Problémy so srdcom a očkovanie proti Covid-19
Chcem sa spýtať, či je tu niektorá z vás, čo má problémy so srdiečkom a dala sa očkovať. Ja mám extrasystoly, silný tlkot srdca, že mi to vidno aj cez tričko. Nikdy som sa nechcela dať očkovať, bojím sa, čo to s tým srdcom urobí, ale už to nezvládam psychicky, ako na mňa tlačí zamestnávateľ.
@medek Počúvaj ty genetická informácia😁🤣🤣 Koľko cudzích slov si použila v jednom príspevku ojojoj, to bude buď z Facebooku alebo z tiktoku. Toľko rozumnosti som už dávno nečítala.🤣 A áno nech si každý robí so svojím telom čo chce, ale neočkovani nech kapu doma potom, nech neberú normálnym ľuďom lôžka v nemocnici.
@stanulienkat akým normálným..očkovaným s covidom ????
@irusa nie. Lôžka by mali byť pre chorých ľudí, ktorí potrebujú operácie ktoré sa pre dezolátov museli odkladať.
@stanulienkat a čo tak dať finančnú injekciu do zdravotníctva a zabezpečiť, každému jednému adekvátnu starostlivosť a neobviňovať dezolátov ???? Či potrebujeme finančné príspevky pre očkovaných , či očkovacie lotérie pre očkovaných najnovšie 200-300 eurové poukazy pre očkovaných...veď ak je vakcína taká skvelá, predsa nemusíme to riešiť cez finančnú odmenu...toľko ľudí je zaočkovaných na SK a netuším kto vlastne tie čísla vytvára v nemocniciach..viac ako v prvej vlne, keď nebol nikto očkovaný
@medek Očkovanie mRNA vakcinami nie je genova terapia:
Podle profesora Václava Hořejšího z Ústavu molekulární genetiky nemá očkování s genovou terapií nic společného: „Falešná zpráva, že očkování má něco společného s genovou terapií, že se ta genetická informace, která je obsažena ve vakcíně, nějak zabuduje do buněk, není pravdivá, není to technicky možné,“
Tvrdit o očkování proti koronaviru, že se jedná o genovou terapii, zcela odmítá i ředitel Biologického ústavu Akademie věd Libor Grubhoffer: „Rozhodně nejsou genovou terapií, protože vůbec nemají šanci měnit nebo vstupovat do genetické informace té vnímavé buňky.“
Očkování mRNA vakcínou vůbec nevstupuje do jádra buňky. Buňce pouze předá informaci, aby tělo při nákaze poznalo cizí bílkovinu a mohlo se bránit – vytvářet protilátky. Očkování slouží jako prevence onemocnění.
Naopak při genové terapii se do jádra buňky vpravuje gen nebo kus genu a defektní buňku opraví. U pacientů se tak opravuje vadná genetická informace, léčí se už stávající onemocnění.
@medek mRNA nevstupuje do té části buňky (jádro), kde je uložený náš genom. Bílkovina se z mRNA předlohy vyrobí v části buňky (cytoplazma), která je od jádra, a tedy i našeho genomu oddělena membránou. Vakcína s ním tedy nemůže reagovat a ani ho měnit. Řada běžných virů, kterými se infikujeme opakovaně v životě, jsou RNA viry a náš genom nemění (rhinoviry – původci rýmy, chřipka).
@medek myslíš toho Lakotu, ktorý hlása vedecké nezmysly a od ktorého sa dištancuje samotná SAV? Vidím, že máš napozerané rôzne alternatívne pseudofakty, ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Veda funguje inak 🙂
Čo sa týka covid a detí, nie je pravda, ze umrtnost je 0%. Na kyslíku sú aj malé deti do 1 roka , odporúčala by som ti vypocuť Vysolajského (pediater, klinik z praxe) aké problémy majú deti s covidom a postcovidom (neurologické, problémy zo srdcom, zápaly ciev, ťažké priebehy). Takže tak.
@irusa toto je problém, že ludia nevedia ako veda funguje, vo vede nemôžes povedať ze mam svoju pravdu, fakty sú len jedni. Cisla sú císla. Veda funguje na vedeckej metode, vyskúme, overovaní faktov, stúdiami - dvojtými zalepenými randomizovanými, závermi, validáciami..... a nie na základe vyrokov nejakého pomýleného doktora, ktorý si niečo myslí a vôbec to nevie dokázať. 🙈
@irusa Snívalo sa ti niečo? ja som za očkovanie nikdy nič nedostala ani nepoznám nikoho, kto sa dal očkovať a niečo za to dostal 😀 fabuluješ pekné sprostosti, že ti nie je trápne...okrem toho si myslím, že tých 300 eur je pre tých, ktorým ešte stále nedošlo na čo očkovanie je, napriek tisícom ľudí v nemocniciach...ja aj celá moja rodina sme boli zaočkovaní hneď ako sa dalo...
@scorpionflower1 dúfam, že si stála aj s rodinou v rade s Cibulkovou..nepoznáš a čo očkovacia loteria...asi ty snívaš
Ja aj moja mama máme silné tachykardie ona aj extrasystoli obe zaočkované a v poriadku tak
@irusa ja viem, že si nahnevaná, že nemáš argumenty, tak si sa rozhodla drístať, je mi ľúto, že ti je zle na duši, dostaneš sa z toho, neboj, raz to skončí 😉
@stanulienkat som veterinárna lekárka, tak ja tým slovám aj rozumiem 😀 a nezaškodilo by možno aj tebe trocha tej "rozumnosti čítať", nielen Sabaku, ktorý pred pol rokom bohorovne tvrdil, že očkovaní covid nedostanú. Tvoj koment len dokazuje Tvoju zmagorenosť propagandou," nech kapú neočkovaní oproti normálnym" Ty sa teda tiež uverila v svoju nadradenosť a normálnosť vďaka očkovaniu? No dosť smutné..... Očkovaní tak isto zaberajú miesta v nemocnici, ako neočkovaní (aj s drahou liečbou), a obe skupiny platili zdravotné poistenie rovnako. Štatistiky sa krásne manipulujú- medzi neočkovaných zaraďujú aj tých po 1.dávke, a po 2.dávke do 14 dní, a potom aj po 6 mesiacoch od 2.dávky. A väčšina aj neočkovaných to zvláda v pohode doma.
@medek predsa podľa vysledkov studii vakcina skutocne chranila ludi pred prenosom, zial pri Delte uz poskytuje znizenu uroven ochrany. Na zaciatku sa tvrdilo, ze Delta je slabsia a nenaplni tak nemocnice, zial nepotvrdilo sa to. Kazde jedno vyjadrenie k pandemii, je povedane v urcitom case, v urcitom stupni poznania a to sa meni. Pandemia je dynamicka, virus mutuje. Na zaciatku sme nevedeli, ako rychlo bude mutovat.
@miskaska len tie štúdie boli potom ako robené? Zbúchané za pár mesiacov, to je to čo bohužial pri vývoji vakcíny bolo preskočené- ten čas na relevantné vyhodnotenie. A ano coronavírusy mutujú, tak preto sa na ne nedá vyrobiť klasická vakcína (napríklad u psov hodili na trh vakcínu na coronu pred pár rokmi ale kedže nefungovala stiahli ju). Na škole sme sa tiež učili, že počas pandémie sa neočkuje! Lebo vzniká tlak na vírus a mutuje. .. a to je ten ADE syndróm, ktorý som vyššie spomínala, že niektorí očkovaní majú ešte horší priebeh.... Zatial sa stále očkuje s vakcínami na pôvodný Wuhanský covid (lebo sú na sklade), ten má iný spike ako delta. Preto protilátky nie sú vírusneutralizačné, telo ich tvorí ako ho vakcína naučila, ale nezlikvidujú vírus, ten sa veselo množí, a telu trvá kým prepne na tvorbu vhodných protilátok a medzitým sa stav zhoršuje... tak preto kým pred pol rokom sme verili, že vakcína je jediná záchrana, tak dnes sa ukazuje, že teda nie je. Lockdowny sú aj vo vysoko preočkovaných krajinách.
Muz ma uz 3.davku. Ma chronické zlyhavanie srdca aj strojček je celkom este mlady. Ma 41r. V 30r mal bohužiaľ silny infarkt. Skoro zomrel. A to bol zdravý chlap bez chorôb. Bohužiaľ dlhodobý stres urobil svoje. Po očkovaní mal bezne vedľajšie ucinky. Boji sa viac covidu ako ockovania. Musis sa rozhodnúť sama.
@anickaaa6aaa fuuha...to mi je veľmi ľúto,taký mladý... veľa zdravia prajem
@irusa dakujem. Ono to mohlo dopadnut aj lepšie bohužiaľ ho zachranka nebrala vážne.. Lebo bol vraj mlady na infarkt a ze urcite mal tlaky z chrbtice.. Keby sa dostal skor do spravnych ruk mohlo byt teraz vsetko inak...

ak niekto porovnáva rokmi odskúšané vakcíny ako na tetanus a ďalšie povinné očkovanie detí s touto génovou terapiou, fakt nemá šajnu o čom hovorí. Normálne vakcíny sú na celkom inom princípe - po podaní antigénu (mŕtvy alebo oslabený vírus) telo produkuje protilátky, tu Vám podajú genetickú informáciu na tvorbu toxického spike proteínu, ktorý tvoria Vaše vlastné bunky, a proti ktorým tvorí následne telo aj protilátky. A to, že sa rozpadne mRNA nemusí byť celkom pravda, pretože pomocou enzýmu reverznej transkriptázy (ktorého je najviac v nádorových bunkách) sa môže prepísať do DNA a tým pádom budú bunky produkovať toxický spike nikto nevie dokedy (MUDr. Lakota). Navyše povinné očkovania sú na choroby, ktoré majú diametrálne odlišnú úmrtnosť - napr. tetanus 10% a covid u detí 0,0 dačo% aj to detí s inými diagnózami. Takže kľudne sa očkovať , keď naozaj nikto nevie čo to spraví je fakt odvaha. A v mojom okolí mali ťažký priebeh aj očkovaní, tak ďakujem, mne nech nikto "nedopomáha" s vakcináciou na chorobu ktorú sme všetci prekonali ľahko. Mimochodom na omikron ktorý sa teraz pekne rozbehne terajšie "vakcíny" možno nebudú zaberať, pretože mutácie sú na spike-u, a telo bude tvoriť protilátky proti pôvodnému spike-u, čím môže dôjsť k ADE syndrómu - protilátkami zosilnené zhoršenie priebehu.
A tá tabuľka od WHO s NÚ po vakcínach (na strane 2 od mery333) Vám teda pripadá celkom OK? Čiže kto chce, nech sa dá, ale nech rozhoduje každý za seba. A zatial sa dopujte preventívne vitamínom D , C a zinkom.