icon

Prečo priberám?

6. nov 2022

Uz som naozaj zufala. Nemam pocit, ze sa stravujem zle. Kalorie si sice nepocitam, ale jedla ktore si do prace objednavam podla mna nie su take strasne. Rano si davam vacsinou nejaku kasu a kavu s cukrom(pozerala som, vsetky kase maju do 300kcal.). Obedy mavam vacsinou nejake sote s ryzou alebo kasou, maso na prirodno s ryzou, vegetarianske obedy, salaty atd. Nic vyprazane, nic sladke, ziadne knedle a pod. No a vecere sa snazim mat bezmasite - casto polievky, omeleta so zemiakmi, cestoviny s omackami, atd. Veceriam najneskor o 18:00, spat idem do 22:00 a po veceri uz nejem. Doobeda si dam v praci aj malu sladkost(rozmyslam vymenit za proteinovu tycinku) ale doma uz nic take nejem. Problem je, ze po praci ma doma prepadne velky hlad a kym navarim veceru, tak si casto krat dam nieco ako syr, sunku, calamdu, cviklu s chrenom a pod. proste nieco, ale nie sladkosti alebo slanosti. Nemam pocit, ze sa stravujem nejako nezdravo. Zase nemam ani chut zit nejakym asketickym zivotom a vynechat vsetko okrem regulerneho jedla.
No a do toho samozrejme cvicim. Minimalne 3x tyzdenne, niekedy sa podari aj 4x. Striedam HIIT, tabatu a silove cviky na zadok a stehna s gumami. A ja proste stale priberam. Ja to uz naozaj nechapem. Kolko zien necvici, je rovnako alebo horsie ako ja a aspon si drzia vahu, ale nepriberaju. Mam po 30-tke. Neviem uz co zmenit. Varit jedlo do prace si nechcem, je to casovo narocne, mam male dieta ktoremu sa musim venovat a aj tak si nemyslim, ze si objednavam nejake kaloricke jedla. Podobne by som si aj sama varila. Krv co mi naposledy brali, tak mam v poriadku len malo zeleza. Tak ho doplnam tabletkami. Ale vaha mi zacala ist hore uz pred jeho uzivanim mam pocit.

Strana
z12
any_soj
10. nov 2022

Prosím ťa koľko meriaš? Fakt som riadne zvedavá...

autor
10. nov 2022

@any_soj pisala som to uz, 155cm. dala som aj obrazok, ako asi vyzera moja postava. tuk v tele si odhadujem na 25-30% podla obrazkov postav na internete.

lasoli
10. nov 2022

polievka a obed je vela ,mne staci naprikald na obed len polievka alebo len babam a troska kesu orechov.

avanka
10. nov 2022

možno zle odhaduješ tuk. ja mám pocit, že ho mám ďaleko viac, ako mi namerali, mám len 16,6 perc.

den123
10. nov 2022

uprimne nemyslim si ze jes az tak extremne zle ako tu podaktore tvrdia.. skor sa ta opytam, kolko spavas v noci? kolko vody vypijes pocas dna? telo si niekedy zamiena pocit hladu s pocitom smadu preto sa moze stat ze ta prepada hlad uz o jedenastej a pritom len potrebujes vodu, tak isto telo potrebuje aj oddych a ked hovoris ze mas male dieta.. osobne si myslim ze ak nejedavas po siestej a jes pravidelne, mozes prieberat aj z ineho dovodu napriklad co som vyssie spominala alebo to moze byt znamka nejakeho ochorenia alebo napriklad nespravnej funkcie stitnej zlazy

moonlighting
10. nov 2022

Skús začať jesť čo najneskôr (raňajky) a skončiť čo najskôr (večera). Napríklad 10:00 raňajky, 13:00 obed, 17:00 večera. Nedá sa to hneď ale pomaly si to posúvať a nastavovať. Pozri v googli "prerušovaný pôst" 😉 Uvedený príklad je 8/16, t.z. 8 hodín ješ (čo len chceš) a 16 hodín neješ (nič).

autor
10. nov 2022

@den123 spavam priblizne 7-7,5h. pila som asi malo, okolo 1,25-1,5l vody. odkedy som zacala pit okolo 2 litrov a viac, tak mi asi z tela odisla zadrzana voda, lebo na vahe je 1,5kg menej. stitnu zlazu neviem. brali mi od augusta 3 krat krv kvoli nedostatku zeleza. ale neviem, ci sa da stitna vidiet v krvi...

den123
10. nov 2022

tak skus zvysit este ten prijem vody a idealne aj pred kazdym jedlom pohar vody nech to telo trochu oblbnes.. tym ze este aj cvicis tak pijes strasne malo.. nehovorim ze to je hlavny dovod ale isto to dopomaha priberaniu lebo potom zjes viac aj ako hovoris zadrziava sa voda v tele

kubkovamama
10. nov 2022

A ty bývaš reálne hladná,že ťa "ťahá" žalúdok alebo je to len taký pocit,že musíš si niečo dať? Možno ti iba kolíše cukor-co tiež býva nesprávnym zložením stravy a potom zjes aj to čo netreba alebo máš chuť na hutnejsiu kalorickú stravu,viď tie obedy alebo vyjedanie pred vecerou

autor
10. nov 2022

@kubkovamama podla mna realny hlad. neviem ako si to myslel, neviem si to popisane na sebe predstavit. ale je to pocit ako ked sa rano zobudim a som hladna. zatial na to pomaha voda.

sono2
25. nov 2022

Presne. Proste menej jest.

sono2
25. nov 2022

Stačí sa ti pozrieť rodičia sú akí.
Genetika nepusti tiež

amalka32
24. jún 2024

Zbúram vám jeden mýtus a to že nezáleží na tom čo ješ ale na tom koľko toho zješ, kamarátke sme sa divili prečo je taka chudučká keď je samé nezdravé veci a zistili sme nakoniec že denne neprijme ani 1500 kcal pretože veľké množstvo nevládze jesť denne...jasné keď sa budeš prejedať kalorickymi bombami tak budeš aj priberať ale tak isto keď sa budeš prejedať zdravím jedlom tak tak isto budeš priberať ide o množstvo hlavne ako lajk ti to poviem a so skúsenosťami...4 jedlá denne jasne že neschudneš...chudý ľudia nejedia často a keď aj tak veľmi málo dokážu zjesť lebo majú menší žalúdok čiže treba diétu a držať sa jej a časom sa telo prispôsobí takým množstvám ktoré telo potrebuje...ako keď povie niekto nič som nejedla a pritom má na mysli že len nejedla normálne jedlo je rozdiel ako keď povie že niečo nejedol človek čo naozaj že nič nejedol čiže len znížiť príjem a na koniec nie všetko je o kalóriach máš tam aj iné hodnoty ktoré ovplyvňujú priberanie a chudnutie...ak chce niekto zdravo chudnúť tak sa musí zmieriť stým že to bude trvať hoodne času ak chce meniť len stravu a nechce začať cvičiť

Strana
z12