Priateľ ma opustil - NECHCEM UŽ ŽIŤ.
už sem píšem druhý krát..baby prosím pomôžte mi...už to bude skoro 2mesiace čo ma priateľ opustil..našiel si 24r aj s deckom a na mna a malého sa vykašľal..skončila som na antidepresívach..úplne som sa zrútila..keby som neni so svojou mamou tak to nedám..mala som už aj myšlienky že to ukončím..proste nedokážem sa venovať ani malému NIČ som ako chodiaca mŕtvola..a to že nevedela som kto to je ale už viem..proste ta baba je pekná,mladá,chudá..ja neviem bol somnou 8r a len tak hodil všetko preč cely vzťah...baby prosím napíšte mi niečo ja neviem aby som sa trochu ukludnila..ďakujem Vám...
Ten chlap ti ublížil, a viem, že to bolí.
Ak dobrovoľne odídeš zo sveta, bolesť a trauma, ktorú spôsobíš svojmu synčekovi, bude oveľa oveľa horšia než to, čo prežívaš teraz ty. Neskutočne ublížiš ty jemu a on ti to nikdy neodpustí. Celý život prežije s otázkou, ako si to mohla urobiť, a to že si s tebou nebude môcť o tom pokecať ho bude vnútorne zožierať celý život. A to nepíšem o tom, ako ublížiš svojim rodičom, ktorí ťa milujú.
Ten nemožný chlap nestojí za to, aby si ubližovala ty svojim blízkym. Tie myšlienky sú prechodné, je to len obdobie ktoré skončí a bude zase dobre a krásne. Ešte prežiješ veľa lásky a možno ťa dokonca čakajú ešte ďalšie deti.
Je dobre že si to už riešiť začala. Ešte by som ti odporučila psychoterapiu, ktorá ťa krôčik po krôčiku môže naučiť zvládnuť prežitú bolesť a pracovať s ňou. Nie si v tom sama, túto situáciu sme zažili mnohé a ver tomu, keď ti ako "skúsená" poviem, že fakt bude dobre. Len to nevzdávaj.
@carinocka
Teraz sa síce cítiš hrozne máš pocit ze už nič nemá zmysel... Ale raz to bolieť prestane... Možno to nebude o mesiac... Ale o rok určite... Máš syna venuj sa jemu a sebe a budeš šťastná časom určite.... Zabudni na neho určite by si nazad nechcela niekoho kdo ti tak veľmi ublížil
Ahoj, žiaden chlap nestojí za to,aby si sa takto trápila.Mas dieťa, mamu. Hlavu hore.Neboj,to prejde.Verim,že to nemáš ľahké,ale časom bude lepšie.Poaielam veľa energie
Ľahko sa teraz píše a nám... keď ty to inak cítiš je zbytočne... ale poviem Ti a pamätaj že na toto za pr rokov budeš spomínať a nenávidieť ho že opustil možno nie teba ale svojho syna... je to hajzel ktorý opustil svoje dieťa.. ty si nájdeš muža a budeš Zas šťastná a potom si povieš že ti dlho nebolo tak dobre...zatiaľ čo on po pár rokoch to tej babe spraví znova... keďže to urobil aj tebe .. ľahko sa píše ale viem o com píšeš.. držím Ti palce
z našich rečí to nedáš....alebo si daj lieky presne ako ti poradila lekárka - zmena k lepšiemu príde o cca 3-4 týždne, alebo ak to moc nezvládaš tak zabehni na pohotovosť - pokúsia sa ti pomôcť...
Musis sa vzchopit a zbavit tychto myslienok, pretoze to svojmu synovi nemozes urobit. A ten chlap zrejme nestal ani za jednu tvoju vyronenu slzu. Si mlada, pekna a urcite sa budes na tuto etapu zivota po case pozerat inak. Drzim palce aby si nasla niekoho kto bude o teba a tvojho synceka stat.
Email odpoved
uprimne.. si kocka... neboj bude dobre... aspon si volna pre niekoho ineho...vies ed nie si teraz prenho dobra o rok alebo 10 by si asi uz isto nebola... takto si v najlepsich rokoch.. pekna.. mlada... A VoĽNÁAA.
@carinocka to ako kvoli jednemu tupcovi sa,takto davas psychicky dole? Az taky je uzasny a dokonaly ze nedokazes existovat?
Odhliadnuc od pubertalnych rozchodov a zlomenych srdc cez ktore sme si presli vsetky, taketo aj horsie rozchody su bohuzial na dennom poriadku. Niekto to zvlada lepsie, niekto horsie. Moja nie velmi oblubena rada je chod ku psychologicke, nestranne sa vyrozpravaj a uprac si hlavu. Ze ta jeden chmulo necha nie je dovodom na pomyslanie na smrt. Sustred sa na pozitiva v zivote nie na negativa a nato co nemas. Tvoje dieta ta potrebuje!
@sueevelynka mozes mi vysvetlit, preco do kazdej diskusie pises, aby ti dali mail, ze im to vysvetlis tam?
bud rada ze je prec, ty si tiez mlada a pekna ! on to nevidi uvidi to iny.. a bud rada ze si sa ho zbavila ked dokaze opustit teba s dietatom myslim si ze aj svoju novu frajerku by opustil keby spolu mali dieta a ona by ho omrzela on proste nieje charakter, povedz si ze tento novy rok je pre teba sanca na novy krajsi zivot a obklop sa dobrymi ludmi ktori ta maju radi 🙂 vela dobrych ludi sa trapi a ma zle myslienky a ti zli chrapuni tym sa svedomie ani nepohne .. zasluzis si ooomnoho viac ako je tvoj ex 🙂 a cim skor sa vschopis tym skor sa budes moct otvoeit novym ludom v tvojom zivote a aj novej laske 🙂
Buď silná mysli na dieťa viem o čom píšeš mna aj týral ničil pľul skončila som tak že som nemala niekoľko dni čo jesť a to doslova miluj sa miluj dieťa je to chuj 😘😘
Nie raz som mala v živote samovražedné myšlienky.. a čo mi pomohlo na to prestať myslieť? Predstavila som si, čo by bolo potom.. čo by bolo s ľuďmi, ktorí ma majú radi, nikdy by som im to neurobila.. vies si predstaviť, čo by bolo s tvojim synom potom?
Zato žiaden muž nestojí.. tvoj syn je to najdôležitejšie na svete..
@carinocka musí to prebolieť. Nechaj emociám voľný priebeh a potom si povedz, že stačilo. Máš prečo žiť. On je pako a je zbytočné sa zaoberať prečo to urobil. Takých hajzlov chodí po svete veľa. Neboj, život nekončí. A z tohto sa raz budeš smiať
Ahoj keď mal môj syn 3 mesiace rozišli sme sa s partnerom bolo to ťažké úplne sa otočil zmenil hodnoty veľmi zle som to znášala našťastie som bývala u našich nič ma netešilo neskutočne hádky s nim koli malému dokonca som ma hystericky záchvaty teraz keď to kukám spätne az mi je zle ale zo mňa z toho co to spravilo so mnou normálne slby som sa nespoznala... Potom som zistila ze syn keďže bol predčasne narodený potrebuje viac starostlivosti a chodenia po lekároch usporiadala som si priority prvy bol syn a jeho zdravie potom ja lebo ako som mohla chcieť aby bolo moje dieťa usmievave a stastne keď to na mne nevidel samozrejme ze som stále plakala ale už len v noci keď mi bolo na srdci tak ťažko že mi ani únava nedovolila spať.. Začala som viac chodiť von medzi ludi kamarátky fungovali rodina tiež stále aby som mala co robiť a nemusela na to myslieť a potom som zas nasla samu seba a začala byť šťastná veľmi mi pomohla zmena vzduchu šla som k rodine kde sme spolu moc nechodili na týždeň pravidelne som chodila ku kamarátke ktorá má mini farmu a tam pri práci manuálnej ma ani nenapadlo naňho myslieť skus to nájdi si zas dôvod byť šťastná jeden už máš len to teraz upne nevidis cez tie uolakane oči musíš to nájsť v sebe...držím palce
No príjemné to není ale chlapov je dosť myslím ze kvôli jednému sa svet nezruti mne zomrelo v auguste dieťa pri pôrode a na to priateľovi diagnostikovali rakovinu kosti takže moja hlavne aby si bola zdravá ty aj malý ostane sa spraví
@carinocka Zazivas teraz velku stratu a kazdu stratu treba oplakat. Nepotlacat pocity, doslova a naozaj sa treba vyplakat. Prisla si o partnera, a mozno aj predstavu pokracovania vztahu. Nedus to v sebe, vyplac svoj zial. Pretoze potom moze prist dalsia faza smutku, kedy sa na svojho partnera spravodlivo nahnevas a energiu hnevu vyuzijes na to, aby si si usporiadala svoj zivot inak. Povol si mysliet na minulost len urcity cas - napriklad hodinu, aj si nastav na tu hodinu budik. Naplanuj si, co spravis po tej hodine - jednoduche veci: Pojdem do obchodu kupit to a to, alebo zasijem derave kolena na teplackoch, alebo vypracem pohare a vyglancim ich do ligotava... Potom si tu hodinu premietaj spomienky v mysli ako film, ak sa ti chce plakat, tak celu tu hocinu plac. Ale ked zazvoni budicek po hodine, tak sa pozviechaj, umy tvar v studenej vode, napi sa dostatok tekutin, skratka sa o seba postaraj, akoby ta vystiskala mamina alebo ina blizka bytost, ked vidi, ze sa trapis a vrhni sa potom do tej cinnosti, co mas naplanovanu. Tou hodinku truchlenia by sa ti malo ulavit tak, aby si na tu dalsiu cinnost mala silu. Plne sa sustred len na tu cinnost: Ked nakupujes, nakupuj. Ked sijes, tak si. Ked lestis pohare, tak maj na zreteli len jagave pohare. Nepusti tam spomienky, naplanuj ich na dalsiu plakaciu hodinku na inokedy, na dalsi den. Je to dolezite - povolis si smutok, ale zaroven sa ho naucis ukocirovat. Vyuzit jeho ocistujucu silu. Mozno - skus si precitat cesky blog Krkavci matka. Je to mamina 3 deti, ked cakala posledne, jej partner necakane tragicky zomrel. Je to iny dovod straty partnera ako u teba, a predsa ma cosi spolocne - je to necakana strata milovanej bytosti. Mozno pomoze citat si pribeh tej zeny, ako sa so vsetkym vyrovnavala. Moze ti to pomoc vidiet nove chodnicky aj pre teba samu. Dostanes chut hladat tie chodnicky pre seba. Prajem ti vela lasky k sebe samej. A ak by si mala silu, skus prosim pre seba vyhladat aj odbornu pomoc, je dobre najst niekoho nestranneho, kto ti pomoze sa v tejto situacii zorientovat.
@carinocka žena, máš len 30 rokov! Si mladá, krásna a tá najlepšia maminka pre svojho synčeka. Rozchod bolí a ešte chvíľku bolieť bude, ale prejde to. Máš dôvod na život, ten najdôležitejší - krásneho syna. Vzhop sa! Sme ženy, dali sme život, sme silné a nebojácne! Chlapi ešte budú, ale syn je malý len raz a teraz ťa potrebuje! Lebo nie len ty si prišla o chlapa, aj on o otca. Zvládneš to, neboj sa. Ak by si niekedy bola v MT alebo okolí, veľmi rada sa s tebou stretnem a pokecáme, a naši malí syncekovia sa spolu zatiaľ zahrajú ;)
@carinocka ani ja. Ale vieš čo si mlada, pekna a ked ta opustil kvoli inej a aj vase dieta, tak nelutuj. Viem ze sa mi lahko pise, ale fakt on nestoji za to aby si svoje zdravie nicila a maly si to tiez nezasluzi. Ja sa snazim kvoli dietatu byt v klude, ale vselijake myslienky mam. Totiz ja som si chlapa odohnala sama. Velmi ma to trápi. Vela šťastia ti prajem.
@carinocka no tym že ta vymenil ti týmto povedal, čo je to za hovado! Das sa dokopy, nájdeš nového. Syn ta potrebuje!!!!! Ešte aby nedošiel prosiť aby si ho vzala spat!!!! Všetko zle je na niečo dobre!!! Je to ťažké, ja verím, asi by som rozmýšľala tak isto v tvojom prípade. No hlavu hore!!!! Synček je zdravý, ty nemáš debila doma.. všetko bude ok!!! ❤️❤️❤️
Minulý rok som to tiež riešila, po dlhých rokoch sa vykaslal na mňa a na naše dieťa. Tiez sa mi na chvíľu zrútil svet. Ale musíš nabrať silu, kvôli sebe a synovi. Kašli na neho. Uvidíš, že karma je sviňa a jemu sa to vráti a bude to ľutovať. Lieky ti nepomôžu, iba tí zatemnia rozum. Keď ti je ťažko, chod do prírody, vyplac sa, nadávaj ak sa ti úľavy, chod si zabehať, aspoň mne to pomohlo. Neukáž hlavne pred nim,ze ako to je ťažko bez neho a uvidíš po čase ako ho to bude stvat. Skus sa starať o seba, namaluj sa, obleč sa pekne, vyfinti sa a uvidíš ako ti bude lepšie. Nikdy nevieš kde koho stretneš. A nikdy už nepomysli na samovraždu. Syn ta potrebuje a aj ty syna. Potrebuje silnú matku. Hovorím ti to z vlastnej skúsenosti. A hlavne, nebud blbá a dávaj mu syna, aby sa aj on staral o neho nielen ty. Ty zatiaľ chod s kamoškou na kávu alebo si výhod z kopytka potrebujes nabrať iné myslienky, hľav ne pozitívne. A keď nebude chcieť tak to daj na súd aby sa staral. Syn potrebuje oboch rodičov aj keď je jeden debil, keď vyrastie on sa sám rozhodne. Ty hlavu hore, keď ta opustil, ber to tak, že je to to najlepšie čo sa ti mohlo stať, aj keď to tak nevnímas teraz. Viem o com píšem. Bud silná a plač, veľa plač ale nech ta syn nevidí a hlavne nie ten tvoj ex. Veľa sily ti prajem. Ak chceš kľudne mi napíš súkromné, popíšeme si, možno ti pomôžem aspoň ta povzbudiť, lebo aj mňa takto pred rokom tu povzbudzovali.
@sunocka1708 prečo by jej lieky nepomohli? Ak je psychiatrický pacient tak pomôžu. Nadarmo by jej to dr nedala. To sú neni lieky na dobru náladu, ale na liečenie depresie. Bud rada že nevieš čo depresia je. Ja to poznám veľmi dobre a ver mi, radšej by som mala nohy a ruky dolamane na 1000x ako zažívať to čo momentálne zažívam. A to mám skvelého muža aj deti, celu rodinu, super psa a finančne sme na tom dosť dobre. Depresia si nevyberá
@carinocka taky chlap si ta ani nezaslúži...neboj všetko preboli.. Bude dobre... Mas syna mas pre koho žiť..
chlapov beha po svete milion ale ty už máš najväčšie štastie malého synčeka hadam by si sa pre nejakeho debila neišla zabiť ved nech išiel najdeš si takeho čo ťa bude ľubiť a neodijde od teba a tvojho synčeka bude mať rád ako svojho máš pre koho žiť aj mamu máš ako pišeš ti veľmi pomohla opora je v živote veľmi dôležita hlavu hore chlapov je na svete dosť a určite lepšich ako bol ten tvoj moja sestra sa rozišla po 13,5 roka zo dňa na deň a tu je.
@carinocka ako dlho beries antidepresiva? A ake? Pokial mas take zle myslienky, tak mozno by stalo za to vymenit lieky. Velmi dobry je Sertivan 50mg denne kazde rano - su po nom velmi dobre vysledky, nesposobuje zavislost a nema negativne vedlajsie ucinky ako napriklad trittico. Mala by si s liekmi dochadzat pravidelne na terapiu. Nic z toho co sa deje - nie je tvoja chyba. Chapem, ze si v blbej situacii, ale partner ta nevymenil za inu zenu pretoze je chuda, mlada a neviem aka. Jednoducho sa zamiloval a nevidi a nepocuje. Clovek ktory sa zamiluje sa sprava ako retardovany (doslova) 🙄 a robi veci, ktore by v normalnom stave mozgu nikdy nespravil. Ukoncit - hmm - a co so synom? To ho tu nechas sameho? Alebo idealne si ho zoberie muz so svojou novou frajerkou? To by si mu spravila? Skus sa pozbierat a mysliet na to, ze zivot uz nie je len o tebe. Mas syna a to sa pocita. Vela z nas v zivote nie je s muzom ktoreho povazuje za lasku svojho zivota, a vela z nas pochopilo, ze mozes byt stastna raz s jednym a potom s druhym muzom v zivote. Ako hovoria v cechach, pro jedno kviti slunce nesviti. A maju pravdu. Vianoce a novy rok su velmi narocne obdobia, ale pockaj na 1.1 a svet bude lepsi. Nebude tu milion emocii a pocitov, vsetko sa ukludni. Je fajn, ze mas mamu. A zacni sa ucit cudzy jazyk - prihlas sa na kurz. Ked sa nieco ucis, tak nemas moc cas na cierne myslienky. Mozno by si si mohla najst pracu na pol. uvazok - a mama by mohla ostat s dietatom alebo chuva. V spolocnosti ludi ti bude lepsie, prides na ine myslienky. Ked ti bude smutno, tak nam napis - my ta uz niecim potesime, alebo poradime.
Toto sa ťažko cita. Máš syna, pre ktorého si stredom vesmíru. Jeho otec odišiel a zostala si mu iba ty. Aj pre neho to musí byť veľmi ťažké, je to veľká zmena.
Ty potrebuješ teraz jeho, on potrebuje teba. Vieš, ako by mu bolo, keby si náhodou odišla? Si mama a tento status ti už nikto nevezme. Ľúbi ta 😊
Ak to pomôže, napíš mi. A v každej ťažkej chvíli mysli na svoje dieťa.

@carinocka Sú Vianoce väčšina ľudí má takéto myšlienky, ale nemusíš byť smutná máš syna. Určite to na neho zle vplýva, život ide predsa ďalej. Užite si to že ste sami, nemusíš sa starať o domácnosť len si s malým robte radosť, válajte sa v posteli, proste robte to čo chcete. Chlap si aj tak nakoniec uvedomí, že chce byť s Tebou. A nezabúdaj každému sa raz všetko vráti.