icon

Preventívna mastektómia

lenusik108
19. júl 2017

Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.

boruss
9. feb 2025

@lele7
Ja len minerálku neperlivu a piškóty, o mňa sa dobre starali,nebolo mi treba a nebrala som si na trávenie času nič....väčšinou som driemala a na tretí deň som šla domov...držím silno palce,nech ti to dobre dopadne.

lulu1217
Autor odpoveď zmazal
lele7
9. feb 2025

@boruss dakujem!! Snad to bude fajn. Nervozna som uz riadnr. A tu mineralku sa ti dalo pit? Normalne z flase? Ci si si brala aj nejaku flasu so slamkou?

opica
9. feb 2025

@lele7 ja som si vodu nebrala 😄 ale nejake somariny na jedenie pre pripad nudze. Osobne som pocas pobytu pracovala, takze pocitac. Ale aj knihy, osemsmerovky, tablet s netflixom, pripadne filmami. Ale urcite odporucam maly vankus (to je parada, ked potrebujes zmenit polohu) a stuple do usi. Ja som teda uz stary harcovnik pobytu v nemocniciach (bohuzial). O mesiac ma to caka zas na 5 dni, tak uz mam svoj zoznam 🤪 ale tak, kym je vsetko len preventivne a liecitelne, tak clovek vydrzi 👍

lele7
9. feb 2025

@opica a dalo sa ti pracovat na pocitaci a citat knihy? Lebo ja som v tom, ze ledva pohnem rukami.. ale ak by som nimi mohla hybat, tak to super.

opica
9. feb 2025

@lele7 tak ja som trochu nestandardny clovek, lebo velmi vela sportujem, takze moja rekonvaleacencia bola o dost rychlejsia, ale bola som v nemocnici 2 tyzdne, v pohode som pracovala od asi 2.dna po operacii. Po navrate som uz robila viac-menej vsetko. Ale je to individualne

krpecek24
10. feb 2025

@opica Ahoj kde ti to prosím robili? Ja mám teraz 12.2 termín na Klenovej v prsnikovom centre a teda verím že sa dozviem už aj termín. Pre prípad mám dohodnutú moju gynekologičku , ktorá mi vie vybaviť termín v Ružinovskej nemocnici ak by som na Klenovej dlho čakala.

opica
10. feb 2025

@krpecek24 na klenovej. Ale mastektomiu som uz mala v roku 2019. Moznoze sa odvtedy daco pomenilo. V aprili som bola na kontrole u palencara a on stale operuje kazdy druhy tyzden tusim v utorok. Ja radsej odporucam pockat a naozaj si to dat spravit dobremu operaterovi. Velmi casto byvaju komplikacie, unahlit to netreba

boruss
10. feb 2025

@lele7 poprosila som personál,aj mi naliali,aj mi podali 😊

lele7
26. mar 2025

Dievcata, mam to za sebou, som 6 tyzdnov po operacii, nastastie bez velkych komplikacii zatial. Radu vziat si so sebou maly ortopedicky vankus som podcenila, nastastie nejaky nasli a dali mi. Inak super, odporucam velmi Mammacentrum.

triny293
26. mar 2025

@lele7 koľko je potrebné byť PN ak nie sú komplikácie?

lele7
26. mar 2025

@triny293 ja som bola 3,5 tyzdna. Ale pracovala som z domu uz skor.

triny293
27. mar 2025

@lele7 dik 🙂 ja tiež môžem pracovať z domu. Po laparke na odstránenie vajecnikov som bola fit rýchlo ale prsia sú predsa len náročnejšia operácia

lele7
27. mar 2025

@triny293 mna zase vajecniky este len cakaju. Ako si zniesla menopauzu? Ja som sa tych prsnikov bala, ale nebolo to az take strasne. Tie prve dni su trochu bolestive, ale potom to uz ide.

lele7
27. mar 2025

Dievcata a co ste boli aj na odstranenie vajecnikov, kde vam to robili? A odporucali aj maternicu alebo nie?

krpecek24
28. mar 2025

@lele7 na odstránení vaječníkov som ešte nebola, ale neodporúčajú mi to, lebo by padlo pánvové dno bol by problém aj pri pohlavnom styku. Mňa ešte len čaká mastektómia aj odstránenie vaječníkov a oboje mi budú robiť na onkológii v BA

boruss
28. mar 2025

@lele7 ja mam tiež len vajecniky a vajickovody preč, kvôli poklesu panvového dna sme maternicu ponechali

triny293
28. mar 2025

@lele7 bola som v Ružinove, maternicu sme nechali

triny293
28. mar 2025

@lele7 ja nemám po odstránení vaječníkov žiadne príznaky menopauzy okrem únavy (tú mávam na jar ale vždy) a sem tam nočné potenie. So far so good, mám 45r

lele7
28. mar 2025

Mne praveze odporucaju aj maternicu. Mam tam nejaky myom (nerobi problemy zatial). Chcem ist este na konzultaciu, aby som mala viacero nazorov. A potom naplanujem. Aky ste mali rozdiel medzi operaciami?

opica
28. mar 2025

@lele7 mne odstranili zatial len vajcovody laparoskopicky-trojdnovka na klenovej. Kvoli roziku osteoporozy v rodine. Vajecniky ma tiez este cakaju o take 4 roky. Ja som so vsetkym bola na klenovej spokojna. Teraz mam iny onkologicky problem (bohuzial) a to riesim na heydukovej a tiez super pristup.

baska0917
2. apr 2025

Dievčatá tiež by som rada išla do BB ak správne píšem do mamacentra na masektomiu.
Dnes mi ju odporučila moja onkologicka,viem len to že je tam dlha cakacia doba (mám pozitívnu genetiku,tri sestry po rakovine prsníka) viete má niektorá nasmerovať ako a kde sa tam prihlásiť?a ku komu?dakujem za každú radu a pomoc

baska0917
2. apr 2025

@triny293 ahoj riešila si už niečo v Ba?

triny293
2. apr 2025

@baska0917 zatiaľ nie ale som z BA, tak asi by som ideálne to riešila tu,,ale uvidim

baska0917
2. apr 2025

@triny293 ja buď BA ale neviem kde alebo pockam do BB ale tam som sa ešte nenakontaktovala.
Sestry dve operovali v Ružinove obe majú už implantáty ale predtým expandery a neni sú spokojne

krpecek24
2. apr 2025

@baska0917 ahoj ja riešim v BA na Klenovej. Chodím tam do prsníkoveho centra mám za sebou mamografiu aj magnetickú a 8.4 sa dozviem výsledky a dostanem papier k chirurgovi. Všetko mi budú robiť na Klenovej

baska0917
2. apr 2025

@krpecek24 vôbec sa v tých nemocniciach nevyznám a neviem kam sa rozhodnúť jedine tu Bansku mi odporučila onko.
Aj vieš keby ideš na Klenovu tak konkrétne ku komu?

krpecek24
2. apr 2025

@baska0917 tiež sa v tom nevyznám ale do BB určite nepôjdem som z Ba a to by bolo strašne ďaleko. Ešte neviem ale moja onkologička mi povedala že mi potom povie aj ku ktorému mám ísť tak potom dám info

kikasuch
2. apr 2025

@helga9 ahoj a toto pls robil MUDr. Palencar? To vyzerá podľa mňa pekne 🙂

kikasuch
2. apr 2025

Ja mám vybraté vaječníky a vajcovody už tri roky- posledný pol rok som si dala nasadiť hormonálnu liečbu, lebo som mala veľa nežiaducich účinkov menopauzy. Maternicu mám. Už pol roka riešim prsníky, bola som za Palncarom, nebol mi moc sympaticky ale všetci lekári mi tvrdia, že on je v tom najlepší, takže asi sa mu opäť ozvem.