icon

Prekonali sme chrípku typu B a stále sa necítime dobre

satalovaj
24. feb 2025

Pred mesiacom a tyzden sme cela rodina prekonali chripku a odvtedy sa nejako stale nevieme dostat doporiadku. Vkuse sa nam vracaju bolesti hlavy, dutiny a pretrvavajuca unava, obcas bolesti brucha...mate niekto nieco podobne?

taktotedanie
24. feb 2025

@satalovaj pokial mate bolesti hlavy a dutin- orl vysetrenie
Doplnit probiotika

tenerifka
24. feb 2025

ja som mala B minuly rok, a teda za 2-3 dni som bola ok, ani som nemarodila doma, do prace som nosila rusko.Ak mate stale to, co popisujes, moze to byt nejaky dalsi virus, alebo napr.tie dutiny mozu signalizovat bakterialnu infekciu

kk77
24. feb 2025

Ahoj, ja som prekonala chripku B na zaciatku decembra. Vylezala som a normalne som isla do roboty a tesne pred Vianocami sa mi spustil tinnitus(zvuky v usiach). Vianoce boli peklo, ORL mi povedala, ze chripka moze poskodit usi roznym sposobom. Doteraz som sa z toho nedostala. Je to lepsie, stav sa mi veeeelmi pomalicky zlepsuje, ale to vnutorne utrpenie by som nezelala ani najvacsiemu nepriatelovi. Tolko slz co som ja vyplakala, snad Dunaj. Prvy krat o tom pisem, lebo som nenasla silu o tom pisat, aj teraz sa vnutorne trasiem. Ak ma alebo mal niekto nieco podobne, kludne mi napiste. Tebe aj celej Tvojej rodine zo srdca zelam skore uzdravenie!

lagunka0000
24. feb 2025

@satalovaj ahoj, akurát končím PN po chrípke ale vôbec mi nie je fajn a to som poctivo ležala, už druhý deň má bolí hlava, pocit na vracanie a točenie, nechutí mi jesť a to cez chrípku mi všetko chutilo a ani ma vtedy hlava nebolela, a teraz po skončení tak ako píšeš. To sa mám na čo tešiť mesiac po chorobe a stále zle

nikoleta1234
24. feb 2025

@satalovaj sme doma s detmi cca 1 mesiac a stale.nie je dobre. Prvy dva tyzdne kasel a sople, treti tyzden vysoke horucky, a teraz bolesti brucha uz 3 dni... katastrofa toto

lagunka0000
24. feb 2025

Čo to je za svinstvo? Takéto problémy pri chrípke nebývali, ja som vždy týždeň polezala a bolo dobré a teraz takéto stavy

ayato
24. feb 2025

Ja som chrípku prekonala ešte v januári a dutiny mám stále opuchnuté, bez spreja do nosa nevydržím celý deň 🥲. Manžel to isté nemôže dýchať ... Deti našťastie v pohode . Unavení a hlavy nás bolia snáď každý druhý deň. Mne sa teraz spustili aj závraty, až som skočila na pohotovosti. Diagnostikovali to ako vnútorné ucho a povedali mi, že kľudne mohla byť spušťačom chrípka.

rivini
24. feb 2025

@lagunka0000 Prava chripka vzdy moze priniest dlhodobe nasledky. To, co za tyzden vylezis, je len chripkovy virus, ktori ludia povazuju za chripku, no je to len „odvrar“. Tuto zimu sa zial castejsie sirila prava influenza A/B. Kedze sa Slovaci celkovo proti chripke nedavaju ockovat, lebo ved „vylezia“, schytali mnohi zial cierneho Petra. Nie nadarmo sa ockovanie odporuca, presne preto, ze nasledky mozu byt aj trvale, je to naozaj nepredvidatelne…a ak ma clovek smolu, „bude z toho este mat nieco“ par rokov.

kiki68
24. feb 2025

Ja som asi mala teraz, v tehu, strasne nieco, syn je ockovany a nedostal to odomna, ale nikto z rodiny nemal tak silne priznaky ako ja. Ja som sa chcela dat prave, len bola som tehu a prvych 12tyzdnov nechceli nic ockovat, mne bolo velmi zle. No vyslo to tak, ze som bola po jedno potvrdenie u lekara a tam som toto zjavne za tych par minut schytala. Tiez mam problems stale po 2 tyzdnoch a dvoch atb. Ako dalsiu sezonu ockujem seba aj syna, neviem ci muz bude chciet, ale ta snupi vakcina je easy peasy. Syna som dala trosku nahodou, ponukol to zadarmo pediater, reku neber to

satalovaj
autor
24. feb 2025

@nikoleta1234 my sme tiez nejako tak podobne boli. Od 28.12.2024 sme mali chripku B. Poctivo vylezali, dcera 16r. mala asi 7 dni vysoke horucky do 39.7. Toto trvalo skoro 2 tyzdne kym sme sa ako tal citili ok. Potom do tyzdna prislo nieco ako crevna viroza, cize hnacky 1-2 dni a bolest zaludka tak dalsie 4 dni. A odvtedy zase dutiny opuchnute, hrdlo skriabe, klby bolia a celkova unava...par dni bolo ok ale stale mam pocit ze sa nam nieco tu toci....

marianarem
24. feb 2025

@satalovaj To ste mohli schytat aj nieco nove, teraz je toho vela. Po chripke moze byt imunita oslabena.

kk77
25. feb 2025

No ja ak sa dam dokopy, tak sa dam uz urcite tento rok na jesen zaockovat proti chripke. Na covid som sa dala a proti chripke som vahala, reku 2 hned za sebou a tu ho mas, komplikacie ako svina. A to teraz este v nasom okrese zuri zltacka typu A...