Psychické ťažkosti a Lexaurin
Ahoj chcem sa spytat ci beriete niektora lieky typu lexaurin....liecim sa na psychiatrii uz 3 roky vzdy ked ma deti nazlostia tak si musim dat tabletku mate podobnu skusenost?
Daktore z vas nie su trafene moc ale fakt presne. Z dvoch viet viete uplne presne ze ma vysadit lieky a rozviest sa. Akoze naozaj iba zasnem. Si uvedomte ze je zadavatelka roky psychiatricky pacient. No asi len tak z prde.. Na Lexaurine a Xanaxe nie je nic zle ak sa davkuje spravne. Treba si uvedomit ze je to prva pomoc pri tazkosiach. Bolo by lepsie ho neuzivat ? Samozrejme ze ano . No taketo lieky sa nepredpisuju pre srandu a ak ich zadavateka dostala tak to ma asi dovod. Posielate ju psychologovi, kriste ved chodi psychiatrovi. Citate to obcas po sebe ?
Aby som sa drzal temy a odpovedal aj @dopepalacinka . Ano poznam dost zien co uzivaju podobne lieky a velmi im to pomohlo. Vdaka nim vedia zvladnut velky napor stresu a neskoncili niekde pod vlakom ci v base za vrazdu. To su fakty ! Uzivaj to s rozumom a drz sa rad lekara. Ak sa ti nezda jeho postup tak mas vzdy moznost ho vymenit a vypocut nazor ineho.
@17juraj17 haloooo..... najprv sme ju poslali k psychologovi, az POTOM napisala, ze chodi uz roky. Citaj poriadne. z uvodneho prispevku to vyzera, ze si samodavkuje, ked ju vytocia deti..... a az potom pridava dalsie info. Tak skludni testosteron, ok?
@17juraj17 nenapísal si to zle, ale... toto je ženské fórum, mal by si to rešpektovať.... používaš rétoriku ako chlap, čo si myslí že je neviem aký múdri a nad neho niet a ostatní - v tomto prípade ženy, sú niekde ďaleko za ním...😉
@beky1813 on necita. ved on vsetko vie. On moralizuje.
@obsadenemeno vidim
@dopepalacinka sám od seba duševný nepokoj neodíde. Musíš na sebe začať pracovať. Ideálne s odborníkom. Je to dlhá a náročná cesta, ale dá sa to. Musíš to riešiť s manželom a nejako inak zmenežovať svoj život, aby si sa mohla v tomto smere povenovať sama sebe. Ak je zdravá a spokojná mama, je taká celá rodina
Ahoj, vieš poznám čo cítiš, ja som si s tým prešla.... nie je to v tom , že tvoj mm je róm. skôr v jeho povahe...
Užívaš antidepresíva? Ak nie ,mala by si zabehnúť za lekárom a povedať ako to je... isto predpíše, popr. ak už jedny máš , pridá ešte jedny....Po určitom čase sa tie jedny antidepr. vysadia a už budeš zas len na jednych. ale to sa musí situácia troška ukľudniť asi tak , že už nebudeš užívať lieky na ukľudnenie...Nebude to potrebné. Budeš vedieť riešiť problémy aj bez Lexaurinu....
Je dobré navštíviť aj psychológa, ktorý ťa naučí techniky dýchania pri stresoch...Nedýcha sa zhlboka, ale akoby do brucha. Lenže to sa musíš naučiť pod dozorom psychológa. nie je to úplne jednoduché, chce to troška cviku, ale je to najrýchlejší spôsob ako sa ukľudniť...
Ak ti manž. bude zakazovať návštevu lekára, psychol. a pod. pošli ho rovno do zadku...nenechaj sa obmedzovať... Nech aj on vydrží chvíľu pri deťoch a potom bude inak hovoriť...
Ak máš ešte nejaké problémy, kľudne mi napíš IP, rada si to prečítam ,popr. poradím....
@dopepalacinka v prvom rade ak chodis psychiatrovi neviem preco neberies antidepresiva viem o com pisem ak sa snazis zvladat bez liekov a sem tam si das lexaurin nieje na tom nic zle ale pokial mas stres a nepohodu kazdy den pri detoch tieto tabletky ti stav nevyliecia musis zajst k psychiatrovi nech ti da ine lieky niekedy sa to upravi a mozes zit bez liekov niekedy lieky zostavaju do konca zivota nic na tom nieje ale budes kludna a deti si ta viac uziju a ty budes lepsie zvladat domacnost deti a aj nechapaveho manzela.
@obsadenemeno
@deti95060810 ty kokos, to akoze nikto iny sem nesmie prispievat, len slepice, ci ako?? Citate sa po sebe vy, ake ste tolerantne? A vas pisomny prejav?? Skuste si precitat jeho logicke argumenty a potom utocte. To, co pise ma viac hlavu a patu, ako to, co pisete vy. A on nemoralizuje, to co pise, je ine ako moralizovanie. To je argumentacia.
@deti95060810 tu antidepresíva nepomôžu. Tu je "chorý" vzťah. Ak si toto autorka neporieši, žiadne zázračné tabletky neexistujú.
@stanulienkat ukludni sa a precitaj si, co pise on. Lebo jeho prispevok hovori o slepiciach, nie moje. Ja som radila, s prihliadnutim na to, co pisala zakladatelka. Samozrejme, az ked zacala pridavat podrobnosti - hned to vyzera inak ako v uvodnom prispevku. Tak sa ukludni aj ty. Cize on moze zeny na fore nazyvat trafene, ale ked napisem ja, ze moralizuje, tak to uz sa nesmie?
a kde som pisala, ze tu nesmie prispievat? Vies co, radsej si to vsetko precitaj a az potom sa sarpaj.
@montemotherone zaujimalo by ma ci si prezila take nieco a brala antidepresiva ked vies urcit ze nepomozu nesud aby si nebola sudena 2x.
@obsadenemeno ja mam pocit, ze dnes je tu den necitania.
a ja mam taky dojem, ze je to vymyslena tena...
@17juraj17 "zadavatelka je roky psychiatrický pacient", ale z toho, čo popisuje, je jasné kto za jej psychickými problémami pravdepodobne je, reap. kto im napomáha prejaviť sa v plnej sile. Jej muž sa ju nielenže nesnaží podržať, on ju ničí. Áno, anxiolitiká majú svoje opodstatnenie, pri akútnych stavoch. Ako lieky proti bolesti. Ale samotný problém neriešia. Ak autorka "neprelieči" svoje prostredie a systém v ktorom funguje, anxiolitiká sú len na také zalátanie problému a áno, pri dlhodobom užívaní sú silne návykové.
Budem trochu osobná. Ja som občas tiež nútená si dať Lexaurin. So súhlasom a odobrením, dokonca až odporúčaním (keďže sa tomu veľmi bránim) mojej psychologičky aj psychiatričky, pričom sú to odborníčky, ktoré mi pomáhajú nájsť príčinu, prečistiť veci do hĺbky, a neskákať hneď do antidepresív. Môj muž ma podporuje, ale... keď mu už po tisíci krát hovorím, aby niektoré veci v domácnosti urobil tak ako má, či uložil za sebou veci, pretože tu nie som ako slúžka... Pozerá na mňa nechápavo (a nie, netrpím obsesiou, ani nemám sterilnú domácnosť)) Minuleu to povedala tak, že ak nebude na niektoré veci kašľať a pomôže mi s nimi, nebudem musieť skončiť zakaždým na Lexaurine. To už pochopil. Ono keď sa od chlapov chce, aby niečo zrazu na svojom mañana prístupe zmenili, tak budú samozrejme hrýzť a kopať, a tváriť sa, že ICH sa to netýka. Na Lexaurine nikdy neskočia ženy, ktoré si idú cez mŕtvoly za svojím, ak sa im niečo nepáči vymenia chlapa, pošlú ho do kelu... Často sú to práve preťažené, mierne ženy pri šťastných a spokojnučkých mužoch... 😒 Ak berie Lexaurin tvoja žena, zamysli sa nad tým, čo robíš zle a ako ju urobiť šťastnou.
@maminka12345 zatiaľ nie a toto nie je súdenie. To mi hovorila psychiatrička. Nepíšem že nepomôžu. Ale nepomôžu automaticky všetkým a na každý problém. Ak niekto nie je nastavený na to pomôcť si a očakáva zázračnú pomoc zvonku, tomu väčšinou nezaberú. Zaberú ľuďom, ktorí sa snažia zároveň nájsť príčinu svojich problémov, snažia sa zmeniť svoje nastavenie, vzorce správania reakcií, a jediné, čo im bráni, je že sa potrebujú trochu "spacifikovať" a chemicky nastaviť svoj mozog tak, aby spolupracoval.
Ak by šla do antidepresív autorka témy, a všetko ostatné by ostalo po starom... u svojho partnera by bola naďalej len psychiatrický pacient, naďalej by ňou manipuloval a jej stav by sa aj napriek AD zhoršoval... Stačí ti to takto? 🙂
@obsadenemeno Ano tieto lieky sa aj samodavkuju. A aj keby nemala napisane hned v uvode ze sa lieci tak Lexaurin asi nema od ocneho. Prepac ze som ti narusil matriarchat ale iba som spochybnil urychlene zavery. Si vsimni ako casto sa v temach sklonuje rozvod. Tu jeden x napise muz mi to zakazal a nikto ani slovkom nesuchol o to ze preco. Nechcem ho obhajovat ale co ak to malo dovod ? alebo to kludne mohol inak povedat iba si to zadavatelka inak vylozila. Nepozname pohlad druhej strany a hned opusti ho ! To mu vravis rada ?
@montemotherone Nie zena okrem Brufenu a Detralexu nic nepapa. To ci je jasne kto je za jej problemamy zodpovedny sudit nebudem pretoze na to je malo vstupnych informacii. Ani jej samotnu diagnozu predsa nepozname. V neposlednom rade je to ako si povedala. Samotny proces liecby je dlhodoby. Iba som chcel reagovat na to ze na tychto liekoch nie je nic zle a casto x su velmi prospesne. Samozrejme aj dobreho moc skodi.
@17juraj17 kde v uvodnom prispevku mala napisane, ze sa lieci????? Teraz ma, kedze to zmenila. V jej uvodnom prispevku bolo len to, ze si da lexaurin ked ju vytocia deti..... nic o tom, ze sa lieci, ziadne podrobnosti, to pridala az potom. Rovnako ako zmenila nazov temy. Tak skludni testosteron. Kde som ja pisala, ze nech ho opusti??? Neprekrucaj moje prispevky.
@obsadenemeno Chcel som ti napisat az ti to skonci ale to by som za tych par dni zabudol. Dakujem pekne za opytanie ale moja hormonalna rovnovaha je vyborna a nepotrebujem znizovat testosteron 😉 Mas pravdu o rozvode si nic nevravela ...
cize nie deti, ale chrapun manzel je pricinou.
nemilujes. Len si to myslis. Si zavisla, to nie je laska.
Kazdopadne uz sa k tomu nebudem vracat.
@17juraj17 good boy.....
@dopepalacinka Nedá sa celkom povedať, že by róm nemohol byť aj nevhodný partner pre ženu, ktorá očakáva od muža oporu, pochopenie a on práve nemá pochopenie pre takú úzkostlivejšiu ženu, hlavne ak vyrástol v prostredí, kde sa takýmto veciam vôbec nevenovala pozornosť.
Videla som aj taký prípad, že žena, ktorá sa v manželstve cítila na všetko sama a nemala v manželovi oporu, tak mala podobné stavy, dokonca ja závraty. U každého je tá potreba mať oporu, istotu iná. Ak je to taký stav, že treba aj lieky, tak si treba nájsť dobrého psychiatra a chodiť aj na terapie, aj tak, že mu o tom nebude radšej rozprávať. A časom deti vyrastú a budú iné pomery.
@montemotherone tak ja ta nechcem urazit ani nic podobne len ked si napisala ze lieky nepomozu ze ma chory vztah tak som reagovala ze podla coho si to usudila ked nesudis.myslim ze v prvom rade chcela podporu a vypocutie na to je toto forum aby si tu clovek napisal problem a clovek s podobnou situaciou zaregoval po pripade pomohol a nie komentoval co ma a aky ma vztah alebo aky clovek je.
@17juraj17 Uplne s Tebou suhlasim aj ked som zena 😂. Nic nie je ciernobiele a ani take jednoduche aby sa stav dal opisat par vetami.
@dopepalacinka Najvyšší čas sa "odmilovať" 😂 Leuxaurin je návykový a keď ho budeš chcieť vysadiť, prejde aj rok, kým budeš čistá, lebo dávky sa znižujú veľmi pomaly a postupne😢 A prečo si pýtaš povolenie chodiť na terapie? Zoberiem sa a idem, nech ho aj rozdrapí...

Lexaurin je návykový. Takze navstiv psychologa, manzelivi nehovor nic. Nemas rodicov, kamaratku, surodencov, co by Ti boli oporou?