Priberanie, potenie a padanie vlasov

17. jan 2024

Ahojte baby. Zaujímal by má vás názor. Som rok a mesiac po pôrode. Vyzrala som sa zo 75 na 105 kíl. Dodnes mám polovicu kíl na sebe. Začala som si však všímať, že mám naozaj obrovský krk. Široký. Mám pocit že mi to tam aj “pulzuje”. Začali mi extrémne ale že extrémne padať vlasy bojím sa že týmto tempom som zachvíľku plešata. Od pôrodu sa extrémne potim aj v noci niekedy. Viac nejem ako jem, snažím sa zdravšie - keď už pecivo tak cereálne, z masa jem jedine kuracie, vylúčila som úplne Coca-Cola kofoly teda raz za čas si dám keď naozaj nevladzem potrebujem trochu energiu. Sladké minimálne dvakrát do mesiaca možno dostanem chuť na nejaký keksik? Bojím sa že mám niečo so štítnou žľazou. Chcem schudnúť asi by som sa mala začať omnoho viac hýbať a cvičiť.
Mali ste to niektorá podobne? Moc ďakujem už len za prečítanie .

crazy_cat_lady
17. jan 2024

moze to byt aj od stitnej, na tvojom mieste by som urcite navstivila lekara, nech ti urobi kompletne vysetrenie a prip. ta posle za odbornikom 🙂

vanilkovazmrzka
17. jan 2024

Ano vyzera to na nejaky hormonalny problem, cim skor k lekarovi.

ikonica
17. jan 2024

Zajdi za obvodnou, nech ti urobi krvne testy... Na stitnu... Pripadne sa pytaj rovno na endokrinologiu...

nevenka
17. jan 2024

Moze to byt stitna, kludne, treba ist k obvodnej na zakladne odbery. Ja len k tej stitnej, ze nie je to taka katastrofa, ma to dnes vela zien. Co Ti poviem, ja mam po porodoch hypertyreozu, co sa velmi zle lieci, jedine riesenie natrvalo je odstranenie stitnej. Stavy tu nejdem rozoberat. Len ze treba chodit k tej obvodnej na preventivky. Chodis? Ak na daco pride, posle Ta na specializovane pracovisko.

stanulienkat
17. jan 2024

Doplnaj si aspon vitaminy v podobe tabliet, aby si nestracala ziviny. Mozno robis aj chybu v stravovani. Tak ako je nezdrava podvyziva, tak je nezdrava aj obezita. K cerealnym zemlam-myslis tie mastne, dopekane v obchode, na ktorych su 4 semienka? Tie maju od zdravych daleko. Akurat su kaloricke.

autor
17. jan 2024

Babenky moc moc moc vám všetkým ďakujem ste strašne zlate a veľmi vám prajem nech sa vám takáto dobrota voči cudzej osobe milionkrat vráti ste super .

@ikonica
@nevenka na preventívne som bola v septembri minulého roku ale to som ešte ten krk nemala taký a pripisovala som všetky problémy tomu že som proste 90 kilova slonica. A keď som si teraz kukala výsledky krvi štítnu žľazu tam nevidím to sa nerobí na preventivke ? Tak či onak moc moc vám ďakujem , rovno zajtra idem lekárke , síce som matka ale normálne mám strach že vyrazí so mnou dvere keď jej poviem že som prišla so zhrubnutym krkom 😳🤣❤️

autor
17. jan 2024

@stanulienkat áno áno presne tie . Máš úplnú pravdu určite robím chybu v tom že viac nejem ako jem viem že telo si potom ukladá zásoby . Ale mne to príde nereálne jesť 5 krát denne malé porcie zdravé veci, všetka česť všetkým matkám s viac deťmi veľký obdiv . Musím sa aj viac začať hýbať ja síce “behám” okolo malej ale to len v
Domácnosti a prechádzky a to určite nestačí 😭

stanulienkat
17. jan 2024

Nemusis jest 5x denne-to su take dristy. Jedz 3x denne mensie a malokaloricke porcie. Vyluc vysmazane, tatarku, majonezu, mastnoty, plnky, sladene napoje, cipsy..
Behanie okolo malej nestaci a ani prechadzky. Teda ak to nie su 2 hodinove vo velmi rezkom tempe.

fauko
17. jan 2024

Urcite ta poslu na endokrinologiu.

3petka
17. jan 2024

Skús sa vypýtať na kontrolu štítnej žľazi. Ale toto som ja presne mala teraz po pôrode. Padanie vlasov je normálka, ale potila som sa v noci jak prasa a pribrala som. No len ja sa zase liečim od prvého tehotenstva na štítnu takze…. Ale kľudne to môžu byt hormóny…

taga
17. jan 2024

Mas v poriadku zelezo?

nevenka
18. jan 2024

TSH je prvotny ukazovatel, zenam by to mala doktorka rovit automaticky. Lenze, ani TSH nemusi nic ukazat, pokial este nemas narusenu funkciu, co si myslim, ze Ty mas. Mozes mat strumu, kedze mas ten krk taky. Uzly. Pri prehltani nemas problem? Tlak? Kazdopadne, pytaj sa na endokrinologiu s tym. Mne sa napriklad hyperfunkcia rozbehla po porode behom 2 mesiacov, aj to som bola mesiac a pol na kontrole, este vsetko ok a o 2 tyzdne uz som to mala zle.