icon

Priberanie a ďalšie vedľajšie účinky antidepresív

15. mar 2024

Dobrý deň 🙂, chcela by som sa spýtať tých ktoré tu máte skúsenosti s antidepresívami , pribrali ste pri ich užívaní ? A ak áno podarilo sa vám dostať späť na pôvodnú váhu alebo niečo schudnúť ? Ja ako som tie lieky začala jesť som po nich nekontrolovane začala jesť , začali mi ich dávať v nemocnici vo veľkých dávkach , bola som z nich úplne omámená nevnimala som nič len spala a jedla .... Po tom ako som prišla domov mi ich dosť ubrali ale stále nejakú tú dávku musím brať , pribrala som 10kg a keď som po nich ostala menej omámená som si to začala uvedomovať a cítiť sa strašne , znechutene zo seba , povedala som to doktorke a ona mi povedala že prvoradý je môj psych.stav , začalo sa to zhoršovat aj keď som sa prestala prejedať pribrala som ďalšie 2kg , plus mi začali nenormálne z tých liekov padať vlasy , vyberám si ich po hrčiach na celé dlane , keď sa češem plačem , nemôžem sa pozerať na seba , svoju postavu , na to ako prichádzam o vlasy , psychiatrička mi povedala že to je normálne že niektoré ženy idú úplne doplešata ale Hlavný je psychický stav .... Momentálne sa úplne neznášam , nemám chuť do ničoho a celkovo mi je strašne ale hlavný je vraj psychický stav... Takže je jedno že plačem kvôli svojmu výzoru a hanbím sa chodiť medzi ľudí ,hlavne aby som jedla tabletky , rodina má na to taký názor že by som mala ísť zas na liečenie , čiže ďalšie dávkovanie liekmi a všetko toto...

Strana
z2
saruska1111
9. máj 2025
@stanulienkat

Z antidepresív sa nepriberá. Sú niektoré lieky, ktoré možno podporujú chuť do jedla. To bude asi tvoj prípad, keďže píšeš, že si stále jedla. Ty si priberala reálne z jedla, nie z liekov. Takže chce to akurát disciplínu, alebo sa niečím zamestnať.

@stanulienkat Ahoj ja som tiež pribrala okolo 25 kg strašne 😞 chutilo mi viac jesť q teraz sa snažím to schudnúť myslíš že to pôjde dole ? Veľa ľudí mi píše že AD spomaľujú metabolizmus a že to nemusím schudnúť.. lenže ja musím a chcem lebo sa cítim príšerne pomohli mi na panické ataky ale nenavidim teraz svoje telo ešte viac 😒

Strana
z2