Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
@lele7 ja som si vodu nebrala 😄 ale nejake somariny na jedenie pre pripad nudze. Osobne som pocas pobytu pracovala, takze pocitac. Ale aj knihy, osemsmerovky, tablet s netflixom, pripadne filmami. Ale urcite odporucam maly vankus (to je parada, ked potrebujes zmenit polohu) a stuple do usi. Ja som teda uz stary harcovnik pobytu v nemocniciach (bohuzial). O mesiac ma to caka zas na 5 dni, tak uz mam svoj zoznam 🤪 ale tak, kym je vsetko len preventivne a liecitelne, tak clovek vydrzi 👍
@krpecek24 na klenovej. Ale mastektomiu som uz mala v roku 2019. Moznoze sa odvtedy daco pomenilo. V aprili som bola na kontrole u palencara a on stale operuje kazdy druhy tyzden tusim v utorok. Ja radsej odporucam pockat a naozaj si to dat spravit dobremu operaterovi. Velmi casto byvaju komplikacie, unahlit to netreba
Dievcata, mam to za sebou, som 6 tyzdnov po operacii, nastastie bez velkych komplikacii zatial. Radu vziat si so sebou maly ortopedicky vankus som podcenila, nastastie nejaky nasli a dali mi. Inak super, odporucam velmi Mammacentrum.
Dievcata a co ste boli aj na odstranenie vajecnikov, kde vam to robili? A odporucali aj maternicu alebo nie?
Mne praveze odporucaju aj maternicu. Mam tam nejaky myom (nerobi problemy zatial). Chcem ist este na konzultaciu, aby som mala viacero nazorov. A potom naplanujem. Aky ste mali rozdiel medzi operaciami?
@lele7 mne odstranili zatial len vajcovody laparoskopicky-trojdnovka na klenovej. Kvoli roziku osteoporozy v rodine. Vajecniky ma tiez este cakaju o take 4 roky. Ja som so vsetkym bola na klenovej spokojna. Teraz mam iny onkologicky problem (bohuzial) a to riesim na heydukovej a tiez super pristup.
Dievčatá tiež by som rada išla do BB ak správne píšem do mamacentra na masektomiu.
Dnes mi ju odporučila moja onkologicka,viem len to že je tam dlha cakacia doba (mám pozitívnu genetiku,tri sestry po rakovine prsníka) viete má niektorá nasmerovať ako a kde sa tam prihlásiť?a ku komu?dakujem za každú radu a pomoc
Ja mám vybraté vaječníky a vajcovody už tri roky- posledný pol rok som si dala nasadiť hormonálnu liečbu, lebo som mala veľa nežiaducich účinkov menopauzy. Maternicu mám. Už pol roka riešim prsníky, bola som za Palncarom, nebol mi moc sympaticky ale všetci lekári mi tvrdia, že on je v tom najlepší, takže asi sa mu opäť ozvem.

@lele7
Ja len minerálku neperlivu a piškóty, o mňa sa dobre starali,nebolo mi treba a nebrala som si na trávenie času nič....väčšinou som driemala a na tretí deň som šla domov...držím silno palce,nech ti to dobre dopadne.