icon

Pretrvávajúce bolesti po vytrhnutí zubu

ivuuus
23. apr 2016

Prosim vas chcem sa spytat uz som zufala utorok rano mi zubar trhal zub po minimalnej mesacnej bolesti.....isiel tazko von bol to boj a teraz uz som 4ty dn po a mam stale otrasne bolesti az do ucha hlava boli cela ta strana....ze rozmyslaam co som vlastne tym vytrhnutim vyriesila ked trpim dalej....mali ste to niektora? Alebo je to normalne ze to miesto po vytrhnuti tak dlho boli???? Dik za odpovede 😉

Strana
z3
stazka123
28. máj 2020

Čo mám robiť stým vackom

souzinka
Autor odpoveď zmazal
majja1998
31. jan 2021

Ahojte trhali mi zub +šili 2 stehy v utorok večer mala som zápal na vo svtrok ráno ako som vstala som mala spodné ďasná úplne červené opuchnuté išla som naspet nasadili antibiotika dnes 4ty deň čo ich beriem no žiadna zmena ďasná v takom istom stave a rana stále boli neviem si už rady trhali mi to v Seredi klinika brildent

maja22
26. mar 2021

@majja1998 ako to dopadlo? Ja som dva dni po vysekavani zubu, neprerezanej osmicky, diera az do nosa, stehov neviem kolko, stale boli, lice opuchnute, beriem dalacin a od bolesti paralen. Neviem, kedy mam cakat ulavu, resp. ako mam vediet, ze sa to hoji a nenastali komplikacie?

victorialucia
17. sep 2022

Baby mne v utorok trhal zub. Mam aj antibiotika. Ale stale mam bodavu pichlavu bolest az do ucha ci spankov.Asi to uz nieje normalne ci?

eeffka
17. sep 2022

@victorialucia urcite ro nie je normalne, mne trhali 3 zuby a nikdy to nebolelo. Len rana a na 2.den som uz ani nevedela o nej. Pozrel ti ci vytrhol vsetko? RTG po vytrhnuti ci je to ciste? Ak mate pohotovost a RTG isla by som tam.

victorialucia
17. sep 2022

@eeffka po vytrhnuti mi nerobil rtg. 😏

jessicai
2. nov 2022

Pridám sa aj ja s mojou skúsenosťou. Vo štvrtok mi trhali spodnú stoličku je streda a ešte stále ma to bolí. Vybrala som antibiotika, ktoré som začala brať v deň vytrhnutia zubu. Už som ich vybrala a miesto kde bol zub stále bolí a trochu je opuchnuté. Keď sa miesta kde bol zub dotkne s jazykom veľmi to bolí.
Začala som vyplachovat najskôr repíkom a teraz propolisvou tinkturou riedenou s vodou. Dúfam, že to pomôže.

tatiana292
7. jan 2023

Ahojte, našla som túto debatu a chcela by som sa zapojiť. Už som 7 deň po extralcii dolnej 8. Samotný zákrok bol horor, ktorý trval cez 45min. V sobotu mi ho trhali, lebo som mala zapálené ďasno. V stredu som musela prísť na čistenie kvôli pretrvávajúcej ukrutnej bolesti. V piatok mi zase vyskočila teplota na skoro 38. Išla dom zase na vyčistenie. Dali mi silnejšie ATB. Dnes tam idem znovu, bolesť už necítim ale cítim tlak pod jazykom, bolisť pri prehĺtaní, opuch tesne pod sánkou a stále neviem otvoriť ústa.
Viete mi poradiť? Mal niekto podobný priebeh? Mám strach aby to nebolo niečo vážnejšie.

victorialucia
7. jan 2023

@tatiana292 vyplachovala ste repikom? Ja som brala 2x antibiotika, a kazde den 5 dni som chodila meniť liečivú vlozku. Horor z trhanim som mala aj ja cca tak dlho ako vy.

dalma1996
13. nov 2023

Ahojte, prosím ja som si v auguste dala vyrazat neprerezaný zub múdrosti, zákrok trval viac ako 1 hodinu, doteraz mám bolesti tváre, ucha, hlavy krku na tej časti, táhá mi to ako keby k uchu, mám termín k neurológovi na 21. nov., asi to bude trojklanny nerv, mali ste s tým skúsenosť? Ďakujem.

ktore
13. nov 2023

@tatiana292 ahoj.Ako si dopadla?Mne tiež trhali zub.Mam zápal drene.Vyskrabava mi hnis a dáva mi tam gazu.Uz sú to dva týždne.Beriem antibiotiká už tretie.Usta stále neviem otvoriť.Teraz som dostala aj horúčky boli ma celé telo.

tatiana292
13. nov 2023

@ktore Ahoj, auč to ma velmi mrzí. Moje pokračovanie bolo nasledovné: Mne sa vytvoril absces v ďasne, preto som pociťovala tlak v oblasti jazyka. Tým že som nevedela otvoriť ústa mi u zubára nevedeli pomôcť a poslali ma na pohotovosť do ružinova. Tam mi velmi milá pani nasilu otvárala ústa (ukrutná bolesť) podotkla že u zubara spravili chybu a nekázali mi otvárať hned ústa po extrakcii takže mi úplne skamenel sval. Asi hodinu som potom trenovala nasilu otváranie úst pomocou drevenej špachtly až sa to povolilo natolko aby mi mohli vypláchnuť hnis ktorý som tam mala nahromadený. Velká pomoc ale to bol zážitok ktorý neprajem nikomu. Extrémna bolesť. Brala som dvoje antibiotiká naraz. Horúčky ustúpili ešte tri krát mi to vyplachovali, mala som tam drenáž aby sa mi ďasno nezatvaralo a mohli to vyplachovať. Trvalo to minimalne tri týždne cca kým som sa dala dokopy. Otváranie úst som trénovala doma nasilu, až to úplne povolilo no trvalo to, kým sa to úplne vrátilo do normálu. Medzi tým sa mi tam vytvorilo aj bolestivé suché lôžko, do ktorého mi v inej nemocnici vkladali také mentolové granule ktoré sa rozpustili to tiež velmi pomohlo. A potom sa to už pekne zatvaralo. Snaď ti toto moje pokračovanie pomôže v nejakých informáciách. Ja som mala silný zápal pred trhaním a v nemocnici mi bolo povedane že najprv sa zapal lieči až potom trhá. Takže takto som vobec nemusela dopadnúť. Verím že sa ti čoskoro uľaví. Vela síl a určite to rieš keď sa ti niečo nezdá, treba isť na pohotovosť, nie je to sranda.

tatiana292
13. nov 2023

@victorialucia vyplachovanie neodporúčali, kvoli suchému lôžku. Vyplachnuť som mohla iba štýlom, jemne male množstvo zobrať do úst a hneď aby vytieklo aby sa to nedostalo až dnu do rany. Museli mi tú ranu rozkrvácať, pretože som to častejšie vyplachovala ako som mala. Musi sa tam vytvoriť zrazenina, ktorá to má zahojiť. Takže neodporučam moc vyplachovať len čistiť okolie možno tyčinkou do ucha namočenou. Ale ťažko, keď človek nevie otvoriť ústa 🙂

Strana
z3