Priebeh chrípky u očkovaných
Ahojte. Cela rodina sme ockovani proti chripke a minuly rok v januari sme mali Acko (bol to hnus a povedala som si, ze uz to nechcem zazit, ze da dame ockovat), zaujima ma priebeh u ockovanych 🙂 dakujem
Zbytocne sa davaš ockovať lebo chripka ma niekolko typov zaockujes sa na A a nakaziš sa B ..asi tak nejak ake kto to nepochopi ten to nepochopí...
@anonym_f06b35
Prvy sa ozve moron antivaxer, co sa ockovalo na jesen je tetravalentna vakcina na A aj na B preto sa ockoju aj lekari
Zbytocne sa davaš ockovať lebo chripka ma niekolko typov zaockujes sa na A a nakaziš sa B ..asi tak nejak ake kto to nepochopi ten to nepochopí...
@anonym_f06b35 a to odkial mas takuto informaciu? Praveze pri chripke su vakciny len proti typu A a zaroven aj B, nie oddelene, lisi sa to uz len valentnostou v zavislosti od poctu kmenov pri jednotlivom type, tento rok su to tetravalentne, no ale to nic nemeni na tom, ze ockovanost znizuje riziko zavazneho priebehu ochorenia. Tak tu, prosim, nesir bludy, ako je zbytocne sa ockovat, ked nerozumies ani aky je rozdiel medzi typom a kmenom chripky.
U očkovaných je stále horšie
@sisska96 nepiš somariny
Som ockovana a chripka sa mi zatial vyhyba,vlastne som ju ako ockovana nikdy nemala,napisledy pred cca 5 rokmi.ked som ockovanie nestihla a bola brutalna
@janinah nie som antivaxer, ale neda sa generalizovat. nemala som nikdy ockovanie proti chripke a tusim 7-9 rokov som ju nemala. a to sedim v kancli, kde je snad chory kazdy niekolkokrat v roku. u lekara som ako chora bola naposledy dakedy v 2016.
@janinah nie som antivaxer, ale neda sa generalizovat. nemala som nikdy ockovanie proti chripke a tusim 7-9 rokov som ju nemala. a to sedim v kancli, kde je snad chory kazdy niekolkokrat v roku. u lekara som ako chora bola naposledy dakedy v 2016.
@anonym_e24bd6 nepochopila si....neviem porovnat moju chripku ako ockovana a ako neočkovana,lebo som ju nemala v ockovanom roku...nikde nepíšem,ze som ju nemala preto,lebo som bola zaočkovana
@anonym_autor
Neodpoviem z vlastnej skúsenosti, lebo sa ockujem každý rok odkedy pracujem v zdravotníctve a zatiaľ som chrípku nemala, ale kolega takto nedávno ochorel a bol zaočkovaný- 2 dni teploty do 38, potom už nič. Takže za mňa sa to oplatí. Držím palce, nech sa nenakazíte.
@sisska96 nepiš somariny
Som ockovana a chripka sa mi zatial vyhyba,vlastne som ju ako ockovana nikdy nemala,napisledy pred cca 5 rokmi.ked som ockovanie nestihla a bola brutalna
@janinah A? Ja očkovaná nie som a nikdy som nebola. Chrípku som mala 2x v živote, naposledy pred 18 rokmi.
Pracovala som vo veľkom kolektíve s ľuďmi
V rokoch, kedy trafili variant, nič - neochorela som a to pracujem v škole. Tento rok ľahká nádcha a teploty okolo 37.5. Asi 4 dni.
@anonym_autor tento rok sme dali zaockovat obe deti, lebo vlani to bola hroza - chori obaja, jeden po druhom, s horuckami. Teraz pred vianocami mali v skolke a skole velmi vela chripky, takej divnej, vela deti aj grcalo, horuckovalo, sople atd. Nasi obaja raz pregrcli a potom velmi dlho spali. Den boli doma, potom uz fit. Jeden vo stvrtok, druhy v nedelu. My sme to nechytili. Cize zatial super. Ale teda, sezona este neskoncila vraj 🙂
Moje deti su ockovane kazdy rok. Nikdy chripku nechytili aj ked polovica triedy ju mala. Takze velmi dobry priebeh 😄
neviem porovnat, pracovala som v skole, nikdy som sa neockovala a nikdy som chripku nemala, z celej mojej rodiny sa proti chripke ockuje len moj otec dochodca