Psoriáza a jej liečba
Dobrý,mam psoriazu od 14r.doteraz som sa liečila len lokálne-mastičky,vodičky ..atd.začala som užívať tablety Neotigason,ma niekto skusenosť??je tam DOSŤ nežiadúc.účinkov-o ktorým som poučená.stojí to zato úžívať??
@natalka07 neviem ako dlho ich berieš ty,ale ja som vybrala 1 a 1/2 balenia ale ešte sa mi nezdá žeby to bolo nejako lepšie ani nechty.Nechty ma strašne bolia,no uvidíme.Ja som teraz bola 2 týždne v škole mimo domu tam som sa veľmi nemohla natierať masťami takže som brala len lieky a premasťovala Excipialom a práve že sa mi to zhoršilo tak ja už neviem.Ale že vraj výsledky možno očakávať až po 2-3 mesiacoch tak uvidíme.A Neotigason je vtaj z hľadiska účinku najslabší.Niekto píše že mu pomohlo,niekto nie tak čakám.A ako je to u teba s vedľajšími účinkami.Mne veľmi suší pery,ale to riešim pomadou,ale veľmi mi suší sliznicu v nose až mam boľavý nos.
Dobrý deň,
na psoriázu ste mohli skúsiť konopný olej potierať zvonka, ale aj užívať vnútorne, viď link:
http://www.biorastlinneoleje.sk/www-abio-sk/esh...
🙂
ahojte, ja mam tiez psoriazu asi od 11.r. mam zacalo sa to usami, tie su uz uplne v poriadku bez jedineho naznaku, vsetko to preslo do vlasovej casti, za usami, pupok a aj zo spodu, o nechtoch ani nehovorim, je to otrasne a na nohach mam ich uplne zdeformovane, pokrutene a sadlo mi to aj na kosti, diagnoza psoriaticka artritida, asi 4 roky pouzivam skin cap, ten jediny mi pomohol, no ked som otehotnela hned som prestala mastit, pocas tehotenstva sa mi to zhorsilo tak ze teraz mozem natierat a pomoze to max. na den dva, mam 3 mes. syna, nedojcim, len neviem co mam pouzivat aby mi to pomohla, idem si zodrat hlavu, ako mato svrby a najviac sa bojim toho ze to bude mat aj maly, nasla som mu na hlavke, flak ruzovy a suchy, sice uz vybledol a nie je taky suchy ale vlasky mu tam nerastu...
@simcatko11 na vlasy skus šampon Kertyol P.S.O-ten je pre psor.možno ti to trochu zmierni to svrbenie stoji cca 13€.-není to na predpís.Nechty dr.mi povedal že nato lokalna liečba není (takže len nejake tabletky).Ja používam ten šampon,taku olejovu vodičku do vlas.a na kožu Daivobet -ta vodička aspoň mne celkom zaberá,a tab.Neotigason.
Inač ten šampon po oplachnutí nechá vlasy take akokeby zlepene-ja som sa až zlakla či to vôbec rozčešem-ale deto.Predtým som dlho brala Diprosalic zabral hned ale na krátku dobu..držím palce.
@abio aj ty užívaš konopný olej?
@simcatko11 máš aj šupinky vo vlasoch? Ja mám tiež aj artritídu a uplne zničené nechty hlavne na nohách. Mám tri dcéry a tiež sa bojím aby to po mne nezdedili. Ja ešte kojím takže mám obmedzenú liečbu
@andrik78 hej rano ked vstanem ako keby som lezala na bielej plazy, sa mi to uz hnusy ani maleho nechem polozit na postel bez toho aby som mu tam nedala deku...
ahojte, nečítala som diskusiu takže neviem, či to tu už niekto spomenul, ale prisahám a dávam ruku do ohňa na mastičku Dr. Michaels - je drahšia, ale je to zázrak! Nie som reklamný agent, nedostanem za to žiadne percentá 😉 ale zbavila som sa ložísk, ktorých som sa nemohla zbaviť roky! Treba mastiť naozaj dvakrát denne, neprestať a výsledok nenechá na seba dlho čakať. Do vlasov mám od nich olejček, ten ma však trošku dráždil, takže aj tam používam masť. Ja som mala veľmi miernu formu, ale zabrali aj mame, ktorá mala všade po tele obrovské ložiská a teraz v 65-rokoch je prvýkrát v živote bez psorky a môže nosiť v lete sukne 🙂
@simcatko11 Mne sa po pôrode veľmy zhoršila psorka a to hlavne vo vlasoch. V decembri som už musela zájsť ku kožnej strašne ma svrbela hlava a šupinky som mala po celom byte 😠 Predpísala mi salicylovú masť. Trvalo skoro 2 týždne kým som sa zbavila šupiniek. Teraz keď sa mi začnú tvoriť ložiská dám si Beloderm roztok a mám nejaký čas pokoj
je to dysfunkcia pečene a skôr by pomohlo niečo, čo by odstránilo príčinu a nie medikamenty, ktoré len zakrívajú problém a ešte k tomu majú nežiaduce účinky plus zaťažujú už oslabenú pečeň...keď ma budú zas trápiť nejaké fľaky, tak to budem riešiť dietou, bylinným čistiacim čajom a budem len dúfať, že mi nepribudne ďalšia nová choroba kvôli tej dysfunkcie pečene...
ešte pred asi 5-6 rokmi som mala pásový opar, potom neskôr som mala jeden rok psoriázu na obidvoch ľaktiach, ale odvtedy nemám žiadne príznaky...vtedy mi vypísala kožná beloderm, ale upozornila ma aby som sa natierala na tenko a určite nie často, lebo to zaťažuje pečeň...moc sa mi to nepáčilo 😒 ...potom mi známa vysvetlila, že sa predpokladá že to súvisí s dysfunkciou pečene, a ona mi na to dala čajik (ona robí s homeopatikami Tiensi) a odvtedy som v poho...medzitým mi ale veľmi vychvaľovali dietu, kde treba vylúčiť z potravy ocot, údeniny, med, kakao ale bolo ich oveľa viac len teraz si ich už nepamätám 😖 , ale ževraj keď sa to dodržiava tak si bez priznakov úplne....
@andrik78 ešte pred asi 5-6 rokmi som mala pásový opar, potom neskôr som mala jeden rok psoriázu na obidvoch ľaktiach, ale odvtedy nemám žiadne príznaky...vtedy mi vypísala kožná beloderm, ale upozornila ma aby som sa natierala na tenko a určite nie často, lebo to zaťažuje pečeň...moc sa mi to nepáčilo 😒 ...potom mi známa vysvetlila, že sa predpokladá že to súvisí s dysfunkciou pečene, a ona mi na to dala čajik (ona robí s homeopatikami Tiensi) a odvtedy som v poho...medzitým mi ale veľmi vychvaľovali dietu, kde treba vylúčiť z potravy ocot, údeniny, med, kakao ale bolo ich oveľa viac len teraz si ich už nepamätám 😖 , ale ževraj keď sa to dodržiava tak si bez priznakov úplne....
prosím vás, má niekto psoriázu a tetovanie? aká bola reakcia po tetovaní? ďakujem 😉
inak odporúčam zázračné homeopatické mastičky CICADERMA a RUBISAN, mne naozaj pomohli, večer natierať Rubisanom a cez deň naniesť krém Cicaderma...mne to pomohlo, skúste, cenovo dostupné krémy. 🙂
Baby ja som trpela ťažkou formou psoriázy,psorku som mala po celom tele od päty až po pokožku na hlave proste všade a v hroznom stave,ležala som na kožnom brali mi vzorku kože z lýtka tam mi to potvrdili.Mala som plnoo mastičiek musela mi mamina v tom čase pomahať s natieranim,kúpala som sa v hypermangáne ktorý bol inak super.Vyskúšala som naozaj všetko možné,vysoká cena v lekárni nieje záruka aj kvality a ozajstného účinku.Mala som zázračnú mastičku huba ktorá bola taktiež celkom fajn,ale moje totálne vyliečenie = 2mesiace u sestry ktorá žije pri mori denno denne kúpanie v mori a opalovanie,domov som odchádzala s bledými flakmi aj to iba na nohách ktoré úplne zmizli po každoročnom opalovaní.Dnes je to asi rok čo sa mi psorka nevyhodila.Inak kožné ochorenia sú velmi spojenené s psychikou takže klud a nenervovať sa ak sa dá 😉 Prajem rýchle zotavenie
@jaruska12345 Ahoj! Muzu se zeptat, proc davas vsude (i u akne) 😉 odpovedi v tomto zneni? Tato otazka(Tema) a zaroven odpoved ma mit za ucel pomoci VSEM 😉 , kteri se trapi danou problematikou..
Napis prosim "pomocnou odpoved" vsem, co to potrebuji primo sem do Fora MK....dekuju 🙂
p.s.
jaruska12345 @lili777 napis mi sukromný mail rada ti poradim, pracujem s tým
Dnes o 14:11 • Odpovedz • Páči sa mi to • •
ahoj, chcem sa spýtať či niekto užíval MMS kvapky, ak áno aký bol výsledok.. vela som o nich čítala a nadchlo ma to
@abio moja dcéra užíva konopný olej už tri týždne + konopná masť s propolisom ale bez výsledku... no čítala som od nejakého čecha, ktorý si sam vyrabal konopnú mastičku ale z listov konope / tieto produkty sú vyrabané z jadier /
a vraj je čistý, pomohlo mu.....
Zdravím vás, áno, veľmi závisí od výrobcu a kvality výrobku.
baby odporučam vám používať konopnú masť môjmu otcovi uplne zmizla psoriaza a mal ju dost škaredú babka masť doma výraba v čr. je povolený limit na osobu do bravčovej masti dá vyvariť šišky konope nechá prevariť odstáť 24 hodin .a opäť prevariť,tinkturu do vodky opäť šišky nechá 2tt postupne dolieva vodku otec to použiva cca 2mesiace denne sa maže najskôr tinkturou a potom mastou,keby som nevidela aku škaredú ju má a ako mu zmizla nikdy by som neverila že konope dokáže liečiť neterka má extra suchú kožu ako hroch detská lekárka vie že ju používajú a odobrila im ju hned im povedala aby nekupovali volno predajné kde je obsah malý ale robili si domácu a teda neterka má jemnú kožu čo je až neuveritelné nakolko naozaj od narodenia mala nepríjemnú suchú tvrdú kožu,original by sa miesto masti mala použivať žltá vazelína ale tá je dosť drahá takže alternatíva je masť.
priateľ má zhruba asi 5 rokov psoriázu a vyskúšali sme už všeličo krémy, maste, bahno z Mŕtveho mora, sprej z aloe vera, aloe vera ktoré pil ale zaberá to vždy len na mesiac a potom to akoby už neúčinkovalo. Do kúpelov ísť nemôže lebo by ho z roboty vyhodili , tak neviem ako to budeme riešiť a čo ďalej kupovať. poraďte
@petula8 a dievčatá táto stranka https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/kvapky-mms-a-vase-skusenosti-s-nimi/ ma inšpirovala a velmi veľa som čítala a hladala po internete,pozrela som si videá .... snad viac ako tri mesiace, kým som sa odvažila vyskúšať. Môžem Vám povedaťm že výsledky sú velmi, velmi dobré aj ked nebol pre zaneprazdnenosť dodržaný presný postup - dávkovanie. Velmi pomáhal kúpel v aktivovaných kvapkach .
vrelo vám odporúčam nikoho samozrejme nenavádzam....
@petula8 mne velmi pomohol neotigason aj ked ma fakt otrasne neziaduce ucinky. Uz ho neberiem vyse 3 rokov a je vsetko s5. Konopne maste som skusala a vobec nepomohli aj som si vyrabala rozne masticky a drzala dietu ako niektora baba spominala a bolo to o nicom. Po detickach sa chystam na biologicku liecbu tak som zvedava co to bude.
Ahoj, pokial mas k dispozicii lekarske spravy viem to posunut dalej, ale viem Ti poradit aj ja, ci uz lokalne ale aj z vnutra, ale to by sme si museli zavolat, pokial by si chcela, lebo na pismenka je to dlhsie, v IP Ti poslem cislo, keby si chcela, kludne prezvon zavolam
@karakula mam velmi dobre skusennosti s aloe vera gelmi na pitie a inymi natioxidantmi, ktore velmi dobre posobia a regeneruju pokozku, + soli, ktore obnovuju vrchnu vrstvu pokozky a lokalne bud emergenci sprey, krem s propolisom, concentrat, umyvacia emulzia a nie produkty, ale to by sme museli vykombinovat a porozpravat,
@dada97 ja som skusala pit aloe vera aj v kombinacii s kremami...ano pomohlo mi to ale len na zaciatku a potom sa vsetko vratilo s5. Neviem preco ale mne vsetko pomoze iba raz, ano vtedy som nic nemala ale vzdy sa to vrati este horsie a uz to po dlhsej dobe neucinkuje. Skusala som aj pit caje, kupat sa v cajoch a v prevarenej vode, kazdy den...ano pomohlo to prvykrat a potom uz nic. A nie som ani v strese, v dobrej psychickej pohode, uz si nato clovek po 15 rokoch zvykne....som zvedava co bude po porode,vlastne horsie to asi byt nemoze ale mozno potom by som zas nieco vyskusala.

@martina149 ako pokračuješ s liečbou?? mne sa zdá že pomaly to bledne...aj ked koža okolo ložiska sa mi začala dosť šupať aj okolo najmenšej bodky..uvidííme dalej...neviem či je to komb.liekov a ten vodičky ale mizne to aj nechty sa mi zdaju lepšie...