Priberanie - štítna žľaza

20. jan 2024

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či je tu nejaká žena, ktorá priberala na základe ochorenia štítnej žľazy a či sa to po liečbe zmenilo. Ide mi o to, že nepijem, nefajcim, som rok a pól po pôrode. Polovica nárastu hmotnosti z tehotenstva išla preč okamžite bez práce. Potom sa to zastavilo a dokonca som posledné mesiace začala priberať. Nefajcim, nepijem, naozaj zdravo sa stravujem, viac nejem ako jem, pijem čistú vodu nič iné. Síce nesportujem, nikdy som, ale pohybu mám naozaj dosť pri synovi. Ide mi o to, že mi začali padať extrémne vlasy, Páli má záha, mám problémy s vyprázdňovanim a ja naozaj extrémne priberám. Ja som za dva mesiace pribrala 5 kíl ja som už totálne zúfalá. Bola som u dr začali sme krvou, čaká má sono štítnej žľazy. Moc ďakujem a všetkým ešte krásny vecer 🥺

stellarstar
20. jan 2024

Koľko máš rokov? Môže byť štítna aj perimenopauza aj to že viac neješ ako ješ

majamat
20. jan 2024

a vysledky z krvi su ake?

autor
20. jan 2024

@stellarstar no budem mat tento rok 30 . Len ja sa fakt bojím aj toho jedenia , veď pribrať 5 kíl za dva mesiace možno necelé dva mesiace, to podľa mna ani človek čo by v posteli zral trikrát za deň mekac nepriberie 😭😭😭

autor
20. jan 2024

@majamat čakám na ne , bola som u doktorky predvčerom 🥺

majamat
20. jan 2024

asi treba pockat na vysledky, vobec to emusi byt zrovna stitka, ale aj moze.

kludne aj pohlavne hormony mzu blnut, moze sa ti zarziavat voda a ta vazi dost.
moja mama tak schudla za par dni 7kg, potom opat zo dna na den pribrala 4kg naspat.

autor
20. jan 2024

@majamat áno presne ako vravíš , aj mi moja obvodná odporučila aj ženského , aj keď paradoxne , pred tehotenstvom som nemavala menzes , musela som chodiť na injekcie , a po pôrode po šestonedelí sa mi ustálil ako hodinky pravidelne , naozaj takmer na hodinu. Ďakujem za rady moc si to vážim . Ja už som naozaj nešťastná mám sama zo seba depresie , keby som si bola vedomá toho že nič nerobím a len zerem , ale je to naopak 🥺🥺🥺 ďakujem moc

majamat
20. jan 2024

no vsak uvidis,a ke budu vysledky. podla toho sa zariadis.

a teda k tvojej otazke.
po nadstaveni leicby sa schudnut da. mnohe zeny s tym maju problem, myslia si, ze vdaka stitnej zlaze, nao urcite je ine, ked si stitka dokaze sama tvorit hormony a ine, ked sa musia nahradzat. uz len koli tomu, ze sa naradza stale rovnaka davka, resp aj ked nie je denne rovnaka, ale je tam urcita pravidelnost. no ak si stitka sama tvori homdony, reguluju sa podla potreby organizmu a teda reakcia na potrebu je rychlejsie, ako pri liekoch. pri leikoch to zistis az pri odbere.
no su ludia, co maju problem so stitkou a nijako zasadne sa im hmotnost nemeni. pripadne dokazu schudnut, cize na liecbe je to urcite mozne.

ja mam stitku vporiadku a teda oriberat viem tiez rychlo, tazko sa mi chudne. cize toto sa netyka len zien, ktor emaju nahradu hormonov stitnej zlazy.

majamat
20. jan 2024

je zaujimave, ako niektore tvrdia, ez schudnu vlemi ryhclo a vela. napr 10kg za mesiac, alebo 7kg za 2t a pod.
ja toot absolutne nechapem. to co tvrdia by som neschudla ani pri hladovke.

za moj zovot som chudla viackrat, rpiapdne som chudla pri chorobe a nikdy nie take cisla, ako niektori ludia.
najviac sa mi podarilo do 5kg za mesiac, iba teda prvy mesiac chudnutia a to som isla napr z hmotnosti 95kg, zacala som chodit do fitka, vela som sa snazila hybat, vyuzila som kazdu prilezitost na pohyb. kolko som vtedy jedla to uplne neviem, lebo som si kalorie nezapisovala,a le v obdobi, ked som jedla podobne, bolo to malo kalorii. hovori sa, ze malo by sa jest nemalo, ale uz som pocula aj take nazory, ze sa pri tom chudnut da, len to nie je uplne zdrave. a aj ked som jedla viac - podla KT, nechudla som viac, dokonca skor menej.

ano, moze to byt tym, ez sa chudnuci clovek odvodni. lenze dovodnovala som sa aj ja, aj mne sa zadrziava voda, aj koli nadvahe, aj koli krcovym zilam. cize ani tento dovod to nie je v tom, ze sa mi viac neda.

mam zrejme iny metabolizmus. akoze ono ti nei je vhodne viac hdunut, ale teda zamyslam sa nad tym, preco to tak je.

terry658
20. jan 2024

5 kg za dva mesiace je nič. Ja keď mi dieťa 2 týždne vkuse nespí tak to dokážem pribrať. Spankova deprivacia je sviňa,vtedy sa ti aj zdá že nič neješ také hrozné. Ale aj zo zdravej stravy sa priberá, keď si jej naložíš viac. Skús si zapisovať jedlo do kalorickych tabuliek ale poctivo a uvidíš.

vakatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz