icon

Prečo sa musíte pred operáciou odlíčiť?

6. feb 2025

Povedali vam pred operaciou ze sa mate odlicit? Preco je to potrebne?

kendova_anna
6. feb 2025

Skor sa pytam, preco by som sa pred operaciou licila?

barka1
6. feb 2025

@kendova_anna pre istotu 😂

nurse0
6. feb 2025

Áno aj nenalakovane nechty . Aj gélové nechty nesmeli byť

3petka
6. feb 2025

@kendova_anna keby náhodou pekný doktor, že by sa jej nezľakol asi????

ivik4
6. feb 2025

Nie nikdy mi to nik pred ziadnou narkozou nepovedal hoci ani nemusel, na operaciu by som sa nelicila

veltraud
6. feb 2025

pred planovanou urcite 🙂 mna raz brali neplanovane a nebolo uplne prijemne zobudit sa a mat z maskary pandie oci. ale zas, celkom to dotvorilo ako som sa citila 🙂 takze ano, do narkozy radsej bez makeupu

caramellka
6. feb 2025

Minulý mesiac som bola v rámci jednodňovky na operácii s celkovou anestézou, s predstihom mi dali asi 4 stranové pokyny pre pacienta, prečítala som to niekoľkokrát, aby som na čosi nezabudla, boli tam bežné veci ako odlakovať nechty, vybrať piercingy, nenosiť do nemocnice šperky, atď.
Na sále ma anesteziologička zvozila, že prečo mám nakrémovanú tvár (žiadny make-up, len bežný krém) a tvrdila, že isto to v tých pokynoch bolo, aj keď nebolo.😉

kendova_anna
6. feb 2025

@3petka Tomu je to tak jedno, hlavne, ze to rychlo vybavi 😀

erickatt
6. feb 2025

Nechty nesmu byt. Anesteziolog kontroluje ci nemodraju, a tiez dost napovie farba pokozky. Ci nie je bleda, spotena alebo nie je do siva

danielinda
6. feb 2025

No ja som bola na neplanovanom zakroku, rano som sla na bezne vysetrenie, namalovana, manikura, pedikura.... o 3 hodiny som sla na zakrok v uplnej anesteze, tak ako som bola. Nikto mi nic nepovedal, nemali s tym problem.

vanilkovazmrzka
6. feb 2025

😂 niekedy sa pytam ci tie otazky myslia ludia seriozne vazne…

lucylaw
6. feb 2025

Mňa by skôr zaujímalo,prečo je podľa teba potrebné ísť na operáciu nalíčená? 🤔 Tu nie sme v amerických filmoch,kde sa ženy zásadne aj ráno prebúdzajú s dokonalým tip top make-upom 🤦🏻‍♀️Je iné,keď ide o neplánovaný zákrok,ale absolútne nerozumiem tomu,prečo by som sa mala líčiť na operáciu,mňa operovali pred necelými 3 týždňami a po operácii som bola rada,že som rada a že nejakým spôsobom viem vstať z postele a určite si neviem predstaviť,že by som sa mala ešte odličovať 🤦🏻‍♀️ aj gel lak som si dala predtým dole z nechtov..

15tibetan3
6. feb 2025

sa chcete doktorom pacit? 😂😂😂 to je posledne na co by som pred operaciou myslela, hlavne aby operacia dobre dopadla

ninusa221
6. feb 2025

@caramellka sranda ja som bola pred týždňom tiež na 1 dnovke a pred nástupom som si rano spravila celú moju rutinu olej, toner, krem serum 😂 a nič

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jajanka31
6. feb 2025

Ja som isla rodit akutne cisarskym po poradni. Mala som dlhe gelove nechty namalovana vlasy rozpusteme bez gumicky.. nik nic neriesil bolo to rychle ako blesk z jasneho neba dokonca mi nechali aj podprsenku..
Po zakroku sa ma jedna sestricka spytala ako som si dovolila ist s takymi nechtami na cisarsky ci mi to dovolili. Tak som jej povedala ze aj podpis chceli ze do toho ideme. Teda som im to dovolila ja.
Pri druhom som nemohla mat nic ani nechty, gumicka vo vlasoch musela byt, ciapka, hladovka atd..

lilope
6. feb 2025

@jajanka31 akútny zákrok je samozrejme čosi iné. Vtedy sa nedá pripraviť na ideálne podmienky. Ak ale doktorom pomáha, aby bol človek bez kadejakých prípravkov a umelín, aby vedeli posudzovať zdravotný stav aj podľa vzhľadu pokožky a iných znakov, ktoré môžu prikrášlenia skryť, tak prečo tieto ideálne podmienky nenastaviť a tým predvídať možné skryté komplikácie. Tomu rozumie snáď každý, aj autor danej témy. Doktori a sestry videli tie najhoršie veci čo dokáže ľudské telo zo seba vydať, absencia makeupu nie je ani 1. level.

caramellka
6. feb 2025

@ninusa221 Pani anesteziologička chcela byť asi dôležitá😉, ja som jej slušne povedala, že som tie pokyny čítala asi trikrát, ale o tomto tam fakt nič nebolo.🙂 Tak po tom, ako tvrdila, že určite bolo, ešte dodala, že nabudúce nech si na ňu spomeniem a ja s úsmevom, že dúfam, že to tak skoro nebude (teda, že tak skoro nebudem musieť absolvovať žiadnu operáciu).

lasona
6. feb 2025

Keď som išla na zákrok tak nemohla mať nechty a takisto bolo v pokynov že mám byť odlicena. Je to z toho dôvodu, že keď prikladajú na tvar masku nemusí držať. Jedna pani bola nalicena a musela sa v umývadle drhnut mydlom.

petracandle
6. feb 2025

Ako tu už padlo - kontrolujú zdravotný stav podľa farby pokožky, farby nechtov či nemodrajú atď.

Okrem toho by sa ti všetko rozmazalo a mohla by si dostať nejaký zápal očí lebo bohvie kedy po koľkých hodinách/dňoch by si mala dosť síl sa odličovať

thereisabear
6. feb 2025

Podľa mňa preto, že všeličo sa stáva, napr. upadneš pri operácií do kómy a nikto ťa potom asi nebude dvojfázovo odličovať a tie pozostatky makeupu ti narobia šarapatu.

lucia13022023
6. feb 2025

🤣

zojazoja
6. feb 2025

@1ryba že? Toto je úplne nový typ temy🤣

guudy
6. feb 2025

Mozno autorka planuje live stream😅

irusa
6. feb 2025

@kendova_anna aby v pohrebnictve nemali veľa roboty 😄

macatt
6. feb 2025

Tak pri narkóze sa používajú pristroje, dáva sa maska na uspatie, dýchanie, mali by všetko zakydané od makeupu😉 a z plastu, gumy sa to dobre nečistí..

jajanka31
6. feb 2025

@lilope ja to samozrejme chapem

lilope
7. feb 2025

@jajanka31 je mi to jasné.