Prečo som 3x po sebe chorá?

niki9807
17. dec 2021

Zdravím chcela by som sa vás opýtať...asi 3tyzdne dozadu som začala teplotovat kašľať a soplit hrdlo ma bolelo ..išla som k dr. Dala mi antibiotiká o týždeň som išla do roboty že však už len soplim no pochodila som týždeň a zas teploty kašeľ soplenie vždy...dala mi antibiotiká už sa mi zdalo že mi je lepšie no zas má začalo bolieť hrdlo a začína to akoby zas malo prísť to isté a to som ešte ani antibiotiká nedobrala ...viete mi poradiť čím to môže byť že sa nestihnem vyzdravieť z jedného a hneď som zas chorá?

asia83
17. dec 2021

@niki9807 Znížená imunita. Choďte na imunológiu.

miskamicha
17. dec 2021

@niki9807 vyter z hrdla a nosa a ak tak nasadit atb cielene... treba doliecit, to zn.ostat doma a oddychovat aspon nejaky cas.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
17. dec 2021

Zostať nejaký čas po chorobe doma, aspoň pár dni, doplniť vitamíny, nasadiť na celu zimu vit D a C.

lucia851
17. dec 2021

@niki9807 ja som tak nastúpila v novembri do novej prace, bola som 5 dní v robote a musela som ísť na PN kvôli zápalu priedusiek, po troch týždňoch som išla do prace a zas som doma lebo mam zápal močových ciest. Ja som z toho už na nervy

siska53
17. dec 2021

@niki9807 spravila ti vytery z nosa aj hrdla?? Mne sa takto opakovala choroba, ked som schytala zlateho stafylokoka.. v podstate mesiac som bola vzdy s prestavkou par dni chora.. to som mala 18 rokov este len, ale pamatam si to, otravne to bolo..
A zas..aj virusova infekcia moze trvat dlhsie, aj 2-3tyzdne ( teraz som bola 2tyzdne chora a dr.ma sfukla, co som netrpezliva, ze to je normalne) ..tam len poctivo vylezat a netrepat sa do roboty, max.este robit z domu, ak sa da..

minimilan
17. dec 2021

@niki9807 ja som raz takto mala. Dva tyzdne do mna pchali atb, zakazdym sa to vratilo. TretiX mi odporucili nejaky lokalny atb sprej do hrdla. Nepomohlo 😃 Isla som na ORL a dostala som od Dr. ci som normalna, ze tolko antibiotik beriem. Ze ci uz ti vseobecni lekari fakt nevedia stanovit taku banalnu dg. Mala som laryngitidu, antibiotikami sa mi stale potlacila imunita a preto sa mi to vzdy vracalo. Skoc k specialistovi, nech ti pozrie do hrdla, spravi vyter. Zbytocne sa trapis. A nasad si vitamin D3 aspon 4000UI a nejake cecko, ked jes malo ovocia a zeleniny.

majka99999
17. dec 2021

Dcko, Cko, ako odporucili vyssie, kludne s tym Dckom aj K2 zvykne byt primiesane, zinok...
Do hrdla ti Jox odporucim, uz ma zachranil pred par antibiotikami, lebo moja dr. tiez rada predpise. Som na HO, tak nepotrebujem PN, takze som nebola chora od od februara 2020 oficialne, deti donesu zo skoly, talze aj tuto jesen ma uz 3x skrabalo v hrdle a zvladla som to. Mam v hrdle stafylokoka, aspon teda ked mi vyberali mandle v 14ke, tak som ho tam mala (mala som tazku anginu, tak ma preliecili a hned vyrezali). Samozrejme vyter, aby sa zbytocne nedavali antibiotika, ked mas len nejake prechladnutie a skrabanie v hrdle z oslabenej imunity. Oddych a dobry spanok, strava tiez pomoze, nenapchavat sa hlupostami, mozes aj probiotika docasne (tabletky alebo aj acidofilne mlieko), zdravie ide aj cez zaludok, ak je tam problem, moze byt problem aj imunita.

patys123
17. dec 2021

Nemas za sebou alebo neprezivas velmi stresujuce obdobie? Oslabena imunita kludne aj zo stresu, takze treba sa niekedy aj na to zamerat a dat sa dokopy po psychickej stranke.

renirv
17. dec 2021

oslabena imunita no. nasadit nejake vitaminky a uzivat pravidelne 🙂

niki9807
autor
20. dec 2021

Tak výter z nosa hrdla som mala ok...teraz prišli výsledky krvi tak mám crp krvný obraz zvýšené na 15.33 aj krvinky zvýšené...no idem zajtra na ORL ..tak uvidím teda ..ďakujem za rady