Priberanie z antidepresív?
Ahojte,je tu niekto z vás,kto užíva antidepresíva?Ako dlho uch užívate a kedy ukončujete liečbu?Ja si užívam Sertralin,Neurol a Olanzapin.Začala som si ich užívať ako začala korona,vtedy som sa skoro psychicky zrútila.A akonáhle som začala užívať antidepresíva,tak váha išla hore z 73kg na 89kg😒Som zúfalá,áno liečiť sa je prvoradé ale váha ma trápi..či sa vlastne z antidepresív priberá,alebo ja som urobila v strave chybu.. Napíšte mi vaše skúsenosti.. Pekný deň.
@reagujempsychpo no ja som velmi rada bo jednym s mojich problemov psychickych je aj to ako vyzeram a keby som z neho priberala tak sa moj stav isto nezlepsuje
@pivonka6 👌🏽
@malinoismum tak už som sa dovolala s doktorkou a zmenila mi lieky,od zajtra budem brať ráno Alventu a večer Eliceu plus Neurol ostáva. Tak dúfam,že váha už pôjde dole,čítala som pri Alvente že pokles hmotnosti a pri Elicei vraj @pivonka6 nepribrala,tak mi držte palce až dám všetko dole🙏
Pozor, z Olanzapinu sa priberá.... nie síce moja skúsenosť, ale skúsenosť veľmi blízkej osoby...😉
@latoya19 Držím palce 🙂 Vela síl posielam 🙂 :-*
Záleží od organizmu, ale ak máš sklon byť plnšia tak môžu spôsobiť priberanie, lebo sa spomalia procesy v organizme a dokonca ani nezačneš hned po vysadení chudnúť, kým sa teplo dostane do normálu a začne zhadzovať trvá často aj 2 roky.
Ahoj ja užívam AD od 11/2019. Pribrala som cez 20 kg.
Ahojte.je tu niekto kto berie eliceu?
Ahojte nemá niektorá z vás zvysni olanzapin dakujem
Ahojte. Ja som pribrala zo stresov a veru ťažko sa to dá zhodiť. Už zhadzujem 3 roky pomalými krokmi. Ak nemáte nad sebou dozor - tréner, kouč, tak rýchlejšie to nejde. Keď je človek v strese a dlhodobo, tak sa psychicky a fyzicky vyčerpáva. Vtedy sa zvyšuje potreba jesť ako keď potrebujete záchranný pás. Začneme siahať po kalorických jedlách - sladké, mastné tučné jedlá. Je dobré trénovať sa a radšej siahnuť po zelenine a keď sladké, tak radšej doma vyrobené. A ak sa začnete vyhýbať bielemu cukru, bielemu pečivu, sladkostiam s glukózovo-fruktózovým sirupom, po 18 hod. a v noci nejsť, tak sa Vám začne váha znižovať. Odborníci radia aj post 1 - 2x./týždeň. To veľmi dobre čistí organizmus aj psychiku. Ale pôst si môžete dať ak nieste fyzicky a psychický veľmi vyčerpané. Plus pohyb treba, aspoň prechádzky a dlhšie, aj do kopca. Toto čo Vám píšem mám vyskúšané sama na sebe a ide to. Aj keď pomaly. A ak chcete rýchlejšiu zmenu, tak je dobré vyhľadať trénera. Tie lieky sú ťažšia vec, treba to komunikovať s MUDr.ak sa z nich priberá. To je vedľajší účinok a treba to riešiť. Moja kamoška už má vyše 100 kg, neriešila to v začiatkoch.

@latoya19 ahoj, nechce sa mi čítať celú diskusiu, ale ja som brala olanzapin, je to antipsychotikum a jeho vedľajší účinok je zvýšenie váhy, ja som z neho pribrala 30 kg, tak som ho prestala brať a dr. mi nasadila nový liek a všetko v poriadku, dokonca sa mi podarilo 12 kíl len tak schudnúť, ale teraz mám iné lieky, tak sa mi nedarí chudnúť, ale ani nepriberám. Držím ti palce.