Prečo sa zvýšila cena Euthyroxu?
Asi len taký výkrik do tmy, ale dnes som v lekárni skoro odpadla. Liek, ktorý mal doplatok necelé 1 euro/100 tabliet, sa odrazu predáva za niečo cez 3 eura/ 90 tabliet. Stále je to pomerne lacné, ale ide mi o ten princíp, ako je možné, že cena takto skokovo vyskočila, resp. doplatok poisťovne sa znížil. Deje sa to momentálne aj pri iných liekoch na predpis, neviete?
Nežijem na sk, užívam euthyrox 25 a 50 mg obdeň, dostávam 1 b 25 mg a 1 b 50 mg a vieš čo platím za b? 7,55 e t.z za dva b platím 15,10 eura
Nežijem na sk, užívam euthyrox 25 a 50 mg obdeň, dostávam 1 b 25 mg a 1 b 50 mg a vieš čo platím za b? 7,55 e t.z za dva b platím 15,10 eura
@stellarstar ja som tiež brala v zahraničí levaxin ( to isté ako Euthyrox) a doplatok poistenca bol asi 2 €, tri, štyri roky dozadu. A išlo o krajinu, kde je min. 3x vyššia kúpna sila. Mne ide skôr o to, že to zdraželo takto odrazu. Neberiem iné lieky na predpis, tak som chcela vedieť, či sa doplatky/ ceny liekov zvyšujú na Slovensku celkovo. Nieco som si už o tom pozerala, je to vláda, ktorá má posledné slovo pri určovaní doplatkov. Ale môže byť aj to, že sa zmenil dodávateľ. Skrátka ma to zaujíma. Tak ma napadlo, či niekto nema viac info.
z lekarni sa stali doslova najdrahsie obchody. Ked clovek ochorie na bezny respiracny virus, tak tam necha kludne aj 50 a viac eur, sprej do nosa, pastilky do hrdla, liek na teplotu, na kasel, nebodaj nejaky vitamin, tak aj viac.. Netyka sa to teda euthyroxu, ale celkovo zvysenia cien a je to velmi citelne. A ked su chore deti parkrat do roka, tak to citit riadne, lebo vacsina liekov ani nie je na predpis.
Moja mama užíva eliquis, 1 b 30 ks plati okolo 30 e. Ostatné lieky nvm ako ma, napr za metformin dopláca 20c
Na sk kupujem pravidelne doplnky a niektoré zvýšili ale nie o moc
A nemôže ta cena súvisieť s lekárňou? Napríklad ja beriem tento a mne ešte stále tam ukazuje doplatok 0,88€. https://triolekaren.sk/erecept-produkty/euthyro...
Ja beriem euthyrox 20r a doplacala som za tie roky od 0 do 3e. Ta cena vzdy skakala. Ja som v aprili este nedoplacala nic.
A nemôže ta cena súvisieť s lekárňou? Napríklad ja beriem tento a mne ešte stále tam ukazuje doplatok 0,88€. https://triolekaren.sk/erecept-produkty/euthyro...
@natalis1998 určite do istej miery áno, niektoré lekárne majú lepšie ceny. Ja som ale môj ( 75 mikrogramov) všade platila vždy rovnako. Iná gramaz má mierne odlišnú cenu. On line lekárne maju zrejme ešte zásobu tej pôvodnej sarze kde je 100 tabliet. Tak som mohla ešte tentokrát ušetriť 2 e😁,keby ma napadlo hľadať na tej stránke a rezervovať on line. Ale predpokladám, že o krátky čas už budú dostupné len tie 90 tabletové.
z lekarni sa stali doslova najdrahsie obchody. Ked clovek ochorie na bezny respiracny virus, tak tam necha kludne aj 50 a viac eur, sprej do nosa, pastilky do hrdla, liek na teplotu, na kasel, nebodaj nejaky vitamin, tak aj viac.. Netyka sa to teda euthyroxu, ale celkovo zvysenia cien a je to velmi citelne. A ked su chore deti parkrat do roka, tak to citit riadne, lebo vacsina liekov ani nie je na predpis.
@hradnapani tak ja mám tri deti, čiže poznám🌞 Hlavne ma prekvapilo to množstvo sirupov, ktoré sk lekári predpisujú oproti tým v zahraničí. A všetko si samozrejme hradí pacient. Ale my skôr investujeme do prevencie, kúpili sme kozie kolostrum a betaglukany, stojí nás to asi 5-6 € mesačne/ dieťa. Zatiaľ to pekne pomaha. Túto sezónu sa nekonala žiadna choroba, takže bez antibiotík a sirupcekov, nehovoriac o OCR. Celkovo sa u nás zatiaľ lieky veľmi neberú. Len žiaľ, ten Euthyrox už po 3 dieťati mi musela nasadiť.
mne skôr vadia ceny tých čo neprepláca poisťovňa, teraz som kupovala synovi kvapky do očí za 7 Eur! mužovi kopu to ani nepočítam koľko ma už stálo... ale on má viac dg. treba sa starať o svoje zdravie, lebo byť chorý je čím ďalej tým drahšie
ja mam tirosint a platim ho v plnej vyske, aktualne 8,90 za 30 ks balenie
Myslím, že sestrička u doktora vravela, že si príplatím v lekárni za euthyrox, lebo už nie je tak preplacany poisťovňou. Výrobca, alebo dovozca s tým nič nemá, ale Fico.
Ja som za zontu zaplatila 37€/ 100 tbl. Predtym sa doplacalo 7€
Fuu,neviem prekvapila si ma,ja ešte mám tak na mesiac,cize až v júli idem vyberat.
Áno, tak to funguje bohužiaľ pri mnohých liekoch, zmenila sa celková cena, poisťovňa na 1 balenie prepláca zhruba rovnako a vy platíte vyšší doplatok... Dopredajú sa staré 100ks balenia a ostanú 90ks drahšie. Lekáreň s cenou liekov na predpis nerobí nič, pre nich je marža stanovená stále rovnako...
@beky223 tak parádna stránka, vďaka. Čiže liek išiel skoro 2 x hore u výrobcu. A poisťovňa prepláca o niečo menej ako doteraz. Zaujímava stratégia.
Šiel hore? V máji som este vyberala za cca 2€ Euth112. Poteší, ale ked zdravotníctvo nie je dôležitá téma.
Bud rada, že môžeš brat Euthyrox. Ten aspoň prepláca poisťovňa do určitej miery. Mne z neho bolo strašne zle, tak musím brat Tirosint na ten istý problem, no čuduj sa svete tento už poisťovňa nepreplaca, čiže si ho hradím sama v plnej výške 😉 kým minuly rok som za 6 balení na pol roka platila 30e, teraz je to cez 50. Takže tak…
Bud rada, že môžeš brat Euthyrox. Ten aspoň prepláca poisťovňa do určitej miery. Mne z neho bolo strašne zle, tak musím brat Tirosint na ten istý problem, no čuduj sa svete tento už poisťovňa nepreplaca, čiže si ho hradím sama v plnej výške 😉 kým minuly rok som za 6 balení na pol roka platila 30e, teraz je to cez 50. Takže tak…
@eternity24 suhlasim
Myslím, že sestrička u doktora vravela, že si príplatím v lekárni za euthyrox, lebo už nie je tak preplacany poisťovňou. Výrobca, alebo dovozca s tým nič nemá, ale Fico.
@rejka7 zdravím, dnes som si bola pre Euthyrox /90 tabliet/ a ako dôchodca som doplatila 1.60 € a to som nedoplácala pred tým nič.🤔
..
Mne dnes v lekarni povedala magistra,ze mam zavolat doktorke aby mi predpisala tie 100 ks tabletiek,ze na tie sa doplaca stale rovnako.Ze drahsie su len tieto 90ks tabletiek.Mam recept na cely rok,tak skusim zavolat v pondelok doktorke,co mi na to povie.
Ja som za Euthyrox125 90ks balenie,doplácala 3,24eur.
@anonym_autor Nami raz som neplatila za euthyrox .Špiny skurvene už dali na tento liek vysie

Podakuj sa vlade. Na lieky neni penazi, treba stavat haciendy v chorvatsku pre svojich ludi