icon

Príprava na CT tenkého čreva

klaudi555
22. sep 2025

Prosim vas mam absolvovat ct tenkeho creva kvoli dlhodobej anemii, kolonoskopia a gastroskopia boli v poriadku. Emailom mi bolo oznamene ze mam prijst 20 min pred terminom vysetrenia. Vecer predtym uz nemam jest, iba lahsie jedlo...cakala som nejaku vacsiu pripravu, napr vypitie nejakeho roztoku ale za 20 min 1l ci 2l asi nevypijem...moze sa ct tenkeho robit iba s pichnutim kontrastnej latky? Dakujem

guudy
22. sep 2025

@klaudi555 ano, je to ok.

simisi
22. sep 2025

@klaudi555 ja som bola v juli,vecer predtym som musela vypit roztok na vycistenie a na druhy den pred vysetrenim cca 2 litre roztoku.Pocas vysetrenia pichali kontrastnu latku

klaudi555
autor
22. sep 2025
@simisi

@klaudi555 ja som bola v juli,vecer predtym som musela vypit roztok na vycistenie a na druhy den pred vysetrenim cca 2 litre roztoku.Pocas vysetrenia pichali kontrastnu latku

@simisi tak nakoniec mi volali z ambulancie a veru ze mam prijst hodine pred tym lebo ze budem pit roztok...velmi sa bojim ze nevypijem vsetko alebo ma bude napinat

simisi
22. sep 2025
@klaudi555

@simisi tak nakoniec mi volali z ambulancie a veru ze mam prijst hodine pred tym lebo ze budem pit roztok...velmi sa bojim ze nevypijem vsetko alebo ma bude napinat

@klaudi555 ta chut nie je uplne hrozna,da sa to vypit.Drzim palce .A este po skonceni vysetrenia odporucam sa zdrziavat v blizkosti toalety😉

lagunka0000
22. sep 2025

Dobrý večer, prosím kde vám to budú robiť?