icon

Prečo partner pravidelne absolvuje HIV testy?

30. nov 2023

Ahojte, mozno divna otazka, ale vsimla som si, ze partner chodi kazdy rok na preventivku, kde si vzdy vyziada aj test na HIV (s neg. vysledkom). Ja som sa bola dat testovat pred zacatim nasho vztahu a on videl vysledky, ze som neg. Preco sa teda nechava pretestovat? Podvadza ma, spava s chlapmi, alebo mi nedoveruje? Co myslite?

alickapusinka
1. dec 2023

klame HIV testy sa platia a robia sa ak dotyční chce sám na vlastnú žiadosť. Klame TI a TY s ním chceš byť skonči tuto hru na mačku a myš pokiaľ si zdravá. Ak aj nie je gay chodí kade tade hoci s kým spí a s teba robí prepáč hlupaňu no ja by som to ukončila bol by koniec. Tu chodia nejaké lekárky na MK tak sa opýtaj či sa robia testy na HIV v rámci prehliadky ale nikdy som to nepočula tieto testy sú platene .Ak ma mobil zaheslovaný tak už by mi blikala kontrolka na hakabarkavo podozrenie by vo mne hlodalo. Ak by mal čisté svedomie tak by TI mobil ukázal ak by nič neskrýval moja cele zlé. Poriadnu debatu a ak nie tak koniec.

evaachesa
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka krv od darcu musí byť vyšetrená na HIV a aj to tak robia.

evaachesa
1. dec 2023

@alickapusinka tiež by som túto otázku smerovala do skupiny Zdravotníci na MK.

lenkahvh
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka isto sa nerobia HIV testy pri darovaní krvi?

alickapusinka
1. dec 2023

ten tvoj priateľ je darca krvi

gab1sol
1. dec 2023

@mircalla a tebe o čo ide? Áno, určite je lepšie napísať autorke s istotou “určite ťa podvádza”. Pritom za tým môže byť úplne niečo iné a to na MK nezistí, to sa musí porozprávať s ním.

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@lenkahvh isto sa nerobia. Nie v zmysle, ze dostanes potvrdenie o negativnom vysledku.

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@evaachesa nerobia to tak. Ano, krv testuju, ale neposielaju ludom vysledky. Iba v pripade pozitivneho nalezu, v dosledku ktoreho je trvalo vyluceny z evidencie darcov krvi. Cize na 100% moze vylucit, ze je darca. A keby to tak aj bolo, preco by toto prave tajil? Nezmysel.

evaachesa
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka samozrejme že sa neposielajú výsledky darcom ale krv sa musí predsa otestovať a aj sa to tak robí. V prípade pozitívneho nálezu by bol darca kontaktovaný.

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@evaachesa a aky to ma suvis s touto temou? Autorka pise, ze ma jej frajer na papieri potvrdenie o negativnom vysledku hiv testu. Takze na 10000000% ho nema z dovodu darovania krvi.

lenkahvh
1. dec 2023

@evaachesa presne tak si myslim, tiez som darca

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@lenkahvh a dostavas po kazdom odbere potvrdenie, ze nemas hiv? Ukaz mi nemocnicu, v ktorej to takto robia, lebo ja som tiez pravidelny darca, a nikdy som take nevidela ;)

lenkahvh
1. dec 2023

mne len nejde do hlavy, preco tolko preventivok absolvuje 47 rocny chlap, obvykle byva problem dostat chlapa k doktorovi s problemom a tento teda chodi preventivne, cize toto mi ukazuje, ze je bud hypochonder, alebo ma realne nejaky problem, ktory nechce priznat - oboje naprd

lenkahvh
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka ale nikto nehovori o ziadnom potvrdeni, len ty si napisala ze sa nerobia HIV testy pri darovani krvi, co nie je pravda, krv sa testuje, tot vsjo

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@lenkahvh ale autorka hovori jasne

chodi kazdy rok na preventivku, kde si vzdy vyziada aj test na HIV (s neg. vysledkom)

takze ak o tom vie, musela vidiet nejaky vystup toho testu, kedze on sam o tom nehovori.

A precitaj si este raz, co som pisala o testovani krvi na hiv pri darovani.

mircalla
1. dec 2023

@gab1sol Ja pisem len to, ze bludy typu ze to robia na preventivke, lebo mu to zakrtla lekarka su skratka tvoje fabulacie. Robia to, ked si o to zaziada. Prestan zavazdat. Bodka. Fakty.
A netvrdim, ze ju podvadza, bud je hypochonder a neveri jej alebo ju podvadza. Nik si bezne len tam nedava pravidlene testovat HIV

lenkahvh
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka ja som iba na toto reagovala a už nechcem autorke spamovat temu.

twinflame
1. dec 2023

Podozrivejsie by bolo keby si kazdych par mesiacov daval robit testy na HIV v specializovanych odbernych miestach. Vseobecny lekar ma moznost na ziadanke na vysetrenie krvi zaskrtnut testy na pohlavne choroby, medzi ktorymi je aj test na protilatky na hepatitidu C a HIV. Lekar ale iste ma k tomu dovod, preco taky test dava robit. Nezabudajme, ze v medicine aj test na vylucenie, nielen na potvrdenie choroby je smerodajny.

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@lenkahvh ano, dalej to bolo upresnene. Kazdopadne nemotajte autorku s tym, ze ma tie testy kvoli darovaniu, lebo jednoducho nema.

evaachesa
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka niekto spomenul že si jej partner robi testy na HIV kvôli darovaniu krvi? Tak to som nikde nezachytila.
Tiež som reagovala na tvoje vyjadrenie že darcom sa netestuje krv na HIV, lebo testuje. Žiadne potvrdenie sa samozrejme neposiela darcom, to už logicky znie ako nezmysel aby to tak robili.

gab1sol
1. dec 2023

@mircalla napíš mi, kde ja zavádzam? Fabulácie sú, keď tu niekto s istotou tvrdí, že ju podvádza, pretože v čase preventívky si dáva robiť HIV testy. Možno má doktorku, ktorá sa ho pýta, či tie testy chce (na základe toho, že v minulosti ich opodstatnene podstúpil), on súhlasí, doktorka to môže považovať za súhlas.

mircalla
1. dec 2023

@gab1sol Mozno je jedine v tvojej hlave, Taka doktorka neexistuje. Mam sestru lekarku

evaachesa
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka autorka predsa píše že on si dáva robiť testy u obvodného lekára v rámci prevencie a odtiaľ má vysledky. Neviem kde si vyčítala že má potvrdenie z transfuznej stanice. Fakt toto som nikde nezachytila. 😏

autor
1. dec 2023

@gab1sol To mozem potvrdit, toto si zacal davat testovat ked isiel 2x na niekolko mesiacov do Malajzie, plus ockovanie proti hepatitide. Mne hovori, ze doktorka proste da otestovat to co vzdy uz noekolko rokov.

gab1sol
1. dec 2023

@mircalla a čo keď máš sestru doktorku?

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@evaachesa neviem kto kde, ale spomenulo sa tu darovanie ako dovod vykonavania testov na hiv, tak som na to reagovala 🙂 lebo v tomto pripade je to irelevantne

twinflame
1. dec 2023

@mircalla vseobecny lekar moze navrhnut, indikovat test na pohlavne choroby. Napr. za ucelom vylucenia infekcie ak nie su indicie co by to mohlo byt. Urobia sa sirsie testy aby sa vylucili rozne moznosti. Napr. ked je v krvi dlhodoby zapal a zistuje sa, ci povodcom je infekcia

vanilkovazmrzka
1. dec 2023

@autorka chod k jeho lekarke na preventivku aj ty, a vypytaj si v ramci prevencie tieto testy aj ty. Aspon uvidis, ci je ochotna len tak bezdovodne take ukony vykonavat ;)

mircalla
1. dec 2023

@evaachesa Ono v ramci diskusie uz pojde k roznym vymyslom...Presne ako pises. V ramci prevencie sa tieto testy nerobia, jedine na vyziadanie pacienta.

evaachesa
1. dec 2023

@vanilkovazmrzka bože to sa tu už fakt kadečo asi popísalo. 😅👍