icon

Príznaky depresie u preťaženej matky

12. apr 2025

Ahojte ani neviem ako začať. V poslednej dobe sa necítim byt vo svojej koži, som neustále vynervovaná. Hnevajú ma deti, muž aj rodina. Mám pocit že na mňa ide reálna depka. Cítim sa prázdna, len ako poskok. Cestujem do roboty- prácu mám kancelársku, z prace letím pre deti do škôlok, a potom začína moj každodenný kolobeh, a keď vecer uspim deti, spadnem ako vrece zemiakov a zaspím aj ja. Máme veľký dom aj veľký pozemok, čo znamená víkendové upratovania, a teraz na jar klasické okopavanie záhrady, trhanie buriny, sadenie. Manžel chodi na tyzdnovky, a keď príde domov ma kopec svojich konickov, od ktorých nie je ochotný upustiť- ked mu nato niečo poviem, tak to zvyčajne vedie k hadke- že zasa začínam, nedoprajem mu, atď. Takže v poslednej dobe aj náš ešte donedávna veľmi dobrý vzťah ide do záhuby, lebo už nemám chuť ani síl sa s nim stále dotahovat, rezignovala som. Rodina si žije svoje životy, pridu k nám na návštevu, na kávičku, chvíľu sa pohraju s detmi a tým to pre nich konci. Nikto ma nemá ochotu odbremenit od deti aspoň na chvíľu. Kedysi som bola aktívna žena, športovkyňa, s elánom a kopou konickov. Aktuálne sa však cítim ako jedna troska, nič ma nebaví.

Strana
z3
cukroska
13. apr 2025

@aurora33 Správny prístup .Niekde to majú podelebe Žena ženské práce chlap zase mužské a spokojný sú.

lauricka
14. apr 2025

Nemáš čas na záhradu? Kašli na to. Nemusíš nič pestovať nasilu. Daj tam trávu a nech to muž kosí alebo nejakú nenáročnú záhradu proste. Na upratovanie niekoho najmi. Mojej mame chorí upratovať pani, celý dom prebehne za 40 eur, ale oni majú menší dom. Aspoň na väčšie upratovanie. Mužovi povedať jasne, každý máte prácu, každý máte koníčky a zdieľate spoločnú domácnosť, takže rovným dielom. Aj práca, aj koníčky. Aké, že nedoprajes? Neserkaj sa s ním. Čo je nejaký princ? Kľudne vyhľadaj aj terapiu, pomáha to mnohým. Musíš sa nakopnúť zasa a nekasli sa s tým.

Strana
z3