icon

Príznaky depresie u preťaženej matky

12. apr 2025

Ahojte ani neviem ako začať. V poslednej dobe sa necítim byt vo svojej koži, som neustále vynervovaná. Hnevajú ma deti, muž aj rodina. Mám pocit že na mňa ide reálna depka. Cítim sa prázdna, len ako poskok. Cestujem do roboty- prácu mám kancelársku, z prace letím pre deti do škôlok, a potom začína moj každodenný kolobeh, a keď vecer uspim deti, spadnem ako vrece zemiakov a zaspím aj ja. Máme veľký dom aj veľký pozemok, čo znamená víkendové upratovania, a teraz na jar klasické okopavanie záhrady, trhanie buriny, sadenie. Manžel chodi na tyzdnovky, a keď príde domov ma kopec svojich konickov, od ktorých nie je ochotný upustiť- ked mu nato niečo poviem, tak to zvyčajne vedie k hadke- že zasa začínam, nedoprajem mu, atď. Takže v poslednej dobe aj náš ešte donedávna veľmi dobrý vzťah ide do záhuby, lebo už nemám chuť ani síl sa s nim stále dotahovat, rezignovala som. Rodina si žije svoje životy, pridu k nám na návštevu, na kávičku, chvíľu sa pohraju s detmi a tým to pre nich konci. Nikto ma nemá ochotu odbremenit od deti aspoň na chvíľu. Kedysi som bola aktívna žena, športovkyňa, s elánom a kopou konickov. Aktuálne sa však cítim ako jedna troska, nič ma nebaví.

olimuc
12. apr 2025

Mas to len v hlave, v zahrade staci travnik.. komu sa nepaci nech sadi. Tvoj manzel sa venuje svojim konickom a ty Makas ako sprosta. Deti maju to, ci mas vyglancovane na haku a manzel sa venuje svojim konickom … ked otvori usta kybel do ruky a handrou po hlave.on je zvyknuty na fullservice kedze si bola asi dlhsie doma a ty si zabudla, ze proste chlapi su natvrdli a obcas s nimi treba narobit poriadok, aby sa zobudili.

hankab
12. apr 2025

Muz od vas uteka, lebo si v zahranici zvykol na kludny zivot, a zrazu ked pride domov na vikend, tak mu presne tak, ako tebe vadi ten detsky vreskot. Takze je jednoduchsie sa zobrat a odist z domu. Zial.
Tymto si ho nezastavam, mal by prebrat zodpovednost za to, ze je aj manzel a otec. To mu zjavne moc nejde.

autor
12. apr 2025

@olimuc poriadky som robila, vyhrazala sa, aj rozvodovymi papiermi sa ohanala. Vzdy sa to na chvilu zlepsi a potom je to v starych kolajach. on vie ze je sebecky, pripomínam mu to každý víkend. Ked aj chcem niekam ísť, zas len počúvam ze prišiel domov lebo chce byť s nami a so mnou a ja chcem ísť preč (ale to ked ide on, to je vedlajsie)...

aurora33
12. apr 2025

Boze to čo máš za debila muža

mamina7070
12. apr 2025

tak mu to nepripominaj a naplanuj spolocny program on ty a deti a chodte niekam spolu
teba to nebude lakat robit v dome jeho utekat a ani bordel nebude

gov
Odpoveď bola odstránená
zuzuliennka1
12. apr 2025

tak ked ty s nim nepohnes, tak proste skresaj naroky. nemusite mat doma vyglancovane jak v hoteli, aj na sadenie by som sa vykaslala. vsetko kupis, a cenovo rovnako. naco sa babrat so sadenim.. var nieco rychle a na viac dni, si to proste ulahci co najviac. nerob vsetko. naco. on to aj tak ma na haku, a tebe to moze byt jedno. uplne zaklady, minimum veci.
ked k vam rodina pride na navstevu, nech vezmu deti na ihrisko. ak tam maju chodit len pit kavu jak do hotela, take navstevy by som zatrhla

gov
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
12. apr 2025

Takže tvoj problém nie je to, že máš toho veľa, ale to, že máš debila muža.

pbra40
12. apr 2025

Ved tebe by bolo lepsie rozvedenej. By si mala volno aspon kazdy druhy vikend.

Drzim palce, ale muzovi by som treskla mucholapkou po cele okamzite

autor
12. apr 2025

Ja viem ako by to malo byt, ze si potrebujem oddýchnuť, skúšala som aj babysitterku cez tyzden ze si pojdem raz za cas zabehat, deti s nou byt nechceli, doprosovala som sa aj susedam, či mi raz za čas nepostrazia deti, neboli z toho 3xnadsene, tak som z toho upustila. Odvtedy to ide somnou len dolu vodou. Aj tie detske otazky- maminka uz nas neľúbi keď stále kricis, mi moc nepomahaju. Teóriu poznám, prax je horšia. Ja len neviem ako aj v tejto situácii - ktora sa zmenit akosi neda, si zlepšiť nejak náladu a vratit sa do normálu ako som bola predtym. Asi som sa chcela len postazovat lebo sa nemám komu. Každý večer si poplacem do vankúša a hor sa do ďalšieho dňa. Možno by som ešte podotkla ze som taka viac precitlivela asi odkedy mi zistili aj nádor a v blízkej dobe ma čaká operácia. Aj z toho titulu som chcela viac nejakej psychickej pohody. Ale ďakujem za rady, prajem pekný večer este

svetlonos
12. apr 2025

Nasaďte v lidlu, muz na týždňov kachle? Zozen pani na upratovanie! A cez víkendy ries tiez koníčky- zozen staršiu pani na stráženie deti. Muz nech platí ked sa nespoluzucadtnuje. Ja by som realne ten čas na záhradu nemala na tvojom mieste.
Viem, dibre sa mi dávajú mudre rady ake ta realizácia je o inom.
Ale je to blbé, ty vsetko a on predsa zaraba! Ze aj ty a k tomu deti aj cela domacnost, hm. To vzniká otázka, k čomu byt s takym chlapom?

vler
12. apr 2025

Takze muz ma co chce a deti ked nechcu byt s babysiterkou tak nie su- zhrniem to, vsetci clenovia rodiny nakoniec maju co chcu len autorka nie. Na jej potreby nikto nepozera.

mamina7070
12. apr 2025

ty si v prvom rade zrovnaj priority a chod sa porozpravat s psychologom aby ti pomohol ich usporiadat inak toto cele nema vobec zmysel

a susedy do toho netahaj v prvom rade ries muza a deti
btw kto s nimi bude ked budes v nemocnici? zasa ich tvoj muz hodi niekomu na krk?

zuzuliennka1
12. apr 2025

muz chodi na tyzdnovky a pride si domov oddychnut.... a ty mas predsa tyzdnovky tiez - akurat doma. bez neho. tak si vikend dupni, alebo nevar, proste oddych. tolko zaobstarat deti musi, kedze to musis a zvladas pocas tyzdna aj ty. tak nech sa zatne. panko si fakt chodi jak do hotela

zuzuliennka1
12. apr 2025

tu zahradu a pestovanie zrus. vysad travnik, pokosit raz za cas. nemas na to proste priestor, len ti to zerie energiu a cas, a toho ty nazvys teda nemas

kvietok1233
12. apr 2025

Ľahko sa píše ženám či nezažili že s mužom to ani nehne. Ja mám doma to isté len s rozdielom že ty máš aspoň od muža na týždeň pokoj 🤣 čo by som za to dala. O starosť menej. Keď som už úplne ko keď je mala v škôlke zoberiem si v práci dovolenku o ktorej nikto nevie a robím si čo chcem, idem na nákupy, do wellnes alebo som len tak doma nič nerobím valam a Sa v posteli a kukám telku.

olimuc
12. apr 2025

Take, ze deti nechcu byt s babysitterkou nehrali … tvoje susedy s vasom doma ou situaciou nemaju nic, ked nechcu ani za €, su profesionalne hlidacky, pre ktore je to Job. uprimne, som asi zla matka ale pani ma zaplatene a je to. Maminka ma nelubi, to je vydieranie, kt nie je z hlavy dietata takze mu treba vysvetlit … lubi, ale ked maminku slak trafi nebudes mat ziadnu. Koniec diskusie. Staraj sa o svoje zdravie a oddychni si … ked budes vynervovana a chora, bude to este horsie. Ty ako hlava rodiny musis fungovat … takze vsetci ostatni sa musia podriadit tvojim potrebam aby ich potreby mohli byt uspokojene. Neboj keby si nebola nezhniju v spine a o hlade, ale zamakaju a prisposobia sa. Ale je lahsie len vyzadovat.

vler
12. apr 2025

@olimuc uplny suhlas

mamasrnka1984
12. apr 2025

uplne uplne vsetkemu chapem.. tiez mam dieta, na ktore som v podstate sama a je to niekedy o drzku.. nechapem iba jedno.. preco sa trapis, ze nutit deti jest.. ja teda mam cerstvo 6 rocneho a nutenie jest vobec.. pride a zje kolko mu chuti, ked mu nechuti, tak nezje.. ale vacsinou no problem.. ked zje polku, zje polku.. toto som ja nikdy neprezivala tlacit jedlo do dietata.. a to nebol velky jedak.. vymyslal ale zvykol si a jedava uz pomerne dobre

betulinka1
12. apr 2025

Nepomoze ti nikto, musis si pomoct sama. V podstate zijes ako slobodna matka, len mas tu nevýhodu, ze kazdy druhy vikend si muz neberie deti. V prvom rade sa musis zmenit ty. Myslim to vazne. Aby tebe stale niekto nieco vyčítal, este aj deti, niekde si spravila chybu a evidentne si sa poslednom mieste. Takze toto musis zmenit. Prosim ta musis sa naucit mysliet na seba. Pride muz, ziadne blbe reci, v sobotu idem prec, potrebujem vypnut a oddychnut si. Caute…. A nie ziadne vycitky…. Tvoj muz si nevyčíta, ze si na vsetko sama. Za mna by si si mala najst nejaku koucku alebo psychologicku, ktora ti dodá trochu asertivity. Pripadne ti dodá silu, sa zbavit chlapa a budes mat aspon ten kazdy druhy vikend volny 😉

majlo1234
12. apr 2025

Je to tazke byt na deti skoro stale sama, aj ked opomenieme vsetky povinnosti v domacnosti. Ja si myslim, ze si proste vyhorela. A je cas, aby si sa k tomu zacala stavat ako tvoj muz a dala seba na prve miesto pred vsetkych. Ked vysvetlovanie nepomaha, treba spravit po svojom, a on nech sa stara o deti, alebo ich da k rodicom, tebe to moze byt sumak. Ale mozno by nebolo od veci skocit na nejaku terapiu a zacat pracovat ao svojou sebahodnotou, preco by si ty mala mat vycitky svedomia za to, ze tvoj muz neni schopny postarat sa o decka cez vikend, radsej si spravi svoj plan? A deti supne svojej mame?

zmrzlinka2021
13. apr 2025

@cukroska
Väčšinou je to chýba samotných žien, že byť služkou považujú za niečo ok, nejaký štandard a nepoznajú svoju hodnotu. A potom fóbia, že sa nevydaju, nebudú mať deti, je veľmi veľa žien, ktoré v tomto vidia zmysel života a preto berú, čo berú. Autorka muž je neprítomný muž a otec a čo je podstatné, on autorku ani neľúbi, je mu úplne ukradnutá.

zmrzlinka2021
13. apr 2025

@vler v prvom rade na svoje potreby musí pozerať ona.

aurora33
13. apr 2025

@cukroska toto vôbec nie je pravda. Ako si žena zariadi tak má. My sme na deti dvaja, na domácnosť dvaja, na záhradu dvaja. Žiadne také že bude všetko na mne a muž si príde domov po práci oddychovať. No urcite. Chceli sme rodinu dvaja, nie len ja.

mamina7070
13. apr 2025

@kvietok1233 a si myslis ze nasi muzi boli od zaciatku vycviceni a ochotni a plne zorientovani ?
ako si zena vyberie a urobi tak ma, manzelstvo je len zaciatok prace na vztahu
tu chlap zjavne z rodiny unika lebo mozno neciti lasku pochopenie prijatie nie je zapojeny lebo zena to zvladala sest rokov sama kym bola doma a on si zvykol

a mozno je to sebestredny hlupak co sa nechce zmenit potom je to otazka zleho vyberu a zotrvavania vo vztahu plus dve deti

kvietok1233
13. apr 2025

@mamina7070 no často sa chlap ukáže až po deťoch aký naozaj je...pokiaľ deti nemáte nevieš ako sa bude správať..ja som tiež nečakala že ten môj bude totálne ale že totálne srat na vsetko...bohužiaľ už je ťažko to vrátiť späť a ešte ťažšie odísť s dvoma deťmi...hypotéka na krku, nemožnosť kam odísť je to naozaj ťažké. Teším sa že väčšina žien tu to nepozna. A ver tomu hucala som, kričala som, plakala som dohováral som nezmenilo sa nikdy nič. Čakám kým mala podrastie a potom sa ho nejako zbavím dovtedy musím nejak prežiť. Pretoze tiež mi srdce trhalo keď sa po mojom dohovarni a hádke začal baliť že on tu nebude keď je taký zlý a 5 ročne decko dostalo záchvat plaču že ona nebude mať tatika. Naozaj ľahko sa radi tym, čo to nezažili. Držím autorke palce nech to nejak vydrží, sme silné, zvládneme všetko. Ja myslím na dcéru keď je najhoršie. A áno priznávam vybrala som si zle. Ale ako hovorím čas sa už nedá vrátiť späť. A nie každý chlap sa poddá žene.

mamina7070
13. apr 2025

@kvietok1233 my mame uz dospele dieta ale teda tazkomverit ze muz pred detmi bol doknaly a zrazu po detoch nie je (chapem zaslepenost a ospravedlnovanie zien)
ja chapem ze nie je pre teba vyhodne sa aktualne rozviest ja nie som za rychle a impulzivne rozhodnutia ale tak potom sa treba podla toho zariadit ale autorka berie ohlad na muza na deti lebo nechcu babysitterku ale kedy hladi na seba a svoj zaujem ?
proste bud niekto nieco robi pre zemnu svojej situacie (aj ked napr caka na vhodny cas) alebo si niekto volka v tej situacii
a clovek nemusi byt v srackach aby ich vedel rozoznat

merrysa
13. apr 2025

Keď si už polavila z nárokov na upratovanie, tak ešte je veľký priestor na voľný čas, keď sa vyseries na záhradu 😀 ja by som sa už dávno...ak by manžel namietal, nech sa paci, nech sa stará on. Taktiež veľmi dobrý nápad je objednávať potraviny domov, nákupis len to čo potrebuješ a o Tom usetrenom čase ani nevravím. Hneď iný život. Ohľadom detí neporadim, ale už tu padlo zopár dobrých tipov aj ohľadom toho..držím palce, takto sa dlhodobo nedá fungovať. Jaaaj a ešte keď bude mať blbé reči, keď chces niekam ísť, úplne ingoruj a choď! Bez debaty. On možno len nechce byť s deťmi sám :p

aurora33
13. apr 2025

@kvietok1233 ale prosim ťa, také dristy. Normalne žena, ktorá je nezaslepená to vidí aj pred deťmi.