icon

Prvá pomoc pri zápale močových ciest počas dojčenia

22. júl 2023

Zeny, mam doma kojenca a pri moceni pocitujem stipanie a dnes mam nonstop nutkanie na mocenie. K dr.ss dostanem najskor o tyzden. ATb by som nerada uzivala.
Co vam pomohlo ako prva pomoc? Vdaka 🙂

ella1234
22. júl 2023

Blokurima (modrý obal). Vhodne aj v tehotenstve aj pri kojeni🙂

autor
22. júl 2023

@ella1234 dakujem 🙂 vygooglila som. S ktorym mate skusenost? Cervenym ci zelenym?🙂

autor
22. júl 2023

@ella1234 mne uz hrabe z toho :D citam ze modry obal...

ella1234
22. júl 2023

Tiez som to nenapisala zrovna najrozumnejsie😄 modrý štítok 😉

denkabemommy
22. júl 2023

Urinal akut forte

paradajkova
22. júl 2023

Okrem roznych doplnkov odporucam vela, vela, vela tekutin a teplo. Nahriat gelove vrecko/termofor a polozit na mocove cesty.

soraya25
22. júl 2023

Ja som mala chronické problémy a pomohlo vypiť za krátkodobú aj 3-4 litre, baktérie v mocaku sa vedia za pól hodiny zdvojnásobiť treba to vypláchnuť. Odporúčam však čím skôr nasadiť antibiotika možno budú stačiť 3 dňové kým sa ti to nerozbehne a nebudeš ich musieť týždeň užívať. Ja som mala antibiotika pri dojceni (zápal prsníka) podávajú sa rovnake aj pri mocaku a nebol absolútne problem dojcim už tretí rok

lilizzachy
22. júl 2023

Mne nedávno pomohol urinal akut Forte, ale over si či je vhodný pri dojčení. Lekárnik mi poradil dať si prvú dávku rovno 2 tabletky, potom užívať len po 1 a veru po pár hodinách má bolesť prešla 🙂

euka210
22. júl 2023

Vela, vela, veeela pit...moze aj urol.caj, ale hlavne vela tekutin. A potom nejake tie tabletky, sirupy, al. prasky typu Urinal, Urosept...

nikpa
22. júl 2023

D-manosa, kúpiš v DMke prášky

ankare
22. júl 2023

Možno sa ATB nevyhnes a neboj sa, sú ATB vhodné aj pre dojčiace mamy. Skoré uzdravenie!

ankare
22. júl 2023

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.