Psoriáza
Ahojte , máte skúsenosti so psoriázou? ..Moj bývaly ju má a ja neviem či som to nechytila od neho .. alebo mám len alergiu ☹ fakt neviem ,, musim ist k lekárovi . Ale čitala som že psoriáza sa nedá prenášat na druhých ludí , tak neviem ☹ NA tele mám nejaké vyrážky dúfam že to psoriáza nebude ☹
@snazilka1983 no určite lebo ma to samu zaujima 🙂
@natal12 čitaj članky vyššie co som pridala...
http://www.hippokrates.sk/sluzby/autoimunitne-o...
no u mna napr.psoriaza
ale baby ked som sa snim vyspala mohlou to byt že moja a jeho krv sa spojila ale čo ? ☹
@natal12 Imazol je je v podstate neškodná mastička, ktorá keď nepomôže, tak neublíži. Používa sa na kadečo od plienkovej dermatitídy až po mokvajúce vriedky. Skôr vysušuje. Svojho času mi pomohol na červené suché fľaky okolo úst. Afloderm je mastička s obsahom kortikosteroidov, teda lepšie povedané je to na nie závažné stavy. Používaj ju aj tak veľmi opatrne a najlepšie vatovou tyčinkou nanes len presne na červenú plochu a nenatieraj okolie. Mala by ti rýchlo zabrať. Ak sa fľaky stratia, tak ju hneď prestaň používať.
môj muž ju" asi "má a už 10 rokov sa nevedia lekári dohodnúť či áno ,alebo nie a ktorý stupeň. Sú nové metódy ? Lebo mi sme sa nik nenakazili ,alebo je to nejaký druh? Akú liečbu a maste predpísali ? Aké odbery s kože ti brali?To by ma teda zaujímalo, pomohlo by ,lebo stále hladáme riešenie , lebo mužovi odporučili liečenie (Smrdáky ??) tak nejak nepamatám si presne ktoré mesto spomenuli , a to nám povedala ,že tam by sa to skúsilo preliečiť ,ale že je to nevyliečiteľné. Objavovať sa to bude v obdobiach.
@stefka33 Ok, díky za rady. snád niečo pomože i ked psoriáza sa vyliečít nedá ☹
@astonka no hej, hovorila som z priatelom a on mi povedal že od neho to nemám ani z krvou ani nič, lebo že on to má vrodene, a povedal mi ešte že možem mat nejakeho bacila v sebe a z toho to vzniklo alebo stres alebo z pečene, žaludkom . musim ist za DR. sa ešte popýtat 🙂 a priatelovi tiež DR. odporučila do kúpelov do pieštan alebo Smrdáky
a baby do papierov mi napísala že mám Psoriasis gutatta
@adelsa ja verim tomu aj dufam ze nakoniec mi zistia ze to psorka neni... a inak kozna lekarka povedala mi ze aby moja obvodna lekarka mi spravila vsetky vytery ze ci nemam bacila ze aj z toho to mohlo vzniknut. No zas kamosky hovoria ze to mam z toho ze som s nim mala pohlavny styk...a ze ked si najdem nahodou ineho partnera rak zas on to dostane odomna ☹ a dovie ci predtym jeho byvala to nedostala tiez a dala mu koniec.... 🙂 a ked snim budem mavat pohlavny styk este tak dost mozne ze budem kat toho viacej. ☹
normálne v lete sa bude hanbit dať si šaty alebo kratasy a na kupaliska chodit 😢
a nedajbože ked to budem mať aj na hlave ☹
@natal12 toto určite nie je psoriáza, čo si sem dala obrázky.. psoriáza vieš ako vyzerá? .. úplne inak.. btw - nemáte doma ploštice? možno blbosť, ale mne to tak príde... a kde máš tieto vyrážky? ak ich máš na odhalených častiach tela - rozumej nohy, ruky, tvár, vlasy atd .. tak to môže byť. nestraš prosímťa so psoriázou.. to je šupinatá koža a NEDá SA PRENášAť Z čLOVEKA NA čLOVEKA .. je spojená väčšinou s autoimunitným ochorením a o takom niečom by si už predsa dááávno vedela...
@bocianka123 nie nemáme doma ploštice !
ma prekvapuje ze ti dr.hned vedela urcit diagnozu,ja chodim so synom dlhe roky a az po hospitalizacii(ktoru som odmietla ) by mu to zistili.A na psorku sa davaju kortikoidne maste nie bezny imazol.Mozno ti to prejde a psorka sa nepotvrdi.
ten obrazok, co si tu mala by zodpovedal psoriazis gutatta take akoby kvapockove skvrnky,kedze psoriaza ma rozne podoby a typy,moj muz sa na nu lieci vyse 25rokov,nie je prenosna,akurat je na nu vrodena predispozicia,je zatial nevyliečitelna, ale ako vsetky kozne choroby je premenliva a u kazdeho ina,viem o tom cosi,kedze muzovi dlhe roky zhanam kadeco na liecbu,kedze tu ucinnu biologicku nechce,je to choroba,ktorou trpi cela rodina/nemyslimdoslovne/ a je to riadna financna aj dusevna zataz na rodinu,tak len ostava dufat,ze sa to u teba nepotvrdi
@snazilka1983 prosim ta, das mi kontakt na lekarku? celkom rada by som si vypocula vysvetlenie...moja krv sa uz "zmiesala" s manzelovou, aj sa kupeme v rovnakej vani, dokonca obcas aj spolu 😀 a este som sa "nenakazila" 😨 zatial nam to ani ziaden lekar nepovedal, ze je to nakazlive...ani 100% dedicne to nie je pokial viem, nemusi sa to prejavit aj ked ju jeden z rodicov ma...svokor ju ma, ma troch synov, u dvoch sa prejavila a u najstarsieho nie....teda aspon zatial a to ma 44r.
ak by ste si chceli liecit/zmiernit psoriazu prirodnou liecbou a nie kortikoidmi, tam mi napiste....
@natal12 ak je to psorka tak prave slnko ti na to najviac pomoze a aj more je skvele,hlavne chorvatsko.v priatelovej rodine maju skoro vsetci psorku.sme spolu 8 rokov a ja nemam nic.je blnost co tu niektori tvrdia,ze sa nou da nakazit.je to vrodena choroba ktora sa prenasa po generaciach.no nie kazdy v rodine ju musi mat..a je pravda ze jej je viac druhov.moj drahy ju ma vo vlasoch a jeho brat na skoro celom tele.su stupne tej psorky..napriklad aj nejaky druh suchych laktov zaraduju ako psorku..skus radsej aj inu koziarku..a pozor v rodine ti to kludne mohol niekto mat a ani poriadne nevedel..alebo aj dve generacie dozadu..ale urcite si sa nenakazila..
na psoriazu je najlepsia Biorezonancia.... odporucam kontaktovať Bioharmonia .sk a tam aj na ich stranke je aj video z Reflexu na Markize co bolo odvysielane.. MUDr. Šuch, ktorý je majitel, ma x vyliecenym pripadov psoriazy, alergií, ekzemov... pomohol ja mne... takze vlastne odporucanie.

@astonka no skus som aj ja zvedava ci to len nasa dokina je daka sisi 😀