gastroskopiu. Často stačí nasadiť lieky na kyselinu ( aj ked ju necítiš) ale to stlmenie žalúdočných kyselín pomáha vyliečiť zápal, no ak ide o helicobaktera tak tam treba antibiotiká. Určite teraz drž dietu šetriacu žaalúdok, dobre že si vysadila kávu, tá veľmi dráždi.

autor
25. apr 2021

@halienka Skúsim, ďakujem. Pridala som aj užívanie Gastrovalu a mám pocit, že sa to zmiernilo. Cez týždeň sa určite ešte objednám na gastro 🙂

lienocka73
29. jan 2022

Ahoj, čo to nakoniec bolo?

hlubik
29. jan 2022

žlčnik

janulka765
15. dec 2022

Ahojte prosim Vas niekto mi viete odstupom casu napisat ako sa to vyriesilo? Mam strasne bolesti horneho chrbta aj v hrudi palenie a bola som na hadicu zobrali vzorky a cakam na vysledok doatala som exhelico zatial doplnky a nejakh esoxx na palenie zahy ktory vobec nezabera...prosim co v tom bolo??co vam pomohlo

tomas_simon
9. mar 2023

ahoj, ako si nakoniec dopadla? bola si na gastro? Co to nakoniec bolo? Uplne rovnake problemi. Dakujem

janulka765
9. mar 2023

@tomas_simon na gastre dokopy nic vysledok reflux...HP negativne a zistil ze mam pokriveny zlcnik nejako zahnuty odvod pre zlc ale ze mam prist na kontrolu o 3 mesiace....takze mi nepomohol..na alergo mi zistil zle reakcie na kravsku bielkovinu a srvatku a tiez histamin tam som na diete nejem mliecne ani kysle veci a je mi ovela lepsie ale trvalo to 2 mesiace a ked to porusim zase sa mi pohorsi..tak idem na gastro nejakemu inemu lebo na zaciatku som nemala este vysledky z alergo

tomas_simon
9. mar 2023

@janulka765 Dakujem ti velmi pekne 🙂 Snad sa ti to vyriesi 🙂 Drzim palce

tomas_simon
14. máj 2023

@janulka765 ahoj, nechcem ta otravovat ale chcem sa spýtat ako si dalej postupila? Co ti zistili? Uz to mas ok ci mas stale problemi? Dakujem a prajem pekný deň

tomas_simon
14. máj 2023

Ahoj Autor, prosím ako sa ti to vyriesilo. Mám uplne to iste a trva to uz 5 mesiacov a som z toho zufalý....dakujem za kazdu odpoved.

liv1
14. máj 2023

@tomas_simon treba ist na vysetrenie, 5 mesiacov je dost dlho. V prvom rade by som dala robit testy na SIBO a potom helicobakter a intolerancie. Na mnohe testy sa da ist pomerne rychlo sukromne, netreba potom az tak dlho cakat na gastro termin.

janulka765
15. máj 2023

@tomas_simon ahoj bola som uz vsade aj na SIBO negativne proste som vysadila vsetko mliecne umele vyrobky cokoladu cukor a som na varenej strave prevazne maso vajcia ryza zemiaky vyvarove polievky...chce to cas aby sa dal zaludok dokopy a hlavne vieru a ziadny stres.