icon

Príčiny zhoršovania zraku

13. apr 2025

Ahojte. Nemáte skúsenosť, alebo nepoznáte niekoho komu zistili prečo sa mu zrak neustále zhoršuje? Mala som vysoké dioptrie. (Takmer 7) Zrak som mala zoperovaný, po 5r opäť dioptrie. Už sa šplhám na 5ky.
Očný lekári neriešia príčinu, len zvyšujú dioptrie.
Zvažujem opäť operaciu, ale má to vôbec zmysel keď sa mi s veľkou pravdepodobnosťou opäť zrak zhorší?
Môže to byť len genetika, alebo je za tým niečo viac?
Boli ste niekto na operácii 2x?
Vďaka

taktotedanie
13. apr 2025

+7 ci -7? Aka operacia?

simsalabim
13. apr 2025

Nemoze to proste byt vekom?

tetapetra
13. apr 2025

Ja som bola 2x. Ešte v roku 2006 a 2007. Od roku 2015 som nosila okuliare na šoférovanie. Od minulého roku už nosím stále. Mám 1,75, možno už aj viac. V apríli mám kontrolu. Všetci hovoria zbavíme vás okuliarov, len nikto nepovie to b. Okrem mňa nepoznám nikoho komu by sa zrak zhoršoval tak rýchlo.

taktotedanie
13. apr 2025

Mimochodom nad -5 jednoznacne operacia nie! Ak ste si dali tak bohuzial velke riziko vratenia dioptrii, pri plusovych dioptriach nad laserom ani nerozmyslat

autor
13. apr 2025
autor
13. apr 2025

@taktotedanie prečo?

autor
13. apr 2025

@taktotedanie ak nie nad laserom tak je aj iná možnosť? Mne by až tak okuliare neprekážali ale robí mi zle ak pozerám na blízko. Musím zakaždým dávať dole hore

taktotedanie
13. apr 2025

Nad -5 sa vratia nejake dioptrie vzdy
Mate skontrolovanu rohovku ci tam niesu nejake aberacie po laserovej operacii?
Tak bud sosovky alebo “interierove” okuliare

rozculena
13. apr 2025

@taktotedanie aké okuliare?

jaj už si to opravila,som rozmýšľala,že čo to je

rozculena
13. apr 2025

ja som začínala na ľavé oko mínus pol dioptrie na pravé nula a teraz mám na ľavé mínus 17 a pravé mínus 21..........
začínala som v 6rokoch,každého pol roka,rok, nové silnejšie dioptrie,strednú som končila s mínus 10.
Od 23 som nosila šošovky pomaly 30 rokov,skoro vôbec sa mi zrak nezhoršoval,ako som prestala nosiť,tak to zase začalo....neviem,kedy to skončí

taktotedanie
13. apr 2025

@rozculena a mas aj nejake operacie za sebou?

autor
13. apr 2025

@rozculena naozaj existujú také vysoké dioptrie? Nie je nad 10 už slepota?

taktotedanie
13. apr 2025

Kdezeee
Nie je to caste ale stretavame sa s takymi dioptriami

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
13. apr 2025

@taktotedanie prečo nenosíš ďalej šošovky?

taktotedanie
13. apr 2025

Ja nenosim KS ale okuliare

autor
13. apr 2025

Joj didievčatá pletiem si vás. Viete komu píšem dúfam 🙈

rozculena
13. apr 2025

prestala som nosiť šošovky,lebo očiam to začalo vadiť,zrazu to neznášali,boli krvavé,a mala som pocit cudzieho telesa v oku

rozculena
13. apr 2025

jaaaj.keby som mala len 10....ešte ani teraz tie súčasné dioptrie nie sú "slepota"

rozculena
13. apr 2025

@taktotedanie robili mi asi v 23rokoch zadnú skleroplastiku,bolo to na zastavenie zvyšovania dioptrií.Pred pár rokmi mi povedal jeden doktor,že vraj sa to už nerobí,lebo to vraj nemá ten efekt,ktorý si mysleli,že by malo mať a že dnes sa to už nerobí.Ja teda neviem,mne tá operácia zastavila to zhoršovanie...aspoň na čas.
Pred časom som tu čítala,nejaká matka sa tu pýtala,že jej dieťaťu bola táto operácia navrhnutá,tak teda neviem,jeden tvrdí,že to význam nemá,druhý tvrdí,že má....