Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
@tdaniela Ahoj podľa toho čo myslíš spokojná s liečbou,plastiku či
@lubicakalnicka napis prosim aj sem, tiez by som rada nazory na ine zariadenia 🙏😇
@daniella55 Ahoj napíš mi konkrétne čó máš, čo chcesš vedieť napíšem Ti jasné
@tdaniela Už vieš čo Ti mám napísať
@lubicakalnicka aku si prosim mala cakaciu dobu od prveho stretnutia v prsnikovej ambilancii po zakrok. Robili ti hned aj implatntaty, ci to bolo viac operacii. Ked aa teda bavime o prevemtivnom zakroku. Aky boli doktori, personal? Boli to velmi? Dlho? A aky je výsledný efekt?
@daniella55 Ahoj budem týkať.Vidim,že máš strach ale nemusíš moja neviem koľko máš rokov ale keď som to ja zvládla zvládneš aj Ty a hociktorý iná. Takže po zistení karcinomov(boli 3x vo veľkosti 1mm) mi hneď na rhli,že po odstra eni prsnej žľazu,mi nechajú šetriaci kožu a hneď pri operácii mi dali silikón .No netvrdím že to nebolelo bolelo ale dalo sa vydržať bola to taká tupá bolesť ako keby také tlaky e každým dňom to bolo lepšie aepšie.Keďže som mala dosť veľké prsia po roku som si dala zmenšiť môj zdravý prsník a to bola brnkačka po 3dňoch domov a teraz ešte budem čakať pol roka a dorobi mi chorý aby so. Ich mala rovnaké chýba mi asi 1cm
Robí mi to prím.Homola v MT a všetko cez poisťovňou
@lubicakalnicka Ahojky bolo to dostačujúce info?Si sa neozvala tak neviem
@daniella55 Ahojky bolo to dostačujuca info?Neozvala si sa tak neviem
@lubicakalnicka z plastikou myslím či si bola spokojná z konečným výsledkom ... Ja som tam bola v marci a ešte stále som PN čo niesom zahojena ... V marci mastektomia s rekonštrukciou, maj ďalšia operácia museli mi jeden sikon zobrať .. jún ďalšia operácia ale za živá Lokal mi museli na rýchlo aj druhý silikón zobrať bo taký zápal v prsníku crp 380 ... Nedávam im za vinu nič moje telo to asi neprijalo ale zvažujem či tam ostať alebo ísť do BB
@tdaniela Ahojky,takže máš 2 silikóny?No ja som tiež tepla ako sa to prijme no chvalabohu dobre aj sa dobre hodilo ja to mam rok no a teraz mi robili redukciu zdravého mesiac super,potom sa mi začali rany otvárať hnisať no čo imunita začala fungovať nie je to nikoho vina proste to tak telo prijalo ale už dobrá a tiež po 3mesiacoch a výsledok upokojujúci lebo mi chýba tak 1cm aby boli rovnaké tak ešte pol roka čakať a potom dorobiť
Spokojná no áno som starajú sa ako vedia áno, že mamacentrum je dobre ale ja už nejdem vymýšľať
@lubicakalnicka mala som asi mesiac oba silikóny ... Brali mi oba prsníky naraz aj rekonštrukciu na oboch naraz robili ... Potom som asi mesiac bola iba s jedným implantátom a teraz nemám nič ani jeden ... Dieru po nekroze lebo ešte aby malo nebolo tak 2x som nekrozu mala kvôli tomu išli aj tie implantaty postupne preč ... A pri vyberaní druhého pri tom zápale sa mi zasa urobila nekroza ... Tej má už zbavili ale mám tam otvorenú ranu ktorá sa musí sama zahojiť uzavrieť
@tdaniela ahojky to mi je ĺuto bože viem o niektorých žienkach,že sa silikóny neujali no poraď sa teda v mamacentrw uvidiš čo Ti povedia ja som tam bola mali mi to aj robiť tam ale natrafila som na takú trúba, že som si to rozmyslela a v MT u doc.Smolara super.A na tie rany dávaj si ĺaliove lístky a čistí propolisom úžasná vec ja som si to takto zahojila.Drži. palce nechaj oddýchnuť a uvidíš čo a ako
@lubicakalnicka ahoj Lubka, dakujem za vycerpavajuce info, mala si tri karcinomy veľkosti 1 mm? Ako ti tak male prosim ta zistili. Mna maju robit v mamacentre az buduci rok v juni. Mudr. Toth bol skvely, aj jeho prístup, noTa cakacia doba rok mi pride sialena. Na sono chodievam pravidelne, ale aj tak mi pride, ze to sono nezachyti veci tak male, ako si mala ty. Preto stale vaham , ci inde by mi to nespravili skor, ale velmi sa nie je o tom s kym radit, moja doktorka o tom moc nevie. A vlastne ani nik v okoli to nemusel riešiť. Preto aspon tu si vieme zdielat info.
@daniella55 Ahoj ,zistili mi to pri normálnej preventívne ajprv na mamou a potom hneď na Sone ja som to mala na prsnej žľaze takže celá preč .A ty už si operovana či čakáš na implantat?Ja keď som bola v mamacentre tak som dostala takú radové chirurgičku ,ktorá mi len povedala ako mi ta prsnatá žľaza narástla a mala som dosť áno viem,že Toth je dobrý ale nevadí mi hneď dali implantat a po roku robili ostatné veci a v B.B by mi to nespravili hneď,že až po roku
@daniella55 A to tiež nevadi,treba vyzrieť dať tomu čas aj sa to lepšie hojí ja ešte 3rekonštrukciu a bude dobre aj sebavedomie ženy aj nemusím nosiť epitezu. Tak držím palce dobre bude ja som už v remisii a dobré všetko len v hlave máš stále chrobáka keby čosi ale to sa nezbavime
@lubicakalnicka na nejakú doktorku ? A čo ťa odradilo neísť tam ?
@tdaniela neviem ako sa volala ale skus tam ísť,e len k Tothovi ja som to šťastie nemala.A oni sú šikovný uvidiš za to nič nedáš možno máš ten problém že sa Ti implantáty neujmu vôbec a nikde.Ja by som vyskúšala všetko.Ja mam onkologičku v Nitre aj tam chodím tu to bolo strašne a dr.ktoru som mala no hrúza a kamoška si ju nevie vynachváliť skus niečo iné a uvidiš
Dobrý deň prajem, ja by som sa chcela spytať kto absolvoval mastektómiu ,že bradavky a dvorec zobrali, chodili k plastikovi Mudr.Palenčárovi a napĺňanie tých expanderov,chcela by som vedieť či je normálne,že tie expanderi tlačia nielen pri napĺňaní,ale aj potom,stále tlaky mám aj podpazuší,ako po operácií som mala,keď mi dali expanderi. Bojím sa,aby som to nemala aj pri silikónoch tie tlaky.A ohĺadom dvorca a bradavky , odkial,z čoho Vám spravil plastik ich?Boli ste spokojné?Ďakujem za odpoveď
Ahojte, aj mne sa potvrdila BRCA pozitivita (mama mala rakovinu prsníka aj viac členov rodiny).
Mám 45r, rodiť sa už nechystám a chcela by som ai nechať urobiť mastektomiu a tiež vziať vaječníky. Budem to asi riešiť v BA.
Ahojte, chcela by som sa spytat kolko ste boli pri preventivnej mastektomii bez nahrady v nemocnici. Budem mat zakrok v NOU. A kedy ste sa vratili do prace. Mam sedavu robotu, mozem podla vas planovat priblizne navrat cca po mesiaci?
Ahojte mám tiež genetickú mutáciu BRCA1 a rada by som sa opýtala niekoľko otázok. Ak by ste ma niektorá kontaktovali správou, ktorá to máte už za sebou budem rada. Ďakujem 🙏
Ahojte, preventivna mastektomia v BB ma caka o dva tyzdne 🙈 prosim vas, ako dlho ste mali dreny po operacii? Na aku bolest sa mam pripravit? Dlho bude trvat? Za aku dobu ste boli ok? A mali ste vela komplikacii? Dakujem. Stresujem uz trosku.
Dobrý deň, 😀 nebojte sa, aj ja som bola nervózna, ale akurát mi potom skákal tlak. Bolesť to bola ako po hocijakom zákroku, mne robilo najväčší problém, ležanie na chrbte, keď som sa nemohla a vlastne ani nevedela obrátiť nabok. Nevedela som držať knihu a tak som len zízala do stropu. Dôležité je začať s rukami cvičiť, pomaly, ale hneď. Drény som mala rôzne, po mastektómii ma s jedným dokonca pustili domov, mala som ich cca vľavo týždeň a vpravo dva. Mojou komplikáciou bol prasknutý a vytečený expander asi po 5 mesiacoch, po jeho výmene som mala drén takmer tri týždne. Vtedy ma z nemocnice nepustili domov, takže dostala zabrať psychika.
Ale bolesť po samotnom zákroku nebola až taká strašná, možno teraz sa mi to po rokoch zdá jednoduchšie, už som zabudla... A k tomu cvičeniu, stála som pri stene a pomaly som prstami chodila hore a dolu, vždy vyššie a vyššie a nazad dolu. Počula som aj názory, že to nie je správne, ale mne to - podľa mňa teda - pomohlo rozhýbať tie ubolené svaly a rýchlejšie som prestala aj cítiť bolesť, aj som bola mobilnejšia...
Neviem, čo všetko sa chystáte podstúpiť, takže neviem ako dlho to bude celé trvať. U mňa je to 6 rokov a stále nemám hotovo....
@lenusik108 @boruss @opica do nemocnice ste si so sebou brali aj nejake vody a pripadne jedlo? Ako ste pili? A co ste robili cely cas? Da sa to vydrzat? 🙈 Uz to mam o par dni

@lubicakalnicka ahoj prosím ako si bola spokojná v Martine? Kľudne aj do správy môžeš písať. 🙂