Prečo môže zub odumrieť a bolieť?
Ahojte, neviem co si mam myslieť, prečo to dopadlo až takto. Mam udumrery zub z ničoho nič. Na začiatku to bol iba malý medzizubny kaz na snímke, potom začala zubárka vŕtať a aj kaz vyvrtala ale zrejme to spravila zle, keď to dopadlo až takto. Co si o tom myslite? A boli ma to po endodoncii. Ďakujem
kedy ti robili endodonciu? Lebo pár dní po zákroku je to normálne
Mne robili endo v stredu, cistenie kanalikov. Nervy mi netahal. A prvykrat ma to bolelo vcera. Dnes uz nie. Takze je to normalka. Povedal mi ak je teplota/horucka a neznesitelna bolest ze ani tabletka nezabera tak vtedy sa treba znova ozvat. Ale ze 90% pripadov sa zub zahoji sam.
@tuippo včera mi to robili.
Mne bohužiaľ robí teraz zubárka korunku. Mne odumrel zub keď som spadla a sa doň nechtiac buchla. Je tomu už aj viac ako 10 rokov. Len on časom začal meniť farbu a bol škaredý. Mŕtvy zub keď raz otvoríš vraj skončil. Tak mi to vysvetľoval jeden zubár .
tá bolesť je v poriadku, máš doškriabané koreňové kanáliky
A ako ti robili endo? S mikroskopom, či iba tak naslepo?
tak to máš ozaj čerstvé, hlavne nechod von na slnko, mne kázala volať hocikedy po zákroku, ked by prišla neznesitelná bolesť
@patus_2 myslím ze pod mikroskopom

mne osobne sa to stalo úplne z ničoho nič, takže nemyslím, že niečo musí byť vždy príčina , neviem koľko dní po zákroku, ale reaguje to aj na teplo momentálne a ak to bolí moc, treba si pýtať ATB