icon

Prečo máme rovnaký pocit z počtu vlasov?

18. apr 2024

Ahoj, myslím to seriózne. 😀 prosím nesmejte sa, premýšľala som nad tým už viackrat. Vlasy nám rastu celý život, z každého korienka jeden vlas. Čiže celý život mám na hlave tie iste vlasy ( ano niekto sa môže ostrihať, strihame končeky čiže to čo nám narastie pri korienkoch môžeme o napr 5 rokov ostrihať..). Ale! Keďže vlasy nám padajú neviem teraz čísla ale napr za deň priemerne 500 ks. Padajú z celej dĺžky. Ako to že stále mame(pocitovo) na hlave rovnako vlasov? Veď to nie je možné, tie vlasy rastu od korienka a je malý a keď vypadávajú tie dlhé ako to že sa “neminu”??🤔🤔 veď tie nové nestihnú nárast. Napr ak mám na hlave (vymýšľam čísla aby to bolo ľahko predstaviteľné) 10 000 vlasov, 500 za deň vypadne, čiže tie malé nestihnú ani dorast. 😂😂 ďakujem každému za objasnenie.

barka1
18. apr 2024

Jednak to bude tými cislami, ktoré píšeš. Sú úplne mimo. A potom...google ti to vysvetli, alebo wiki.

daniela2202
18. apr 2024

Na tento pocit rýchlo zabudneš, keď budeš mať 50r a nie 20r ....budeš cítiť každé miesto na hlave, že je prázdne, bez vlasov 😂

ckocka
18. apr 2024

Neviem čo je tvoje pocitovo, ale keď ti zrednú vlasy tak to okamžite poznáš keď ich stiahneš do gumičky.

h2
18. apr 2024

Ale stíhajú. A preto, lebo na hlave máš oooveľa viac vlasov, než 10000 a vypadne ti ich oveľa menej, než 500.

egonsk
18. apr 2024

No mne tie vlasy opustaju hlavu uz od puberty a to som mal kedysi haro, ze som ich mohol predavat na parochne. Teraz sa uz tesim, ked si budem hlavu coskoro lestit prachovkou 😁😁😁

rusalinka
18. apr 2024

Každý deň ma fascinuje, ako tu vždy prídem na to, o čom by som mohla/mala premýšľať 😀

kotricka
18. apr 2024

no tak toto je take na premyslanie ako nesmrtelnost chrusta 😀 kazdopadne ja teda citim ci mam na hlave viac alebo menej vlasov ked si ich dam preriedit tak mam taku "lahsiu" hlavu 😀

autor
19. apr 2024

@h2 obrazné povedané. Aj som to tam napísala 🤣.

@rusalinka Ano? A aké ? Ja tu nič také nevidím, ale rada popremýšľam aj nad inými podobnými 😁

h2
19. apr 2024

Ale "obrazne povedané" by malo byť niečo, čo by nám tým obrazným pomenovaním malo pomôcť pochopiť, o čo ide. Čiže hoci si to myslela obrazne, boli to dosť zle zvolené hodnoty. Lebo takto by si o všetky vlasy prišla za 20 dní a to by si si teda všimla určite. 😁

solinkarka
20. apr 2024

500 vlasov za deň??? Tak to by si do mesiaca bola holohlava