icon

Prvé príznaky covidu a šírenie v rodine

16. jan 2024

Ahojte, manzel ma od nedele priznaky, plný nos, bolesť hrdla, tela, koze, všetko mierne. Dnes mal pozitívny test, včera este negatívny. Nebol izolovaný. Ako dlho u vás trvalo, kým sa nakazili ostatní členovia rodiny? Ostal niekto aj zdravy, ak sa neizoloval? Neviem, ako to je s týmto najnovším covidom... Sme doma piati, manzel, ja a tri deti. Prosím, len skúsenosti z posledných mesiacov. Ďakujem vopred.

Strana
z2
nikaeli
17. jan 2024

@maciatkolulu bavme sa aj o fakte, že angína sa lieči inak ako kovid 😉 čiže je táto informácia užitočná aj pre lekára

maciatkolulu
17. jan 2024

@nikaeli aha,môžeme sa baviť o Tom,ako sa lieči covid? Nejako špeciálne? Ja neviem,ani ja a ani nikto v blízkom okolí sa špeciálne neliecil . Základ je,že ATB na vírus neúčinkuju. A základ je,že do čakárne potom nepatrí asi žiaden chorý človek,zaujímavé je,že v Rakúsku dokonca jeden doktor vyžaduje,aby pacienti s covidom prišli do ambulancie. A vieš kvôli čomu? Kvôli pn... Pretože sa to zneužívalo. Nuž a ja,ako pozitívna v najhlbšej covid kríze ,som bola na tretí deň od pcr testu bez karantény,zaujímavé. Za mňa ,ak niekto chce istotu covidu,tak rozhodne pcr. Či to bol len humbuk počas pandemie? Keď teraz zázračne stačia testy z lekárne. A naozaj nepoznám nikoho,kto by sa v tejto dobe testoval,je chorý,je doma,ak má nejaké komplikácie ide k dr. 🤷

nikaeli
17. jan 2024

@maciatkolulu a ty čo si na mňa taká protivná? skáč si do niekoho iného, ja nemám chuť na virtuálne hádky.

nika523
17. jan 2024

@maciatkolulu máš nejakú postcovidovu traumu alebo čo? Čo sa čuduješ že sa niekto testuje, že chce vedieť či má covid alebo nie, to je každého vec keď sa chce testovať tak sa otestuje a kto nechce tak sa testovať nebude, je to nejaká tragédia alebo niečo čomu sa treba čudovať? Stojí ten test veľa peňazí alebo jeho použitie je nejak komplikované alebo čomu sa tak čuduješ?

maciatkolulu
18. jan 2024

@nika523 a nemôžem sa čudovať? 😜Veď najprv sa nadávalo na testovanie a teraz 🤣a najmä mám fascinuje prečo s covidom do čakárne nie a s anginou,chripkou áno,veď máme aj crp testy,máme aj biochem. na moc. Tak lekári sú v podstate zbytočni. To je fakt. Ale otázky "Mám 10dni pozitívny test,musím byť ešte doma"? Príznaky nemám .Sú fakt už cez ciaru a ľutujem zamestnávateľov. Úprimne sa musím usmievať,nad tým ako ludia kvikaju,že balia kufre a idú zo Slovenska. Nech to skúsia a uvidia ako to funguje mimo🤣. Aj s covidom. A PN. Je jasné ,kto chce vedieť,nech sa testuje ,výsledok neviem čo zmení. Ale to je naozaj každého vec. To je fakt.

kaki3
18. jan 2024

Baby cela diskusia mam pocit sa tu nejako zvrhla a uplne zbytocne. Kazda mame nejaky iny nazor a myslim, ze je to normalne a OK.
Kazdy nech si k tomu pristupuje ako chce. Ja osobne zbystrim zakazdym ked sa necitim dobre a to bez ohladu na to ci ide o covid alebo chripku ako taku. Len je fakt, ze covid som mala uz tretikrat a az teraz som ho zvladala lepsie. Mala som bolesti hlavy a prelezala som cele dni v posteli.

nika523
18. jan 2024

@maciatkolulu áno nadávali sme na testovanie keď bolo zbytočné a nič nám nebolo, ja osobne keď mi niečo je tak chcem vedieť čo to je a keď je to také jednoduché že kúpiš test za 2e strčíš paličku do nosa tak prečo nie

simsalabim
18. jan 2024

@maciatkolulu predstav si, ze aj dr ziadaju vysledok covid testu pred tym, ako nasadia liecbu. U ludi so znizenou imunitou sa tiez moze rychlejsie zahajit liecba antivirotikami. Tak, ako sa bezne robi CRP test, nevidim nic zle na covid teste.

autor
18. jan 2024

Áno, diskusia sa zvrtla. My sme už nakazení všetci doma, všetci mame pozitívne testy a iné príznaky. Manžel dostal atb, my zatiaľ zvládame covid bez atb, len bežné lieky. Tak uvidíme,ako ďalej. Každopádne som rada, že mám možnosť otestovať sa. Pri každej chorobe som rada, keď viem, čo nám je.

simca06022011
18. jan 2024

ja som mala brutalny covid, len neviem ci predtym ho nemal moj chlap(on sa netestuje, nelieci, neriesi), ale po mne nik neochorel... ale myslim, ze ho mal.
@maciatkolulu u nas neziadaju nic, a dokonca aj s covidom normalne zavolaju cloveka do ambulacnie, beru to uplne ako normalnu chorobu... ak cloveka treba vysetrit, tak asi nie je co riesit. Ale v ambulancii je povinne hlavne pre tych chorych na respiracne ochorenie mat rusko...

Strana
z2