Prenos Covidu z plne zaočkovanej osoby
Ahojte, mam otázku... Som v 5. mesiaci tehotenstva, očkovaná nie som, nakoľko v čase otehotnenia bolo očkovanie podmienené vekom. Manžel aj všetci v rodine už sú plne zaočkovaní, okrem deti. Ja som na PN. A zaujímalo by ma, či zaočkovaní ľudia prenášajú covid rovnako ako nezaockovani. Resp.ako veľmi som ohrozená, že niekto z rodiny ma nakazí? Viem, že manžel by mal pravdepodobne ľahší priebeh, ale ako je to s prenosom vírusu? Čítala som o tomto kdeco. Nechcem rozprúdit nejaké hádky, prosím len skúsenosti alebo názory. Ďakujem pekne.
Radšej by som asi v prípade nezaočkovaních pre istotu nosila respirátor FFP2 a používala antibakteriálne mydlo. Dôkladná hygiena rúk to je asi základ proti všetkých vírusom, nie iba proti Covidu.
@tatisna nieje to i nozi ale o imunite aj ickovany moze smrtelne nakazit druheho,moja znama tak nakazila rodicov,ockovana mama lepsie priebeh ale bonla tiez ockovana a otec bol na tom zle,on nebil zaockovany.Ockovanie ma vybodu v tom ze nakazeny bude alebo mal bu mat lahsi pribebeh,nie ametelny,neockovany moze aj unriet.Ale neznamena to ze ked je niekto ockovany tak nakazi len slabo-to je uplna blbost.Uz ked ten virus ma moze nakazit niekto so zlym priebehom,niekto so slabsim ale to uz nezavisi od ockovaneho,kt nakazil ale od tojo nakazeneho jerinca aku ma imunitu atd
anonym,moja znama nakazena covidom v 9tyz uz porodila zdrave dieta.Podla mna najhorsi je posledny trimester,ale v poslednim trimestri moze poskodit plod aj chripka,nielen korona,aj tak heroes zoster moze zabit olod zasa v 1 trimeatri,to je take ze o nabode na tvojom mieate bu som radaej nikam nechodila cez sezonu,len fakt doma a dr.Takto sa ochranis najlepsie a da sa to zvladnut .

@martinka13 ale preco taký komentár? Čo som ti spravila, dnes to aj v správach bolo že karanténa by mala byť aj pre ockovanych pretože takisto roznášajú vírus aj v ostatných krajinách to tak funguje.
P.S. vajcia variť viem