icon

Prečo môže zub odumrieť a bolieť?

27. júl 2024

Ahojte, neviem co si mam myslieť, prečo to dopadlo až takto. Mam udumrery zub z ničoho nič. Na začiatku to bol iba malý medzizubny kaz na snímke, potom začala zubárka vŕtať a aj kaz vyvrtala ale zrejme to spravila zle, keď to dopadlo až takto. Co si o tom myslite? A boli ma to po endodoncii. Ďakujem

danielahamar
27. júl 2024

mne osobne sa to stalo úplne z ničoho nič, takže nemyslím, že niečo musí byť vždy príčina , neviem koľko dní po zákroku, ale reaguje to aj na teplo momentálne a ak to bolí moc, treba si pýtať ATB

tuippo
27. júl 2024

kedy ti robili endodonciu? Lebo pár dní po zákroku je to normálne

basulaak
27. júl 2024

Mne robili endo v stredu, cistenie kanalikov. Nervy mi netahal. A prvykrat ma to bolelo vcera. Dnes uz nie. Takze je to normalka. Povedal mi ak je teplota/horucka a neznesitelna bolest ze ani tabletka nezabera tak vtedy sa treba znova ozvat. Ale ze 90% pripadov sa zub zahoji sam.

autor
27. júl 2024

@tuippo včera mi to robili.

janka95
27. júl 2024

Mne bohužiaľ robí teraz zubárka korunku. Mne odumrel zub keď som spadla a sa doň nechtiac buchla. Je tomu už aj viac ako 10 rokov. Len on časom začal meniť farbu a bol škaredý. Mŕtvy zub keď raz otvoríš vraj skončil. Tak mi to vysvetľoval jeden zubár .

tuippo
27. júl 2024

tá bolesť je v poriadku, máš doškriabané koreňové kanáliky

patus_2
27. júl 2024

A ako ti robili endo? S mikroskopom, či iba tak naslepo?

danielahamar
27. júl 2024

tak to máš ozaj čerstvé, hlavne nechod von na slnko, mne kázala volať hocikedy po zákroku, ked by prišla neznesitelná bolesť

autor
27. júl 2024

@patus_2 myslím ze pod mikroskopom