icon

Presilená chrbtica

dancul142
19. apr 2017

Dievčata prosim pordate mi ci aj vy mate niektora skusenosti s takou bolestou ako ja. Maly je velmi tazky vazi 10 kilov od jeho 7 ich kilov ma zacinal bolievat chrbat strasne medzi lopatkami a hlavne pod lopatkou. Bola som na neho sama muz stale v zahranici byvame na 3. Poschodi a nosit ho v zime este vo fusaku na rukach katastrofa..zacalo ma tahat od chrbta az pod ocami v tvarovej oblasti..pptpm bol muz doma a prestalo to znovu odisiel a odvtedy sa to ustalilo tak iba ze ma akoby pali v chrbte medzi lopatkami a celu lavu stranu mam tvrdsiu a najviac ma hneva ze mi to zasahuje do tvare to neprijemne akoby brnenie..myslite ze je to len presilene? ..som chuducka viete chodim na masaz dva krat do mesiaca teda zacala som a bola som s tym u neurologa ale tabletky uz nechcem jest.co poradite ?

catherinah
19. apr 2017

Cvicit.

tyaja5
19. apr 2017

presne ako tu zaznelo.potrebne je cvicit na chrbticu.posilnovat ju a zaroven sa priucit aj nejake cviky na uvolnenie aby si ta chrbtica tiez vedela nejakym sposobom oddychnut, uvolnit sa 🙂

dancul142
autor
19. apr 2017

Ja sa len bojim ze aby som si tam cvicenim nieco viac nenatrhla lebo mat v klude svaly par dni a potom zacat zatazovat cvicit nech si zvyknu sa neda pri malom viete za chodu iba.

maminuska
19. apr 2017

@dancul142 brnenie tváre a zároveň bolesti krčnej a hrudnej chrbtici hovoria o tlačení nejakého stavca na nerv. Zvyčajne to vzniká ak máš v nerovnováhe svaly , stuhnuté alebo presilené alebo jednoducho mľandravé .
Ja som mala niečo podobné , ale z krížovou časťou a brneli mi nohy . Mala som vychýlený stavec ...takže smer fyzioterapeut , doplnenie magnézia a vitamínu B a samozrejme cvičenie. ja som čerpala zo skúseností jedného maséra, ak budeš chcieť hodím ti link do IP, aby to nevyzeralo že tu robím reklamu . Cvičím teraz asi 2 mesiace , skoro každý deň a mám sa o 90 % lepšie. Sem tam mravenčí , ale inak je to v pohode.

dorottka
19. apr 2017

@maminuska ahoj, mozes prosim poslat aj mne ten link? Dakujem pekne 🙂

girlnextdoor
19. apr 2017

Pohyb, veľmi pomaly zo začiatku, joga a pod. Odporucam masaz. Úžasné sú kyneziopasky, kuk YouTube a Google.
Netreba to podceňovať , viem o čom hovorím, uzila som si svoje, aj môj 23 hod ťažký pôrod bol nič.

maminuska
19. apr 2017

@dancul142
@dorottka ešte doplním , treba navštíviť neurológa a mať RTG alebo MR.

mima4
19. apr 2017

@maminuska prosim ta, co cvicis?

maminuska
19. apr 2017

@mima4 ja som postupovala podľa toho maséra. on tam má odkazy na YouTube, keď si to zadáš tak ti vyhodí množstvo cvikov. Ale začínala som s nasledovným a to mi tiež dosť pomohlo :
http://www.jogaprezdravie.sk/cvicenia/item/55 , toto som každý deň cvičila jeden dvakrát a potom som prešla na tie ťažšie cviky .

juliet86
19. apr 2017

Mozu to byt aj zaseknute rebra.kviltna fyzioterapia!

maminuska
19. apr 2017

@mima4 poslala som ti do IP toho maséra, ja aj idem k nemu v pondelok.

dancul142
autor
20. apr 2017

Dakujem vyskusam toho fyzio a budem cvicit no uvidime. Teraz si to vyhrievam nahriatou solou a natieram mastou s hadim jedom celkom sa mi ulavilo.

lenka5687
22. mar 2024

@dancul142 ahoj prosiiim ta ako si s tym dopadla, ako dlho trvali bolesti? Mam presne to iste obrovske bolesti medzi lopatkami a brnenie trapezu ..zufalstvo
Tiez ma moja dcerka 10kg

lenka5687
23. mar 2024

@girlnextdoor prosim Vas ake ste mali problemy? Aj ja mam brutal presileny chrbat, seklo ma pod lopatkou aboli to uz 2 mesiace .. u neuro vsetko ok .. chodim na fyzio ale stale boli